Langkau ke kandungan utama

Top 5 Trending Google 2016 di Malaysia

Kita sudah sampai ke penghujung tahun 2016. Sebagai seorang yang aktif menggunakan internet, pastinya wajib menggunakan Google untuk sebarang carian info. Malah, bukan sahaja pencarian menerusi komputer, tetapi juga peranti mudah alih. Hampir semua orang menggunakan Google di peranti telefon pintar masing-masing, dan ini meningkatkan jumlah carian di Google.

Anda tentu mahu tahu apakah carian paling popular, paling trending di Google sepanjang tahun 2016. Apakah yang kebanyakkan rakyat Malaysia cari menerusi Google? Mari ikuti senarai yang telah saya sediakan berdasarkan daripada fakta yang diberikan oleh Google Trends.

Top 5 Trending Google Sepanjang 2016 di Malaysia

Apa agaknya topik yang telah trending di carian Google sepanjang tahun 2016 ye? Menerusi Google Trends, terdapat 15 kategori dibahagikan. Mari sama-sama kita lihat apa yang telah trending atau menjadi carian paling popular rakyat Malaysia sepanjang 2016.

Top 5 Carian (Searches)

Top 5 Carian Google 2016

  1. Euro 2016
  2. Pokemon GO
  3. BR1M 2016
  4. SAPS Ibu Bapa
  5. Olympic Games Rio 2016

Top 5 Orang (People)

  1. Donald Trump
  2. Atikah Suhaime
  3. Song Joong Ki
  4. Aiman Tino
  5. Margot Robbie

Top 5 Berita (News)

  1. US Elections
  2. Olympic Games Rio 2016
  3. Rayani Air
  4. Brexit
  5. Bajet 2017

Top 5 Filem (Movies)

  1. Train to Busan
  2. Suicide Squad
  3. Deadpool
  4. Dilwale
  5. Kabali

Top 5 Drama Melayu (Malay Drama)

  1. Suri Hati Mr Pilot
  2. 7 Hari Mencintaiku
  3. Dia Semanis Honey
  4. Tundukkan Playboy Itu
  5. Cinta Si Wedding Planner

Top 5 Selebriti Tempatan (Local Celebs)

Atikah Suhaime Hot di Google

  1. Atikah Suhaime
  2. Aiman Tino
  3. Syatilla Melvin
  4. Goh Liu Ying
  5. Mira Filzah

Top 5 How To

  1. How to play Pokemon GO
  2. How to sign up for WhatsApp
  3. How to use SnapChat
  4. How to clear cache Google Chrome
  5. How to download videos from YouTube

Top 5 What Is

  1. What is The Mountain of Butterflies
  2. What is Brexit
  3. What is Pokemon GO
  4. What is bauxite
  5. What is the Panama Papers

Top 5 Near Me

  1. Dominos near me
  2. Pizza Hut near me
  3. Part time jobs near me
  4. KFC near me
  5. Hotels near me

Top 5 Apakah

  1. Apakah virus Zika
  2. Apakah bauksit
  3. Apakah gunung rama-rama
  4. Apakah TPPA
  5. Apakah Piagam Madinah

Top 5 Bagaimana

  1. Bagaimana nak daftar SPMU secara pos
  2. Bagaimana nak aktifkan memori kad
  3. Bagaimana cara import anjing ke Malaysia
  4. Bagaimana terjadinya tahun lompat dalam kiraan matematik
  5. Bagaimana nak daftar SSM

Top 5 Kenapa

  1. Kenapa orang period suka marah
  2. Kenapa mudah penat dan mengantuk
  3. Kenapa permainan tradisional kurang diminati generasi kini
  4. Kenapa sakit di salur peranakan semasa mengandung
  5. Kenapa solenoid gear kereta Vios berbunyi

Top 5 Model Kereta (Car Models)

Top 5 Carian Google 2016
  1. Perodua Bezza
  2. Proton Persona
  3. Proton Saga
  4. Honda Civic
  5. Proton Perdana

Top 5 Peranti Mudah Alih (Mobile Devices)

  1. iPhone SE
  2. Huawei P9
  3. Vivo V5
  4. iPhone 7 Plus
  5. Samsung Note 7

Top 5 Permainan (Games)

  1. Pokemon GO
  2. Warcraft
  3. Slither.io
  4. Agar.io
  5. Overwatch



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. kenapa peroid org suka marah????? haha

    BalasPadam
  2. bnyk nya.. abru tahu .. tp donld trump jgk la top1.. hahahahah

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …