Harga kereta Proton Saga Baru 2016 dijangka bermula dari RM38,000 hingga RM47,000 seunit, begitu laporan daripada beberapa sumber. Perghh kalau begitu, saya boleh katakan bahawa ia merupakan antara kereta sedan termurah dan kereta paling mampu milik di pasaran Malaysia.

Harga Proton Saga Baru 2016 - RM38,000 hingga RM47,000 seunit

Dengan harga sebegini, jika dibandingkan dengan harga Perodua Bezza, memang tidak terlawanlah. Proton Saga 2016, kereta sedan paling murah dan paling mampu dimiliki - tak syak lagi. Dan pastinya dengan pengenalan harga yang cukup kompetetif ini, pastinya ia bakal menjadi kereta sedan pilihan ramai rakyat Malaysia. Seterusnya meningkatkan lagi jualan kereta Proton selepas pelancaran dua model terbaru sebelum ini iaitu Proton Perdana 2016 dan juga Proton Persona 2016.
Harga Proton Saga Baru 2016 - RM38,000 hingga RM47,000 seunit

Proton Saga baharu model 2016 ini bakal ditawarkan dengan empat varian iaitu 1.3L 5MT Standard; 1.3L CVT2+ Standard; 1.3L CVT2+ Executive dan 1.3L CVT2+ Premium. Ia akan dilancarkan pada hari Rabu, 28 September 2016 di Pusat Konvensyen Setia City, Setia Alam.
[Tips] Bagaimana Jana Income USD Dengan Jual Kemahiran Anda Secara Online

Video Proton Saga Baru 2016

Tonton video teaser pendek model baru Proton Saga 2016 ini ... huhu
..
Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

7 Komen

murah pun belum mampu abang oii gawat-gawat ni pakai dulu apa yang ada.

Reply

murah dah sekarang ni, tapi tentu orang berkira juga nak spent disebabkan situasi ekonomi sekarang. wallahualam

Reply

murah tapi masih belum mampu. hehehe

Reply

Macam comel jer proton saga baru nie, harga pun setakat ni mampu tengok jer

Reply

huhu..kalau mampudan berkenan..sambar jer saga tu..

Reply

Hehe... meh singgah rumah LeYa nanti kalau nak tengok..
Dah order dah pun...
Beli untuk kemudahan sbb suami tiada kenderaan untuk berulang alik jumpa si isteri...

Reply

Bukan kerana tidak mampu tetapi... tidak muat untuk ahli keluarga yang tidak berapa ramai nie... cantik tu memang cantik... hehehe

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.