Langkau ke kandungan utama

Bisnes Online Tanpa Modal

Apakah bisnes online tanpa modal? Ramai yang tercari-cari bisnes online tanpa modal, tetapi tidak tahu memilih bisnes yang betul untuk berjaya di dalam perniagaan online ini. Jika anda tanya saya, apakah bisnes online tanpa modal; saya akan jawab bisnes online tanpa modal ialah bisnes yang tak keluarkan satu sen pun duit, tanpa ada kedai, dan tanpa perlu simpan stok.

Bisnes Online Tanpa Modal

Tiga perkara penting untuk bisnes online tanpa modal - tiada modal wang, tiada kedai dan tidak perlu simpan stok produk.

Tiada kedai. Bila anda ceburi bidang bisnes online, anda tidak memerlukan kedai. Apabila tiada kedai, maka anda tidak payah memikirkan soal bil elektrik, bil air, gaji pekerja dan maintenance kedai anda. Ia adalah kerana untuk memulakan bisnes online tanpa modal, anda tidak perlukan semua ini.
Bisnes Online Tanpa Modal

Tidak perlu simpan stok. Kebanyakkan bisnes online tanpa modal tidak memerlukan anda untuk membeli dan menyimpan stok. Apa yang penting ialah mendapatkan pelanggan atau pembeli kepada produk tersebut. Dalam hal ini, teknik pemasaran adalah perkara utama untuk bolehkan bisnes online tanpa modal anda berjaya.

Salah satu bisnes tanpa modal ialah Bisnes Printing Tanpa Modal (klik)

Tiada modal wang. Anda tidak perlu ada modal sehingga ribuan ringgit untuk mulakan bisnes ini. Kalau ada digunakan pun, ianya adalah kerana untuk memperoleh ilmu mengenai teknik dan cara menjayakan bisnes online tanpa modal anda.

Ok.

2 Jenis Bisnes Online Tanpa Modal

Apakah bisnes online tanpa modal yang saya sendiri buat?

Salah satu bisnes online tanpa modal yang boleh anda ceburi ialah affiliate - iaitu anda memasarkan produk-produk online kepunyaan orang lain. Produk tersebut merangkumi beberapa bentuk - ebook, yuran keahlian, servis perkhidmatan dan juga mempromosikan program itu sendiri.

Dalam affiliate, ada 2 jenis atau cara nak jana income tanpa modal - iaitu menerusi PPL (Pay-Per-Lead) dan PPS (Pay-Per-Sale). Dua-dua cara jana income ini anda tidak perlu bayar, anda hanya perlu daftar secara percuma sahaja dengan mana-mana program affiliate yang ada. Paling menarik, affiliate boleh dijadikan sumber income secara pasif.

Salah satu program affiliate yang menarik ialah KlikJer.com. Boleh baca entri ini - Cara Daftar Affiliate Klikjer.com untuk mula jana income menerusi affiliate KlikJer.com
Affiliate - Bisnes Online Tanpa Modal

Satu lagi peluang bisnes tanpa modal ialah menerusi dropship. Dropship ialah berkaitan produk-produk fizikal seperti sabun mandi, perfume, jersi bola, al Quran Digital, Qurban dan Aqiqah dan macam-macam lagi. Anda hanya perlu maklumat pelanggan untuk jana income bisnes online ini. Anda dapatkan maklumat, terima bayaran, kemudian buat bayaran pada pembekal dropship, dan beza bayaran itu merupakan income anda. Ia seperti anda menjadi orang tengah di dalam bisnes online tanpa modal ini.
Dropship - Bisnes Online Tanpa Modal

Sepertimana Affiliate, program dropship juga adalah percuma, kecuali bagi sesetengah produk yang memerlukan anda untuk menjadi ahli dengan bayaran tertentu bagi kos pengurusan. Tetapi secara amnya, bisnes dropship boleh dianggap sebagai bisnes online tanpa modal, kerana anda tidak perlu ada kedai dan juga tidak perlu simpan stok.

Minat tak nak dapat komisen jual produk orang lain? Daftar PERCUMA je. Sertai Involve Asia (klik).

Ok, harapnya anda dah faham mengenai peluang bisnes online tanpa modal ini. Ada banyak lagi bisnes online yang tidak memerlukan modal atau hanya memerlukan modal yang kecil. Cuma anda kena berhati-hati supaya tidak terjebak dengan skim cepat kaya atau money-game.

Semoga bermanfaat.

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. terbaek.. rasa macam dah daftar Klikjer tu.. tapi lum tampal banner kat blog.. blog dah sarat iklan.. huhuuhbuhu.. bila la nak dapat Innity

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gunakan Komli. Dah daftar Komli? GUna komli leh masukkan kod affiliate.

      Padam
  2. Buat juga bisness dropship. Kita tak perlu simpan stok dan tak perlu modal. Cuma fokus pada marketing je. Lepas ni nak cuba affiliate pula. Nak cari lagi ilmu pasal affiliate ni. Terima kasih atas pencerahan

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …