As-Salam. Ada rakan blogger bertanya, bagaimanakah nak promosi blog kita melalui Facebook? Aha ... nasib baik saya pergi ke Seminar Fesbuk Power 2013 baru-baru ni, jadi idea promosi blog dari profil Facebook ada didedahkan. Dan sekarang, memandangkan saya dah dapat ilmu tu, maka saya akan kongsikan kepada anda. Boleh cuba tips promosi blog dari profil Facebook yang akan ditampilkan dalam entri ini.

Tips Promosi Blog Dari Profil Facebook

Contoh Profil Facebook Promosi Blog

Tak perlu nak cerita panjang, cuba anda lihat beberapa contoh profil Facebook berikut:




Ok. Dah jelas kan? Mudah je, letak header profile Facebook anda dengan sesuatu yang menggambarkan blog anda - disamping dan paling penting meletakkan url atau alamat blog anda di header profile. Anda juga boleh letakkan alamat ke akaun laman sosial yang lain seperti Twitter, Instagram dan sebagainya sebagai tambahan untuk menambah pengikut di laman sosial tersebut.

Di atas tu adalah antara contoh yang dapat saya sediakan kepada anda. Mana satu best ... hehehe.. saya tu main buat tanpa rela - sebab mata mengantuk ....malas nak cari gambar.

Lepas ni, bolehlah cari gambar yang sesuai, lepas tu edit dan letakkan url blog anda.

Selamat mencuba.


12 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. Secara kebetulan hendak dapatkan ilmu dengan baca entri ini. Sekali scroll mouse ke bawah terkejut melihat profil sendiri. Alhamdulillah dengan tips yang dikongsikan menunjukkan saya berada dilandasan yang betul. Terima kasih. daun keladi. :-)

    BalasPadam
  2. tak tau pulak pasal nie..Thanks HH beri tunjuk ajar..

    BalasPadam
  3. memang mudah dilihat kerna kedudukan di atas dan lebih lengkap jika ada url dan nama blog..

    BalasPadam
  4. simple n easy.. thank for sharing...

    BalasPadam
  5. terima kasih sangat membantu..=)

    BalasPadam
  6. Excellent. Thanks.

    BalasPadam
  7. toce HH bagi idea. dah siap satu tadi. hehe

    BalasPadam
  8. Satu lagi tip yang sangat baik dan perlu dibuat jika belum ada benda tu lagi.

    BalasPadam
  9. Tip yang amat bagus sekali...mula2 tengok tak beberapa faham setelah diamati dan sedkit keterangan di bawah, barulah faham...

    BalasPadam
  10. memang menjadi.. heheheee

    BalasPadam

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement

BERMASALAH DENGAN HARTA PUSAKA?

Panduan Mengurus Harta Pusaka dan Hibbah. - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!






Advertisement