Klik Sini Untuk Tempahan Rujukan
As-Salam. Seperti bidalan lama, rambut sama hitam ... hati tak siapa yang tahu. Wajah kacak, tapi hati busuk. Masyarakat kita ini ada banyak wajah, wajah sebenar ada, wajah yang ditopengkan pun ada. Begitulah juga dengan dunia blog Malaysia. Ada blogger yang berwajah kacak, tapi hati busuk bak bangkai.

Dengan wajah kacak, si blogger membina rangkaian pengikut blognya sendiri. Mula-mula ok ...tetapi lama kelamaan, wajah sebenar si kacak mula nampak. Entri yang menyinggung perasaan blogger lain mula dikeluarkan satu persatu. Bukan setakat itu, dengan pengaruh kekacakkannya itu, dia cuba memperdaya ramai pengikut blognya untuk membenci blogger yang lain.

Maka, setiap dari anda berhati-hatilah dengan blog yang tampilkan wajah kacak sebagai umpan. Mungkin anda seronok membaca entri-entrinya yang nampak romantis, kiut dan sebagainya. Namun, apabila ada entri yang mula main cucuk jarum, cepat-cepatlah tinggalkan, dan lebih baik bagi anda untuk tidak menyokongnya, kerana selagi ada angka pengikut yang ramai, selagi itulah ia merasakan dirinya ada pengaruh dan boleh berkata apa sahaja.

Benda tak elok harus ditinggalkan, buat apa disimpan. Macam hati ... kalau tahu ada hati busuk, jangan dekat ..apatah lagi jika disimpan. Nak makan hati pun tak boleh dah ... :P


10 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

 1. erk!! kacak ye HH?? nasib baik dkna comey..hahaha..lariiikkk :P

  ReplyDelete
 2. sape lah yang kacak tu ye ??? aku tampan..hahaha

  ReplyDelete
 3. rupa paras tak penting pon ...

  ReplyDelete
 4. ini adalah catatan umum @facebook-100003263997136:disqus

  ReplyDelete
 5. kerana seorang kacak, rosak kacak sebelanga.. haha
  takde kaitan dgn kacak atau tidak pun sbnarnya, dah hatinya busuk, memang hasil tulisan pun busuk.
  biasalah tu ada org jeles

  ReplyDelete
 6. terbaik r komen ayat pertama tu bro.. haha

  ReplyDelete
 7. manusia biasala tara tulaa

  ReplyDelete
 8. benda zahir mmg kita nmpk, batin tu susah.. hehe.. dia tu blogger senior ke bro?

  ReplyDelete
 9. betul tu, kadang-kadang mereka ni persan hebat sahaja. biasa la,sebab rasa dah lama dengan dunia blog.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.


Klik Sini
Previous Post Next Post

Advertisement


Bisnes Shopee

Advertisement


Mudah Kerja Dengan 176 Template COPYWRITING - The Story Selling! Ayat Padu Hanya Isi Tempat Kosong Sahaja!! KLIK SINI untuk DOWNLOAD

Tawaran Sertai Kelas Online SHOPEE. Free Ebook Diberikan.KLIK SINI. Guna Telegram.

Advertisement