Langkau ke kandungan utama

5 Tips Penawar Penyakit Dengan Surah-Surah Al Quran

Dalam usaha nak merawat penyakit, ada macam-macam cara. Bukan setakat perubatan moden, malah ada cara perubatan tradisional yang didapati boleh berikan impak positif. Dan, satu lagi kaedah perawatan yang boleh digunakan ialah menerusi perawatan secara spiritual, dalam hal ini .. saya suka nak kongsikan beberapa tips penawar penyakit dari surah-surah tertentu dalam Al Quran.

Al Quran adalah ayat-ayat Allah S.W.T. Di dalam Al Quran terdapat pelbagai kisah, cerita, pembongkaran, termasuklah juga doa dan ayat-ayat yang mempunyai syafaat tertentu. Buat mereka yang beragama Islam, sangat disarankan untuk mencuba kaedah perawatan menerusi doa dari ayat-ayat Al Quran sebagai salah satu usaha.

5 Tips Penawar Penyakit Menggunakan Surah Al Quran

5 Tips Penawar Penyakit Dengan Surah-Surah Al Quran
Alhamdulillah, ada di kalangan kita yang sudi kongsikan tips penawar penyakit menggunakan surah-surah tertentu di dalam Al Quran.

Berikut adalah beberapa tips serta petua merawat penyakit tertentu menggunakan surah-surah atau ayat-ayat khusus dalam Al Quran. Penyakit tersebut termasuklah penyakit tiga serangkai iaitu darah tinggi, kencing manis dan jantung. Kemudian, doa untuk penyakit kulit, sakit kepala, kabur penglihatan dan juga serba serbi masalah berkaitan haid seorang wanita.Ayat Al Quran untuk Penyakit Kencing Manis, Darah Tinggi dan Jantung

Ayat Al Quran untuk Sembuhkan Penyakit Kulit
Petua Al Quran Sembuhkan Sakit Kepala, Migrain
Ayat Al Quran untuk Mata Rabun
Ayat Al Quran dan Doa Untuk Masalah Senggugut atau Masalah Haid
In Sha Allah, buat mereka yang mempunyai dan hadapi masalah seperti dinyatakan, boleh mencuba kaedah rawatan menggunakan ayat-ayat Al Quran. Yang penting, kita mesti ada usaha untuk penyembuhan penyakit.... sembuh atau tidak, itu adalah atas rahmat Allah S.W.T.
[Baca] Ikhtiar Alternatif Untuk Rawatan Kanser
Terima kasih kepada SehinggitMedia kerana berkongsi tips dan petua penyembuhan dan rawatan penyakit menggunakan Al Quran ini. Semoga perkongsian ini dapat dimanfaatkan sebaiknya, in Sha Allah.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …