Langkau ke kandungan utama

Rahsia Kurus Dari 59kg Menjadi 43kg Dalam Sebulan

Ramai adik-adik, kakak-kakak yang dok mencari tips untuk kurus. Ada pelbagai tips dikongsikan oleh ramai orang terutama di media sosial. Baru-baru ini, saya terjumpa satu lagi tips untuk menguruskan badan, dari berat 59kg menjadi 43kg....dalam tempoh sebulan! Tips yang dikongsikan oleh Nur Shaerah Abdul Karim ini telahpun menjadi viral dengan lebih 6K shares.

Saya kongsikan sekali lagi tips kurus ini sebab Nur Shaerah berjaya hilangkan 16kg dalam sebulan. Satu kehilangan berat badan yang sangat menakjubkan dalam tempoh singkat tanpa perlu pergi ke mana-mana slimming center yang kadangkala kenakan bayaran tak masuk akal.

Rahsia Kurus Dari 59kg Menjadi 43kg Dalam Sebulan

Meh ikuti tips dan rahsia kurus hilang 16kg dalam sebulan ini.
Rahsia Kurus Dari 59kg Menjadi 43kg Dalam Sebulan
Rahsia Kurus Dari 59kg Menjadi 43kg Dalam Sebulan
Hai girls. Hari ni i nak share tips macam mana I loss my weight from 59kg to 43kg in 1 month.

Untuk pengetahuan semua, i punya tinggi 145cm. So can you imagine dengan ketinggian tu then berat 69kg?? Tak tertanggung badan rasa

So time tu I nekad nekad nekad, I kene diet (sebab masa tu nak masuk praktikal).

1. Hati kene kental beb. Kalau kejap nak diet kejap tak nak, jangan berangan lah berat tu nak turun. Serious talk. Yang penting uols kene ada goal korang.

2. Dari segi pemakanan, I tak makan langsung Nasi, kuew teow, meehoon, mee, spagetti, maggie dan roti (azab jugak lah). In one month tu memang i tak makan semua tu langsung. Mula mula tu nangis jugak lah tengok orang kat rumah ni makan nasi tu semua

3. Next, I tak sentuh langsung semua benda yang manis manis. Coklat, aiskrim, air gas dan segala adik beradik dia. (tapi kadang kadang terlepas jugak) Lagi satu paling pantang mak bapak dalam rules diet ni no fast food.

4. So mesti korang bengang kan, semua tak boleh nak makan. Habis nak makan apa kan?? hahahaha actually, banyak je makanan yang boleh makan.

Pagi: I makan telur 2 biji

Tengahari: I akan makan lauk macam ayam, ikan, udang, ketam, dan sewaktu dengannya. sayur! tu paling nanti, nanti uols sembelit pulak

Petang: I akan makan benda yang sama, makan lauk jugak. Menyirap jugak lah ibu sebab I selalu habiskan lauk kat rumah. Hahahaha

Malam: I jarang makan malam, tapi in case kalau lapar, I akan makan buah atau kudap kudap.

Kudap-kudap: Ni in case kalau lapar kan atau mulut korang memang jenis nak kene ada makanan dalam mulut kan. I akan goreng ikan bilis letak dalam tupperware. So kalau i lapar i mengonyel je lah makan ikan bilis tu.
[Baca] 10 Tips Turunkan Berat 10kg Dalam Sebulan
5. Okey part yang paling penting. Exercise. pagi petang siang malam i akan buat zumba. hahahaha korang boleh pergi kat youtube search persian zumba. I follow step zumba yang tu. Hari hari buat. sampai naik hafal jugak lah step dia. . tak kan boleh kurus kalau korang malas exercise, trust me

6. Lastly, yang paling penting korang kene minum air putih. Putih tau bukan oren, purple hijau tu semua. hahahahah kalau korang rasa lapar je, minum air, lapar je minum air.

So tu je lah yang i buat dalam 1 bulan. Alhamdulillah hilang 16kg. So goodluck pada korang yang nak start diet tu ye. There is no success without sacrifice.

Semoga tips yang i bagi ni dapat membantu korang yang nak start diet tu. Sorry kalau ayat berterabur.

==

Orait. Dah baca 6 tips tadi? 6 tips untuk kuruskan badan sebanyak 16kg dalam masa sebulan. Siapa nak cuba, bolehlah cuba .. dan saya ucapkan selamat berjaya .... hehe. Boleh juga cuba cara ni - Formula Kurus Seorang Budak Gemuk



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Thks perkongsian tp unni nak gemuk.. Hahahah

    BalasPadam
  2. thanks utk prkgsian ni... rse smgt nk diet jgk la hihihihi

    BalasPadam
  3. Nk kurs senang..nak berisi susah lak

    BalasPadam
  4. diet memang kena kuat keazaman

    BalasPadam
  5. Wow ni memang sangat kental ni... Syabas untuknya yang kuat semangat nak kurus!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…