Langkau ke kandungan utama

Jumlah Trafik Blog Januari 2015

Jumlah trafik blog untuk bulan Januari 2015. Trafik blog di awal tahun adalah antara statistik terpenting untuk menjadi penanda aras perkembangan sesuatu blog. Maka, saya suka berkongsi trafik blog ini untuk pengetahuan semua, bukan kerana mahu menunjuk-nunjuk tetapi sebagai satu entri penanda aras bagi blog ini, dan diri saya sebagai penulis tunggal blog yang sudah cecah usia lebih 5 tahun ini.

Anda juga patut lakukan perkara yang sama. Saya syorkan sangat-sangat.

Jumlah trafik pada awal tahun terutama di 3 bulan pertama adalah penting supaya kita boleh menilai samada blog kita semakin baik, semakin maju atau sedang alami kemerosotan. Samalah juga dengan kehidupan kita. Apabila dilanda satu-satu krisis, kita tentu akan berusaha untuk tangani krisis serta masalah. Jadi, begitulah juga dengan blog.

Jumlah Trafik Blog Januari 2015

Jumlah Trafik Blog Januari 2015
Jumlah trafik blog bulan Januari 2015 penting untuk melihat samada blog akan temui 'rentak' untuk terus meningkat naik. Menerusi trafik awal tahun ini, kita boleh analisis secara rambang menerusi Google Analytics mahupun Google Webmaster Tools mengenai jenis kandungan dan bentuk entri yang boleh membantu blog menerima lebih banyak trafik di masa akan datang.
Jumlah Trafik Blog Januari 2015
Buat blogger yang menggunakan pendekatan SEO (Search Engine Optimization), anda boleh jadikan statistik trafik awal tahun 2015 untuk merancang penerbitan entri atau penambah-baikkan dari segi teknik SEO yang akan dibuat. Ini penting kerana setiap tahun, Google akan buat ubahsuaian terhadap algorithma pencarian yang memberikan kesan besar kepada blog yang gunakan pendekatan SEO.

Muat Turun Panduan Google Analytics Percuma

Buat blogger baru yang blur tentang apa yang saya ceritakan mengenai Google Analytics ini, saya sarankan anda muat turun secara percuma Panduan Asas Google Analytics yang disediakan oleh rakan blogger saya - Hadihaizil Din atau Eizil.

Untuk dapatkan panduan ini, anda boleh terus dapatkan di entri ini - Muat Turun Panduan Asas Google Analytics Percuma . Hanya isikan nama dan email anda, kemudian sahkan langganan yang diterima di inbox email, sesaat dua selepas itu anda akan terima pautan atau link untuk download.

Ok.

Anda dah tengok paparan statistik jumlah trafik blog ini untuk Januari 2015. Tak perlu kagum sangat, sebab ada blog yang menerima trafik lebih hebat dari ini. Malah, blog anda juga boleh capai jumlah trafik sebegini seandainya anda berusaha ke arah itu. Anda boleh tengok sendiri blog-blog hebat ini dalam senarai top Malaysia Best Blog 2015.

Pageviews 395,847 Januari 2015

Jumlah Trafik Blog Januari 2015
In Sha Allah, anda boleh cuba segala tips dan petua yang pernah saya kongsikan di blog ini untuk capai hasrat itu. Semua tips dan petua blogging yang saya kongsikan adalah berdasarkan pengalaman saya sebenar yang telah dibuktikan. Andai rasa ada kemushkilan, jangan segan-segan bertanya.

Buat para usahawan mahupun peniaga online, jika anda mahu tempias bisnes menerusi trafik blog ini, saya sangat alu-alukan untuk anda menempah ruang pengiklanan atau mendapatkan servis advertorial/review bersama saya. In Sha Allah saya akan lakukan yang terbaik untuk kejayaan bisnes anda. Berminat boleh hubungi saya di sini - Hubungi Penulis

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Balasan
    1. Terima kasih Syira ... blog Syira pun nampaknya trafik tinggi juga tu

      Padam
  2. Awal tahun ni traffic blog merundum.. Keciwa

    BalasPadam
  3. Wah tuan banyaknye...memang layak digelar sifu master HH.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm ramai lagi blogger hebat yang layak dengan gelaran sebegitu.

      Padam
  4. Bounce rate rendah...em memang kualiti tinggi..kalau tidak takkan lama orang membaca di artikel tuan HH ni..semoga tuan maju jaya dan murah rezeki lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Ini pun sebab saya banyak belajar dari blogger lain ... bounce rate tu baru je nak merasa rendah, sebelumni ... ada sampai 70 peratus ...

      Padam
  5. satu kejayaan yang boleh menjadi inspirasi kepada semua blogger

    BalasPadam
  6. jie awal thun bru aktif blik...jtuh merudum la..

    BalasPadam
  7. Bounce rate tu yg pening sikit nak turunkan. Mmg terbaik blog HH..

    BalasPadam
  8. kehebatan terserlah, MJ is kagum!

    BalasPadam
  9. Wow nak trafik bnyk mcm nie juge...hehe

    BalasPadam
  10. Memang POWER Ranger...tuan HH

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …

iklantwo