Jumlah Trafik Blog Januari 2015

Jumlah trafik blog untuk bulan Januari 2015. Trafik blog di awal tahun adalah antara statistik terpenting untuk menjadi penanda aras perkembangan sesuatu blog. Maka, saya suka berkongsi trafik blog ini untuk pengetahuan semua, bukan kerana mahu menunjuk-nunjuk tetapi sebagai satu entri penanda aras bagi blog ini, dan diri saya sebagai penulis tunggal blog yang sudah cecah usia lebih 5 tahun ini.

Anda juga patut lakukan perkara yang sama. Saya syorkan sangat-sangat.

Jumlah trafik pada awal tahun terutama di 3 bulan pertama adalah penting supaya kita boleh menilai samada blog kita semakin baik, semakin maju atau sedang alami kemerosotan. Samalah juga dengan kehidupan kita. Apabila dilanda satu-satu krisis, kita tentu akan berusaha untuk tangani krisis serta masalah. Jadi, begitulah juga dengan blog.

Jumlah Trafik Blog Januari 2015

Jumlah Trafik Blog Januari 2015
Jumlah trafik blog bulan Januari 2015 penting untuk melihat samada blog akan temui 'rentak' untuk terus meningkat naik. Menerusi trafik awal tahun ini, kita boleh analisis secara rambang menerusi Google Analytics mahupun Google Webmaster Tools mengenai jenis kandungan dan bentuk entri yang boleh membantu blog menerima lebih banyak trafik di masa akan datang.
Jumlah Trafik Blog Januari 2015
Buat blogger yang menggunakan pendekatan SEO (Search Engine Optimization), anda boleh jadikan statistik trafik awal tahun 2015 untuk merancang penerbitan entri atau penambah-baikkan dari segi teknik SEO yang akan dibuat. Ini penting kerana setiap tahun, Google akan buat ubahsuaian terhadap algorithma pencarian yang memberikan kesan besar kepada blog yang gunakan pendekatan SEO.

Muat Turun Panduan Google Analytics Percuma

Buat blogger baru yang blur tentang apa yang saya ceritakan mengenai Google Analytics ini, saya sarankan anda muat turun secara percuma Panduan Asas Google Analytics yang disediakan oleh rakan blogger saya - Hadihaizil Din atau Eizil.

Untuk dapatkan panduan ini, anda boleh terus dapatkan di entri ini - Muat Turun Panduan Asas Google Analytics Percuma . Hanya isikan nama dan email anda, kemudian sahkan langganan yang diterima di inbox email, sesaat dua selepas itu anda akan terima pautan atau link untuk download.

Ok.

Anda dah tengok paparan statistik jumlah trafik blog ini untuk Januari 2015. Tak perlu kagum sangat, sebab ada blog yang menerima trafik lebih hebat dari ini. Malah, blog anda juga boleh capai jumlah trafik sebegini seandainya anda berusaha ke arah itu. Anda boleh tengok sendiri blog-blog hebat ini dalam senarai top Malaysia Best Blog 2015.

Pageviews 395,847 Januari 2015

Jumlah Trafik Blog Januari 2015
In Sha Allah, anda boleh cuba segala tips dan petua yang pernah saya kongsikan di blog ini untuk capai hasrat itu. Semua tips dan petua blogging yang saya kongsikan adalah berdasarkan pengalaman saya sebenar yang telah dibuktikan. Andai rasa ada kemushkilan, jangan segan-segan bertanya.

Buat para usahawan mahupun peniaga online, jika anda mahu tempias bisnes menerusi trafik blog ini, saya sangat alu-alukan untuk anda menempah ruang pengiklanan atau mendapatkan servis advertorial/review bersama saya. In Sha Allah saya akan lakukan yang terbaik untuk kejayaan bisnes anda. Berminat boleh hubungi saya di sini - Hubungi Penulis

{ 16 comments.. read them below or add one }

weschairs weschairs February 04, 2015
Awal tahun ni traffic blog merundum.. Keciwa
KERJA KOSONG TERBARU KERJA KOSONG TERBARU February 04, 2015
Wah tuan banyaknye...memang layak digelar sifu master HH.
Berita harian Berita harian February 04, 2015
Bounce rate rendah...em memang kualiti tinggi..kalau tidak takkan lama orang membaca di artikel tuan HH ni..semoga tuan maju jaya dan murah rezeki lagi..
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN February 04, 2015
Alhamdulillah. Ini pun sebab saya banyak belajar dari blogger lain ... bounce rate tu baru je nak merasa rendah, sebelumni ... ada sampai 70 peratus ...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN February 04, 2015
Hmm ramai lagi blogger hebat yang layak dengan gelaran sebegitu.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN February 04, 2015
Terima kasih Syira ... blog Syira pun nampaknya trafik tinggi juga tu
Hero Borneo Hero Borneo February 04, 2015
satu kejayaan yang boleh menjadi inspirasi kepada semua blogger
Jie Susanos Jie Susanos February 04, 2015
jie awal thun bru aktif blik...jtuh merudum la..
Sentiasa Panas Sentiasa Panas February 04, 2015
Bounce rate tu yg pening sikit nak turunkan. Mmg terbaik blog HH..
Mak Jemah Jual Vitamin Mak Jemah Jual Vitamin February 04, 2015
kehebatan terserlah, MJ is kagum!
Hawayezza Hawayezza February 05, 2015
Wow nak trafik bnyk mcm nie juge...hehe
Sani Sini Sana Sani Sini Sana February 07, 2015
Memang POWER Ranger...tuan HH

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.