Langkau ke kandungan utama

Jumlah Trafik Blog Januari 2015

Jumlah trafik blog untuk bulan Januari 2015. Trafik blog di awal tahun adalah antara statistik terpenting untuk menjadi penanda aras perkembangan sesuatu blog. Maka, saya suka berkongsi trafik blog ini untuk pengetahuan semua, bukan kerana mahu menunjuk-nunjuk tetapi sebagai satu entri penanda aras bagi blog ini, dan diri saya sebagai penulis tunggal blog yang sudah cecah usia lebih 5 tahun ini.

Anda juga patut lakukan perkara yang sama. Saya syorkan sangat-sangat.

Jumlah trafik pada awal tahun terutama di 3 bulan pertama adalah penting supaya kita boleh menilai samada blog kita semakin baik, semakin maju atau sedang alami kemerosotan. Samalah juga dengan kehidupan kita. Apabila dilanda satu-satu krisis, kita tentu akan berusaha untuk tangani krisis serta masalah. Jadi, begitulah juga dengan blog.

Jumlah Trafik Blog Januari 2015

Jumlah Trafik Blog Januari 2015
Jumlah trafik blog bulan Januari 2015 penting untuk melihat samada blog akan temui 'rentak' untuk terus meningkat naik. Menerusi trafik awal tahun ini, kita boleh analisis secara rambang menerusi Google Analytics mahupun Google Webmaster Tools mengenai jenis kandungan dan bentuk entri yang boleh membantu blog menerima lebih banyak trafik di masa akan datang.
Jumlah Trafik Blog Januari 2015
Buat blogger yang menggunakan pendekatan SEO (Search Engine Optimization), anda boleh jadikan statistik trafik awal tahun 2015 untuk merancang penerbitan entri atau penambah-baikkan dari segi teknik SEO yang akan dibuat. Ini penting kerana setiap tahun, Google akan buat ubahsuaian terhadap algorithma pencarian yang memberikan kesan besar kepada blog yang gunakan pendekatan SEO.

Muat Turun Panduan Google Analytics Percuma

Buat blogger baru yang blur tentang apa yang saya ceritakan mengenai Google Analytics ini, saya sarankan anda muat turun secara percuma Panduan Asas Google Analytics yang disediakan oleh rakan blogger saya - Hadihaizil Din atau Eizil.

Untuk dapatkan panduan ini, anda boleh terus dapatkan di entri ini - Muat Turun Panduan Asas Google Analytics Percuma . Hanya isikan nama dan email anda, kemudian sahkan langganan yang diterima di inbox email, sesaat dua selepas itu anda akan terima pautan atau link untuk download.

Ok.

Anda dah tengok paparan statistik jumlah trafik blog ini untuk Januari 2015. Tak perlu kagum sangat, sebab ada blog yang menerima trafik lebih hebat dari ini. Malah, blog anda juga boleh capai jumlah trafik sebegini seandainya anda berusaha ke arah itu. Anda boleh tengok sendiri blog-blog hebat ini dalam senarai top Malaysia Best Blog 2015.

Pageviews 395,847 Januari 2015

Jumlah Trafik Blog Januari 2015
In Sha Allah, anda boleh cuba segala tips dan petua yang pernah saya kongsikan di blog ini untuk capai hasrat itu. Semua tips dan petua blogging yang saya kongsikan adalah berdasarkan pengalaman saya sebenar yang telah dibuktikan. Andai rasa ada kemushkilan, jangan segan-segan bertanya.

Buat para usahawan mahupun peniaga online, jika anda mahu tempias bisnes menerusi trafik blog ini, saya sangat alu-alukan untuk anda menempah ruang pengiklanan atau mendapatkan servis advertorial/review bersama saya. In Sha Allah saya akan lakukan yang terbaik untuk kejayaan bisnes anda. Berminat boleh hubungi saya di sini - Hubungi Penulis


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Balasan
    1. Terima kasih Syira ... blog Syira pun nampaknya trafik tinggi juga tu

      Padam
  2. Awal tahun ni traffic blog merundum.. Keciwa

    BalasPadam
  3. Wah tuan banyaknye...memang layak digelar sifu master HH.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm ramai lagi blogger hebat yang layak dengan gelaran sebegitu.

      Padam
  4. Bounce rate rendah...em memang kualiti tinggi..kalau tidak takkan lama orang membaca di artikel tuan HH ni..semoga tuan maju jaya dan murah rezeki lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Ini pun sebab saya banyak belajar dari blogger lain ... bounce rate tu baru je nak merasa rendah, sebelumni ... ada sampai 70 peratus ...

      Padam
  5. satu kejayaan yang boleh menjadi inspirasi kepada semua blogger

    BalasPadam
  6. jie awal thun bru aktif blik...jtuh merudum la..

    BalasPadam
  7. Bounce rate tu yg pening sikit nak turunkan. Mmg terbaik blog HH..

    BalasPadam
  8. kehebatan terserlah, MJ is kagum!

    BalasPadam
  9. Wow nak trafik bnyk mcm nie juge...hehe

    BalasPadam
  10. Memang POWER Ranger...tuan HH

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…