Showing posts from 2013

11 Langkah Pengurangan Perbelanjaan Kerajaan Malaysia 2014

Rasanya ramai dah sedia maklum mengenai 11 langkah kerajaan yang telah diumumkan bagi mengurangkan perbelanjaan dalam sektor awam bagi tahun...

Majalah Curi Gambar Kreatif Blogger

Bukan tujuan saya nak memanaskan isu, tetapi sekadar buat ingatan sebelum perkara jadi melarat. Sebelum ini, saya ada perkatakan mengenai is...

Blogger Hiburan Rembat Artikel Wartawan

Perghh, keluar akhbar tu - blogger hiburan rembat artikel wartawan! Nampaknya, isu ini yang sebenarnya dah lama berlaku dalam dunia blog Mal...

Tips Untuk Beli Barang Murah Secara Online

Wife saya baru sahaja mendapatkan produk dengan harga murah yang dibeli secara online. Alhamdulillah, memang puas hati dengan produk yang te...

Cara Semakan Keputusan eBidding Tender Kerajaan

Cara Semakan Keputusan eBidding Tender Kerajaan - Adakah anda seorang kontraktor yang sedang cuba mendapatkan tender dari kerajaan? Jika ya...

Tips Menulis Entri Dicari Orang

Seni menulis entri blog ada banyak. Dan ia bergantung pula pada tujuan entri itu ditulis. Ada yang hanya menulis tanpa ada apa-apa tujuan. S...

Top 10 Carian Paling Popular di Yahoo 2013

Yahoo telah pun mengeluarkan senarai top 10 carian paling tinggi menerusi Yahoo Search . Dalam senarai yang telah dikeluarkan itu, nama sele...

Widget Donate Dengan Fungsi Kongsi

Lama saya tak kongsikan widget menarik untuk para blogger Malaysia. Ok, kali ini saya nak promosikan satu widget baru yang telah disediakan ...

Pendaftaran dan Permohonan Online BR1M 2014

Rasanya ramai yang tertunggu akan pendaftaran dan permohonan untuk BR1M 4. Borang kini sudah boleh diisikan secara online atau dalam talian ...

10 Filem Melayu Paling Laris 2013

Bila hujung-hujung tahun ni biasalah akan keluar macam-macam senarai. Dan ini memang antara entri-entri popular untuk para blogger Malaysia....

Blogger Boleh Mati Kalau Kerja 30 Jam!

Ya, jika anda seorang blogger yang sangat-sangat-sangat komited dan sanggup berada lama di depan komputer - atau dengan lebih tepat, membuat...

Majlis Walimah Tarikh Bertindan

Serba salah kalau jadi begini. Walimah banyak, kalau ikut hukum, wajib hadir tu. Biasalah apabila musim cuti sekolah, kenduri kahwin ada di ...

Trend Mok Bang Korea Selatan

Nampaknya Korea Selatan mula menakluki sedikit demi sedikit dunia internet. Dulu, video Gangnam Style menjadi viral seluruh dunia, malah me...

Bisnes MLM Bisnes Orang Malas

Tersentap tak wahai rakan-rakan blogger yang menyertai bisnes MLM dengan tajuk entri saya ini? Haa, jangan terus buat kesimpulan ye, baca du...

Persepsi Salah Bila Baca Blog Orang Lain

Saya membaca komen-komen yang masuk dalam entri-entri lepas. Ada yang membuatkan saya mendapat idea untuk menulis entri ini, iaitu berkaitan...

10 Gambar Menggemparkan Dunia 2013

Tahun 2013 bakal meninggalkan kita. Telah banyak perkara berlaku di dunia sepanjang 2013. Dan saya telah mencari sumber untuk berkongsi deng...

Disaman Kerana Pelekat Kereta Gambar Nik Aziz?

Aiseh. Takkan kerana pelekat kereta yang ada gambar Tuan Guru Nik Aziz, kereta milik pelajar disaman? Tak patutlah kalau gitu. Tapi andai di...

Servis Nissan di Bandar Perda Bukit Mertajam

Al kisahnya meter sudah terlebih 25,000 KM; sebelum jadi apa-apa yang tidak diingini, maka saya perlu melakukan servis berkala pada kenderaa...

Hanya Kerana Bekalan Air Tiada

Air. Hari tu saya dah cakap betapa pentingnya air untuk manusia. Dan tengok, saya buktikan bahawa tanpa air, manusia jadi tak keruan. Hanya ...

Dulu Blog Mereka Dikenali Tetapi Kini Terkubur

Sejauh mana iltizam kita untuk terus berada di dalam dunia blog Malaysia? Baru ini saya dapat tahu ada rakan blogger yang satu ketika dahulu...

Pemenang Anugerah Blog Terbaik 2013 Blogrrr

Tahniah diucapkan kepada blog-blog yang telah dinobatkan sebagai yang terbaik daripada antara yang terbaik menerusi Blogrrr Awards 2013. Kej...

500 Ribu UV, 1 Juta Hits Dalam 1 Tahun

Jika dulu, ia merupakan satu angan-angan. Memang tidak menjangkakan bahawa blog ini boleh sampai ke tahap ini. Walaupun ia tidak setanding d...

Cara Buat Blog Responsif

Cara Buat Blog Responsif . Dalam entri sebelum ini, saya ada beritahu mengenai bagaimana nak dapatkan trafik blog dari peranti atau gajet te...

Dapat Duit Dengan Menulis

Dapat Duit Dengan Menulis - Blog adalah salah satu medium penulisan. Ia merupakan satu medium penulisan dengan pengaruh. Jika anda dapat ha...