Langkau ke kandungan utama

Top Senarai Malaysia Best Blog 2015

Top senarai Malaysia Best Blog 2015. Sekalung penghargaan kepada pihak OhDuit.com yang mengambil inisiatif untuk membolehkan blogger-blogger Malaysia menyenaraikan blog-blog yang boleh dikategorikan sebagai Malaysia best blog untuk tahun 2015 menerusi kontest SEO yang dianjurkan.

Terdapat seramai 86 peserta atau blogger yang telah ambil bahagian dalam kontest SEO ini yang menawarkan hadiah wang tunai lumayan. Para peserta yang terdiri daripada blogger baru dan lama dikehendaki menyenaraikan sekurang-kurangnya 10 blog yang difikirkan layak untuk disenaraikan sebagai blog paling best bagi tahun 2015.

Top Senarai Malaysia Best Blog 2015

Top Senarai Malaysia Best Blog 2015
Saya telah mengambil inisiatif untuk mengumpul senarai-senarai blog tersebut daripada semua blogger yang ambil bahagian. Alhamdulillah, berhari-hari saya jejak dan kumpul, akhirnya saya telah berjaya senaraikan top senarai Malaysia Best Blog 2015, terdiri dari lebih 300 blog yang ada di Malaysia.

Ok. Berikut adalah senarai blog-blog yang telah dipilih oleh 86 blogger yang menjadi peserta di dalam kontest SEO - Malaysia Best Blog 2015. Ia bersandarkan kepada senarai peserta yang disahkan oleh pihak OhDuit di sini - Senarai Peserta Contest SEO Malaysia Best Blog 2015

Blog-Blog Dalam Senarai Malaysia Best Blog 2015
AbangEnsem.com
Abdfatah.com
Abil4fauziah.blogspot.com
Adaa-Inspiration.com
AdlyMukhtar.com
Afzalsukasuki.blogspot.com
AhmadFaizal.com
AimanAzlan.com
Akhzaman.blogspot.com
Akiraceo.com
AkmaOmar.com
AkuBiomed.com
Akumohdfakhrulislam.blogspot.com
AkuPenghibur.com
Amanz.my
Aminin.my
Amirul.my
Anakaskarpencen.com
Anakulucheka.com
Anarm.net
AngelWearsGucci.blogspot.com
Aqmencaricahaya.blogspot.com
AriffShah.com
Arjunapopkorn.blogspot.com
Arnamee.blogspot.com
Ashohtonic.blogspot.com
Azhafizah.com
Azizie.com
Azlitamasammanis.com
AzuanRazi.com
BackPackerBusuk.blogspot.com
Badsocks.blogspot.com
Bakul2011.com
Beautifulnara.com
BenAshaari.com
BicaraNeem.blogspot.com
BigBoySoven.com
Binablogdotcomsendiri.com
Blog.limkitsiang.com
Blogbeginsatforty.com
BloggerLelaki.com
BloggerSentral.com
BloggerWanita.com
Blogginspired.com
Blogmakkintan.blogspot.com
BlogSerius.blogspot.com
Bluedianthus.com
BolaDaily.com
BoniKacak.com
Broframestone.com
BuasirOtak.blogspot.com
BuatWanita.blogspot.com
Bubblynotes.com
BudakBandungLaici.blogspot.com
BudakPurplish.blogspot.com
BudakSukaVanilla.blogspot.com
Budak-Tomato.blogspot.com
Calrasepatrick.blogspot.com
CekguNorazimah.com
Celiknutrisi.my
Chedet.cc
Chuckei.com
CikEpal06.blogspot.com
Ciklilyputih.com
CikMatahariku.blogspot.com
Ciksepet.com
Coklateyes.my
Coretananuar.com
CursingMalay.blogspot.com
Dalinali.com
Daphnecharice.com
DayangDeno.com
DayangJack.blogspot.com
Denaihati.com
DianaIshak.com
Dontlikethatbro.blogspot.com
Drdzul.com
DrMaza.com
DrMuna.wordpress.com
DrShikinZainal.blogspot.com
Drumah.com
DrZubaidi.com
DuluLainSekarangLain.com
Earncent.com
Econsmalaysia.blogspot.com
Eizil.com
EmalinMohd.blogspot.com
EmilaYusof.com
Enyyusnizar.blogspot.com
Eoshopealista.com
Epolicy.blogspot.com
ErazFadli.com
EykaPinkyii.blogspot.com
Eyriqazz.com
Fadhilahwahid.com
Fadzirazak.blogspot.com
FaizalFredley.com
FaizAlias.com
Famf-tower.blogspot.com
FanaChekSaat.blogspot.com
Faridsanullahfc.info.over-blog.com
FatinBella.com
FatinSuhana.blogspot.com
FauziAryaan.com
Fizgraphic.com
Fourfeetnine.com
Froyoplus.com
FrustTapiMalas.blogspot.com
Funtasticko.net
FynaHere.com
Gelihati.blogspot.com
Genta-Rasa.com
Guliroket.com
HafizRahim.com
Hainomokje.blogspot.com
HamiAsraff.blogspot.com
HanieHidayah.blogspot.com
Hanieliza.blogspot.com
HarianPost.com
Harismibrahim.wordpress.com
HasrulHassan.com
Hasyanaurah.com
Hazanis.blogspot.com
HazmanFadzil.com
HeroBorneo.com
HidupRingkas.com
HoneyKoyuki.blogspot.com
HongKiat.com
IkhwanFahmi.com
IluvIslam.com
IniBelogSaya.blogspot.com
InspiredMagz.com
IrfanKhairi.dom
IrineNadia.blogspot.com
Isaactan.net
IslamItuIndah.my
Jardness.com
JariManisTravel.blogspot.com
Jessica-chaw.com
Joegrimjow.blogspot.com
JomSantaiSekejap.blogspot.com
Jugjet.blogspot.com
JustKhai.com
KadirJasin.blogspot.com
Kairulizwan.com
KakakTiriCinderella95.blogspot.com
KakiBerangan.blogspot.com
Kakinakl.com
KampungBoyCityGal.com
KasihAleeya.blogspot.com
KedahCybersyburi.blogspot.com
KehidupanSeorangBujang.blogspot.com
KeretaMayat.blogspot.com
KevinZahri.com
KhairulZamri.com
KhirKhalid.com
KisahEmasPutih.com
KisahTatie.com
Koleksi1001resepi.com
Kujie2.com
KupuKupuKecik.blogspot.com
LangitIlahi.com
LeHarmonies.my
LetopKeypad.blogspot.com
Letsmasak.com
Liewcf.com
Lieyalatif.blogspot.com
LuahFikiran.blogspot.com
Lulu-Pages.blogspot.com
LyssaSecret.com
Magenta-made.blogspot.com
MajalahNiaga.com
MalaysiaKini.com
MamaPeduli.info
Maszull.blogspot.com
MelastikBintang.com
Melvister.com
Mialiana.com
Microscopasia.com
Mii-and-Himm.blogspot.com
Militaryofmalaysia.net
Millionairesplanet.com
MiloSuam.blogspot.com
Mirarafilzah.blogspot.com
Missalvy.com
mistisfiles.historiansecret.com
MohdFairiz.com
MohdRasul.com
Mohd-Ridzwan.com
Motoring-Malaysia.blogspot.com
MujaDafewa.my
Multees.com
My.mustaffa.org
Myamethyst-shea.com
MyMotivasi.com
MyNewsHub.cc
MyResepi.com
NadiaFarahida.com
Nad-LifeIsFun.blogspot.com
NajibRazak.com
NameeRoslan.blogspot.com
Naruhodo.jp.net
NewsJob.info
Nidiron.com
NisaKay.com
Nurulain8888.blogspot.com
NurulBadiah.blogspot.com
OhCikgu.com
OhDuit.com
OhMedia.com
OmgHackers.com
OnLajer.com
Pakdi.net
PanduanPercuma.info
Paultan.org
Peliks.blogspot.com
Perempuanjomblo.blogspot.com
PermataCintaku.com
PerniagaanInternetHQ.com
Pikirdanlukis.blogspot.com
Pinkabluemus.blogspot.com
Placesandfoods.com
Pondokkecil.com
ProfHariz.com
Proudduck.com
PuanBee.com
Qamaruliqmalosem.blogspot.com
RahmanBasri.com
RajaKamil.biz
Redmummy.com
RelakssMinda.blogspot.com
RizalHashim.blogspot.com
Rohaizad.com
Rossacalla.blogspot.com
Rossaimi.com
Rotikaya.com
Ruby.my
Saatakukaupilih.blogspot.com
Sabahan.com
Sabbyprue.blogspot.com
SabreeHussin.com
Saifulislam.com
Sakmongkol.blogspot.com
Sallysamsaiman.blogspot.com
Saniyunus.com
SarahShukor.com
SegalaCeritera.com
SejarahNagaraKedah.blogspot.com
Semuanyabola.com
SeniSuamiIsteri.com
Sensasi2020.com
Sepet88.blogspot.com
Shafiqolbu.wordpress.com
Shakiddo.com
Shamsuriyadi.com
ShedaUcu.com
SirapLimau.com
Sixthseal.com
SmartUsaha.com
StokinTidur.blogspot.com
StyleBySya.com
Sunshinekelly.com
SuperBlinkers.blogspot.com
SusuDalamBotol.blogspot.com
Susuegoodday.blogspot.com
Syahirul.com
Syaisya.com
SyauqatulWardah-lavender.blogspot.com
Tallerinoitherways.blogspot.com
TehRamuan.com
Temetemerity.blogspot.com
TheOtherKhairul.blogspot.com
ThePatriots.my
TheVocket.com
TiffinBiru.com
TimeTravelAfif.blogspot.com
Timothytiah.com
TiniHani.com
Topotato.com
Totinx.com
Tranungkiteoffline.blogspot.com
Travelog.my
Travelognursyurga.blogspot.com
TudungPeople.com
UmiKasum.blogspot.com
Vernonchan.com
Wangcyber.com
Wiramerah.com
WiraPendang.blogspot.com
Wizurai.com
Wrthrough.com
Yanmieonline.com
Yatiememories.blogspot.com
Yoorinmelacolea.blogspot.com
ZackZukhairi.blogspot.com
Zaharuddin.net
ZakiePurvit.blogspot.com
Zamani84.blogspot.com
ZazaZehra.com
ZikriHusaini.com
Zulseffort.com

Buat rakan blogger yang disenaraikan dalam top senarai Malaysia best blog 2015, saya ucapkan tahniah. Jadikan ia sebagai pembakar semangat untuk terus meningkatkan lagi mutu blog anda. Dan kalau boleh, hormati pilihan blog rakan-rakan blogger yang lain. :)


Dan buat rakan-rakan peserta yang ambil bahagian di dalam kontest SEO ini, saya ucapkan moga maju jaya, in Sha Allah, kita sama-sama gunapakai segala ilmu SEO untuk membolehkan entri menguasai enjin carian Google.


Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…