Langkau ke kandungan utama

Booking Hotel Online Menguntungkan

Booking hotel secara online memang menguntungkan. Serius. Ini pengalaman sebenar saya ketika bercuti bersama keluarga. Harga online dengan harga di kaunter hotel jauh bezanya. Bukan sedikit perbezaannya, malah ia sampai 40 peratus lebih murah!

Saya dan keluarga memang gemar bercuti. Jika melakukan percutian secara ad-hoc tanpa perancangan, selalunya bajet akan jadi penekanan. Yelah, tak prepare apa-apa, tup tap bangun pagi terasa bosan duduk di rumah, mahu cari angin lain ... terus pack barang dan tuju destinasi pilihan. Saya pernah ceritakan kisah saya dan famili bercuti tanpa rancang ke Kota Bharu, semata nak pergi ke Wakaf Che Yeh, dan lawat tempat menarik sekitar Kota Bharu yang belum lagi dikunjungi, contohnya macam Muzium Adat Istana Jahar dan melihat Bank Pitis Pertama di dunia... hoho.

Semasa di Wakaf Che Yeh, tak terfikir pula nak check online kalau ada tawaran menarik jika booking menerusi internet .. haha .. silap silap saya masa tu. Kalau tidak, mungkin boleh dapat tawaran menarik menginap di Hotel Holiday Villa, Kota Bharu.

Booking Hotel Online Lebih Menguntungkan

Booking Hotel Online Menguntungkan

Sebelum ini, saya pernah gunakan khidmat Agoda untuk buat tempahan online hotel. Dan serius memang berbaloi sangat-sangat. Harga hotel booking online memang murah. Yang nak nak meyakinkan saya ialah ... staff hotel di kaunter tu sendiri yang mengiyakannya. Malah, ketika kami nak pilih bilik, disyorkan guna booking hotel secara online. Pelik .. tapi benar.


Anda boleh tengok sendiri tawaran-tawaran menarik dari Agoda untuk destinasi Penang yang saya tampilkan .... banyak diskaun diberikan. Jika hari-hari tertentu, anda boleh booking hotel online dengan harga diskaun yang lebih menguntungkan, malah pernah saya melihat ada tawaran booking diberikan potongan sehingga 70% di luar musim.

Sekarang sudah ada banyak laman web yang sediakan online booking untuk hotel destinasi pilihan. Anda boleh pilih banyak selain dari Agoda.

Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…