Statistik Trafik Blog Bulan November 2018

Tengah shopping 12.12 ke tu? Kalau belum, trylah jenguk laman web shopping online popular sepertiu Shopee, Lazada, 11Street dan beberapa lagi tu, Mr D.I.Y pun ada sales tau sempena jualan 12.12 ni.

Errr .. saya bukan nak sembang pasal kemeriahan shopping online 12.12 ni, tapi saya nak kongsikan kepada anda statistik blog ini untuk bulan November 2018.

Statistik Trafik Blog Bulan November 2018

Statistik Trafik Blog Bulan November 2018


Sedih. Inilah perasaan saya bila melihat jumlah pageviews yang dicatatkan oleh blog ini untuk tempoh 1 hingga 30 November 2018. Sayang sekali saya tak berjaya menaikkan trafik blog ini, melebihi apa yang dicatatkan pada bulan Oktober sebelumnya tu.

Untuk bulan November 2018, blog ini mencatatkan jumlah pageviews sebanyak 323,393 pageviews (PV). Ia berkurangan sebanyak 1000 PV berbanding bulan sebelumnya.

Manakala faktor-faktor lain, tidak banyak menampilkan perubahan ketara.

Sebahagian besar pembaca blog ini masih kekal dari kalangan mereka yang berumur antara 25 hingga 34 tahun. Ia menunjukkan bahawa golongan muda belia menjadi pembaca utama blog saya ini.

Alhamdulillah. Terima kasih kepada mereka yang terus memberikan sokongan.


Post a Comment

2 Comments

  1. Wow 300k pageviews sebulan. Banyak tu. Saya budak baru belajar harap dapat kejar banyak tu :)

    ReplyDelete
  2. saya lah tu antara pembaca yg singgah

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com