6 Tips Untuk Berjaya Dengan Adsense - Income USD4K Sebulan!

Tips untuk berjaya dengan Adsense. Hoho .. income sehingga USD4K sebulan! Perghhh .....itu sebab ramai yang teringin nak tahu pasal Google Adsense ni ye? Hmmm ... benda ni walaupun dah lama tapi antara pemberi income terbaik buat sesebuah blog. Mana tidaknya, ia akan bayar anda dalam USD, lebih lumayan kalau blog anda menjana trafik yang sangat tinggi.

Adsense merupakan antara punca seorang blogger boleh buat duit dan menjadi jutawan menerusinya. Tak percaya? Lihat sahaja bukti ini:
Nampak tak totals estimated earnings tu - USD 4727.54 .... sekarang cuba tukarkan dalam matawang ringgit Malaysia. Macamana? Tak ke boleh jadi jutawan ... bukan buat apa pun, hanya letak iklan Adsense dalam blog je pun.

Ramai yang nak tahu, bagaimana nak berjaya dengan Adsense ni. Ok, saya kongsikan tips yang diberikan oleh tuan punya penyata Adsense di atas (bukan saya).

6 Tips Untuk Berjaya Dengan Adsense

  1. Pastikan pengunjung ke blog anda sentiasa rama - trafik adalah segalanya.
  2. Sila kaji katakunci bertema (niche keyword) yang tinggi nilainya
  3. Pastikan anda meletakkan iklan tu ditempat yang betul
    • 1xLarge banner (imej)
    • 1xSidebar (teks) dengan warna link yang betul dan menarik
    • 1xMedium ads (teks) pada kandungan atau post di sebelah kiri atau kanan
  4. Bagi yang mahir bahasa Inggeris.. Mulai hari ini anda perlu menulis dalam bahasa Inggeris
  5. Kaji apa yang penduduk Kanada suka baca .... kerana iklan di sana dibayar dalam bentuk Pound Sterling.. (1 klik dah dapat RM300)
  6. Jangan cepat putus asa
Ini perkongsian eksklusif, sesapa yang ada akaun Adsense perlu cuba tips yang dikongsikan ini.

Jika benar nak buat duit dengan Adsense, dapatkan ebook ini - Buat Duit Dengan Google Adsense

*p.s: Terima kasih kepada blogger Mizan yang kongsikan pendapatan dan juga tips berjaya dengan Adsense ini. Paling best .. adalah tips Kanada tu .. tak ramai tahu.





Post a Comment

22 Comments

  1. Erkk blog BM yang lain tu dan blog BI tu trafik tak sampai 100 pun sehari dik @muja ... serius.

    ReplyDelete
  2. Blog ni je yang trafik agak baik, tapi tak ada program cam Adsense tu. Apply Innity dengan KOMLI ...dua2 reject.

    ReplyDelete
  3. o ye,,, haissyy,, jelez,, nak try lagi la yang ad sense tu,, yang pasal komli tu, muja pun apply banyak kali dlu before diterima,, dalam 3 kali rasanya,, cer try lagi,, ramai dah blog biasa2 pun diterima,,,

    ReplyDelete
  4. blog hh trafik tinggi,,, lain,, :D

    ReplyDelete
  5. Hmm kena banned pada satu blog je kan? Saya dua blog kena banned, 10 lebih blog lain still runnning tapi trafik tak tinggi jadi slowlah skit.

    ReplyDelete
  6. Saya ada beberapa blog bahasa Melayu yang running iklan Adsense. :)

    ReplyDelete
  7. Tukar language blogspot jadi english. Nanti adalah monetize tu.

    ReplyDelete
  8. Hari tu ... Google Malaysia ada kata boleh, tapi tak tahulah. Selalunya ramai yang buat macam saya buat gak, adalah buat blog bahasa inggeris dulu, lepas beberapa post ... dalam beberapa bulan, saya apply .... terus dapat. Saya ada akaun Adsense sejak dari awal2 blogspot lagi, sekitar 2007 kot.

    ReplyDelete
  9. Blog bahasa malaysia boleh apply ke?

    ReplyDelete
  10. TENSION BLOG SAYA XDA MONETIZE FEATURE ARGH

    ReplyDelete
  11. kelip-kelip mata tgk jumlah tue.

    ReplyDelete
  12. mmg tak la dia terima blog macam muja punya tu,, hehe

    ReplyDelete
  13. Wow..hebat tu HH..saya xboleh sign up adsense sebab error katanya

    ReplyDelete
  14. Faizal Fredley10 June 2013 at 16:11

    aku masih lagi x berjaya dgn adsence ni..asyik kena ban jer...dah rasa malas nak join...

    ReplyDelete
  15. Bro HH, cer bagi link blog blogger mizan utk sekadar rujukan.. Boleh tak?

    ReplyDelete
  16. @nukeufo89 .. dia memang tak bagi saya link blognya, dia hanya kongsikan benda tu kat saya personally .... atau boleh rujuk entri ini di dalam ruangan komen - http://www.hasrulhassan.com/2012/10/pendapatan-adsense-sehingga-oktober-2012.html

    ReplyDelete
  17. Saya ingin berkongsi pengalaman mengenai google adsense selama 4 bulan saya memasang iklan ini di blog.earningnya sangat lumayan.ada ketika dalam satu hari saya boleh earn sampai usd 40..dan sehingga kini melalui google adsense saya boleh dpt 1k sebulan..tp tidak semudah yang disangka.anda perlu sentiasa memantau kandungan post di dalam blog supaya ianya tidak menyalahi syarat syaratnya.kalo tidak akaun anda akan diban.trafik memang paling penting dan yang paling penting bukan pageview tetapi visitornya..skrang memang banyak khidmat dan software untuk naikkan trafik.percayalah..jika anda cuba cara sebegitu anda tidak dpt earn dgn banyak walaupun pageview banyak setiap hari.Jangan ingat Google adsense xtau apa kita lakukan..dia lg bijak..jika anda serius untuk make money with google adsense..buatlah satu blog yang bermanfaat dan tinggikan visitor ke blog anda dan anda akan dpt hasilnya nanti.gud luck.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saudara mediav89..bole bantu saya adsense ni? sya memiliki sejak 2 bulan lepas tapi earning sangat sedikit... i need ur help..
      nurfaizuddin7001@gmail.com

      Delete
  18. satu hari pun dapat page view tinggi..faktor memungkinkan pendapatan tinggi..

    ReplyDelete
  19. sila edit link jomniaga tuan, skang dah tukar ke ashdee.com..
    harao maklum..

    ReplyDelete
  20. saya pun dah ada adsense tp lom earn money lagi. trafic memang sangat membantu.. saya kena tingkatkan lagi content blog yang bermanfaat dan ilmu SEO. Mohon tunjuk ajar

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com