As-Salam. Baru-baru ini, pihak blogger telah memperkenalkan satu cara mudah untuk anda memberikan kredit kepada rakan blogger lain. Ia salah satu cara untuk menghargai blogger lain selain itu akan meningkatkan jaringan rakan blogger di dalam profile Google yang memang awesome.

Caranya mudah, hanya tambah + dan kemudian akan keluar nama-nama blogger yang anda ingin sebutkan dalam entri anda. Ia secara tak langsung akan kongsikan entri dalam blog anda kepada blogger berkenaan dan jaringan rakan-rakan di dalam rangkaian +Dunia Blogger Malaysia  <-- contoh seperti ini.

Cara Hargai Blogger Lain Menerusi Entri Blog


Kan ke mudah tu ... cubalah, dan mari lihat apa hasil yang anda akan dapat untuk blog anda.

19 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. senang sekarang ni... macam fb gak... ;)

    BalasPadam
  2. Agak menarik function ini.

    BalasPadam
  3. Cara ni mudah nak tag rakan blogger yang lain..tak perlu copy paste link.

    BalasPadam
  4. nice function...tapi simbol (+) tu tak hilang ek?

    BalasPadam
  5. wah! dkna tak pernah tau pon.. cuba jap +@google-a80568db69aedb00a90a1fa363e7c546:disqus :)
    Terima kasih HH :)

    BalasPadam
  6. assalamualaikum hh...semakin mudah sekarang ni...:)

    BalasPadam
  7. betul tu bro...... kita hargai dan sokong apa yg patut......

    BalasPadam
  8. nurul shiraz Kamarudin8 Januari 2013 pada 1:45 PG

    salam, nk tau mcm mn nk letak folloer g+ circle kat dlm blog

    BalasPadam
  9. Hmm ... widget baru ada pada dashboard - baca entri ni: http://www.hasrulhassan.com/2012/11/google-blogspot-perkenal-google.html

    BalasPadam
  10. Terima kasih @facebook-1360958390:disqus

    BalasPadam
  11. Ya .... memang berblaoi ... perkara yang banyak bantu saya semasa mula-mula berblog dulu

    BalasPadam
  12. Ya benar tu @google-b4d8ebbc87b711ec161a79e837f8369d:disqus

    BalasPadam
  13. Eceh .... @dknaabza:disqus .....nih dalam disqus lain la :P

    BalasPadam
  14. Betul, cara termudah yang diperkenalkan oleh blogspot ... kalau buat segmen apa2 ...leh la tag dengan mudah!

    BalasPadam
  15. Hmm ... senang nak bagi backlink kepada profile .. kalau profile tu ada gambar, ada blog ... mungkin akan beri kesan positif kat blog .. rasanyalah...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement

BERMASALAH DENGAN HARTA PUSAKA?

Panduan Mengurus Harta Pusaka dan Hibbah. - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!






Advertisement