Senarai Blog Malaysia Pagerank 3

Senarai Blog Malaysia Pagerank 3

As-Salam. Jika anda nak ambil kesempatan meningkatkan pagerank blog anda, anda boleh terjah blog-blog berikut. Apa yang perlu anda buat hanyalah meninggalkan komen di blog-blog yang punyai Google Pagerank terbaik ini.

Tapi awas, jangan sampai anda tinggalkan komen yang senada bahasa sahaja, adalah lebih baik anda komen yang sepatutnya. Bukan takat komen tangkap muat, lepas tu tinggalkan link ke blog anda. Cara ini akan membuatkan anda dilabel sebagai cuba spam ruang komen blog lain.

Cuba cari blog yang menggunakan sistem komen yang boleh berikan kelebihan kepada anda dan blog anda, sistem komen yang HH maksudkan ialah Disqus, CommentLuv, IntenseDebate dan seumpamanya. Blog yang berpaksi wordpress .... adalah keutamaan, bukan nak menidakkan blog-blog yang dok hosting blogger.com ni, tetapi kalau nak pagerank naik, carilah blog seperti ciri-ciri yang HH sebutkan tadi; dan bina identiti anda di blog mereka.



Senarai Blog PR3 Malaysia


  • http://akubiomed.com
  • http://kujie2.com
  • http://benashaari.com
  • http://mialiana.com
  • http://azfar9897.blogspot.com
  • http://bicaramakdara.com
  • http://tehramuan.com
  • http://www.tiffinbiru.com
  • http://cahayacinta.com
  • http://kupukupukecik.blogspot.com
  • http://irinenadia.blogspot.com
  • http://www.ayeemayam.com
  • http://fatinsuhana.blogspot.com
  • http://www.sop.name.my
  • http://yastro.net
  • http://yanmieonline.com
  • http://www.ciktom.com
  • http://www.eyriqazz.com
  • http://beritadarigunung.blogspot.com
  • http://www.broframestone.com
  • http://admiralhafiz.blogspot.com
  • http://redmummy.com
  • http://nadiabyu.blogspot.com/
  • http://blogserius.blogspot.com
  • http://zarulumbrella.com/


Bisnes Shopee

Post a Comment

52 Comments

  1. blog saya pun PR3 juga .. :)

    ReplyDelete
  2. ehheee... blog saya pun PR3 juga.. dan banyak lagi PR3.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Amir Aiman Akashah20 December 2012 at 08:56

    hebat2 belaka diorg yer.....sehebat blog HH gak ler

    ReplyDelete
  4. btl kata HH .. blog mrk salah satu pnymbng trafik kat blog yana :)

    ReplyDelete
  5. www.faqihahhusni.blogspot.com20 December 2012 at 09:44

    saya number dua.. huhu

    ReplyDelete
  6. mun tak sampai lagi tahap PR3 tuu .
    camne nak dapat PR3 ek ?
    kena main SEO gak ea ?


    thanks masuk blog mun :)

    ReplyDelete
  7. Tahniah...kepada semua tuan blog kalian memang hebat!

    ReplyDelete
  8. uikkkk ada mia lah kat sini.... terbaekkkk!!!

    ReplyDelete
  9. salam. mmg target sy lawati blog2 glamer ni. Kdg2 mrka ada balas komen sy spt kak Mia Liana, abg Denaihati n Eyriqazz. Harap yg lain pandanglah kami yg baru belajar berblog ini. TQ.

    ReplyDelete
  10. wah,,ramai juga blog pr 3 ni rupanya..

    ReplyDelete
  11. lagi 1 tertinggal.. mksyahir.com hehe :)

    ReplyDelete
  12. syukur.. saya pun ada terselit di situ hehehe

    ReplyDelete
  13. Wah... banyak juga blog Malaysia yang PR3. Huhu.. hebat2 :D

    http://danialde4.blogspot.com/2012/12/33-langkah-bina-blog-yang-berjaya.html

    ReplyDelete
  14. :) ... tak disenaraikan ke .. lupa lak

    ReplyDelete
  15. Memang banyak blog .. tupun ada yang tak tersenarai lagi

    ReplyDelete
  16. HMm kadangkala yang datang tu senyap2 je ...

    ReplyDelete
  17. Eceh.... memang @google-0f46486ff9e883ea60bb78d3000bba85:disqus terbaekkkk pun

    ReplyDelete
  18. HMm .... kalau berusaha in Sya Allah boleh ...

    ReplyDelete
  19. Anda pun boleh jadi seperti mereka tu

    ReplyDelete
  20. EHh taklah .. tak semestinya .... kena rajin komen blog2 yang ada PR tinggi ni untuk tingkatkan PR blog kita

    ReplyDelete
  21. Sama-sama .. oh ye ke? waahhh bagus tu

    ReplyDelete
  22. Hahahaha... tak lah .. blog HH masih lagi cuba menempekkan dirinya

    ReplyDelete
  23. Sabar itu kuncinya, dan rajian blogwalking adalah caranya, komen pula adalah intinya.

    ReplyDelete
  24. page rank blog saya http://buasirotak.blogspot.com/ saya PR9, tak dapatlah nak tersenarai dalam ni...

    ReplyDelete
  25. Ohh ye ke? @google-0cff6b5969a3413d551c5f8c28eb5285:disqus ... yang HH tahu hanya blog PM je PR9 ni

    ReplyDelete
  26. ishh..x la..sy dtg n tulis komen...cuma bila disqus ni slow loading maka sy x komen la..

    ReplyDelete
  27. mohd jamil abd patah14 February 2013 at 19:29

    Pokcik minta kebenaran untuk copy dan paste entry ini ke blog pokCIk yer....poKCik akan Backlink ke pacge ini yer....

    ReplyDelete
  28. saya masih mencuba ke arah PR3. Banyak kena belajar lagi ni...hehe

    ReplyDelete
  29. wah! jauh lg CN nk capai pr3 tu ;)

    ReplyDelete
  30. Salam tuan,

    Kalau letak link ke fanpage fb, ada kemungkinan tak fanpage kita tu pun akan naik rank nye sekali? ataupun takde apa2 effect pun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak ada efek. Ia bukan satu platform. Yang tu media sosial.

      Delete
  31. Terima kasih atas perkongsian, ada jugak org yg tlg senaraikan camni. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm ini senarai yang lama yang mungkin dah pun berubah, in Sha Allah, saya akan cuba usahakan dapatkan senarai yang baru .. hoho .. kena rajin blogwalking gini ...

      Delete
  32. hurmmm. kebanyakkan mereka ni walaupun PR tinggi tp still sudi komen kat blog-blog picisan macam aku.. mekasih semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu sebab blog mereka kekal bertahan PR tinggi - sebab mereka rajin komen. :)

      Delete
  33. Tidak rugi datang berikan komen di blog mereka, kebanyakannya sudi datang berikan semula komen diblog saya..
    CalrasePatrick : Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan"

    ReplyDelete
  34. Terima kasih tuan Hasrul, sedang mencuba utk berkomen di blog blogger2 malaysia.. :) Segan jugak nak bergaul dgn pakar2 blog ni.

    ReplyDelete
  35. hebat2.. lisa takde pagerank kot rasanya sebab baru 2 tahun mcm tu dalam blog .

    ReplyDelete
  36. terimakasih HH..baru baca entri ni. Betul jugak tu kan.. hmmm

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com