As-Salam. Widget pilihan untuk HH kongsikan kali ini ialah widget untuk paparkan entri popular berdasarkan jumlah komen yang ditinggalkan pada entri tersebut. Tak kiralah anda gunakan samada kotak komen blogspot atau sebaliknya, seandainya aplikasi komen anda boleh synchronize dengan komen blogspot, widget ini boleh digunakan.

Seperti mana blog ini yang menggunakan aplikasi Disqus untuk urus ruangan komen setiap entri, widget ini masih boleh digunakan untuk paparkan entri paling banyak menerima komen. Apa yang perlu anda buat ialah dengan memastikan Disqus telah saling sync komen yang ditinggalkan menerusi Disqus dan sebaliknya.

Sync Komen Disqus - Blogspot


Sync Comment Disqus - Blogspot

Setelah itu, untuk paparkan entri paling popular berdasarkan jumlah komen yang telah ditinggalkan, hanya copy-paste kod html di bawah ini dan letakkan di ruangan sidebar blog anda.


<ul>
<script language='javascript'>
aBold = false;
numposts=1000;
maxshowresult=10;
home_page = "http://www.hasrulhassan.com/";
</script>
<script src='http://yourjavascript.com/123011522311/hasrulhassanpopularpost.js' type='text/javascript'></script>
</ul><br/>


Cuma tukar perkara yang digelapkan dengan pilihan anda, tentu sekali home_page itu anda tukar dengan url blog anda, dan maxshowresult pula adalah bilangan entri yang mahu anda paparkan.

Selamat mencuba.Komen Anda

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

Bisnes Tudung Online
Sebelumnya Seterusnya
Lubuk Bundle Gred AA

Dropship USD