Langkau ke kandungan utama

Rogue One - A Star Wars Story Ramai Keliru Dengan Filem Ini

Saya belum tengok lagi filem Rogue One, yang merupakan bukan sebahagian sequel atau sambungan dari filem Star Wars. Erkk bukan sambungan? Yer, filem Roque One bukan filem Star Wars ... lagipun, ia diterbitkan oleh Walt's Disney yang telahpun ambil alih francais kisah Star Wars dari Lucas Film Limited.

Ramai yang keliru. Saya sendiri pun jadi keliru. Tapi kalau anda sudah tonton video promo dan juga trailer filem Rogue One ini, tentu perasan sesuatu pada awal... jeng jeng jeng.

Rogue One - The Star Wars Story Ramai Keliru

Rogue One - The Star Wars Story Ramai Keliru
Kenapa saya kata ramai keliru pasal filem Rogue One? Sebab ramai ingatkan ia cerita sambungan dari Star Wars, namun sebenarnya ia adalah cuma cebisan cerita dalam filem Star Wars Episode 1 - 7. Nak ditambah keliru ialah, pada tahun 2017, Star Wars Episode 8 akan dikeluarkan oleh Disney ... uhhhh ..

Ada pengkritik filem yang risau bahawa keluarnya filem Rogue One akan jejaskan filem sambungan Star Wars - Episode 8 pada 2017. Dan kerana itu, filem Rogue One diletakkan dalam satu siri khas - A Star Wars Story.

Filem Rogue One - A Star Wars Story adalah berkaitan watak, yang bakal menutup beberapa kelopongan dalam siri Star Wars itu sendiri. Jika anda seorang peminat tegar filem ini, tentu sedar bahawa ada langkauan kisah dalam siri Star Wars yang tidak diceritakan ... :)

Video Penjelasan Mengenai Rogue One - A Star Wars Story

Mari tonton video di bawah ini yang akan terangkan anda mengenai al kisah Rogue One ini. Moga anda tak keliru lagi...


Aha .. nampak dah beza filem ini dengan filem Star Wars yang 'original'? Filem terbaru siri Star Wars keluaran Disney ini diberikan tajuk - Rogue One - A Star Wars Story.
Rogue One - The Star Wars Story Ramai Keliru


Ia adalah salah satu perancangan besar oleh pihak Disney untuk meneruskan legasi filem ini di mana ia bakal membuat dan mengeluarkan lebih banyak kisah dan filem berkaitan Star Wars menerusi siri A Star Wars Story.

Ada banyak watak dalam filem Star Wars, dan ia bakal diperkenalkan satu persatu dalam siri The Star Wars Story ini. Anda mungkin akan lihat Ewoks - A Star Wars Story, Han Solo - A Star Wars Story, dan banyak lagi. Banyak watak best-best yang boleh digarap dari original Episode Star Wars ini. Malah, kisah Obi Wan Kenobi, Master Yoda, dan sejarah The Jedi pun belum terungkai sepenuhnya.

Maka, bersedialah anda jika anda salah seorang peminat Star Wars ... anda bakal 'muntah' dengan siri-siri A Star Wars Story ini nanti .. haha...

Pada yang dah tengok filem Rogue One - A Star Wars Story, apa komen anda? Kongsilah sikit di ruangan komen di bawah ini ye.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. terbaik..5⭐️..kisah hero yg xdidendangkan...suma watak dlm cita dimatikan..sng..hahaha

    BalasPadam
  2. ramai keliru. rogue one ni cerita dlm star wars universe.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …