Langkau ke kandungan utama

Keyword RF3 World Firmax3 Malaysia Laris

Nampaknya keyword RF3 World Firmax3 Malaysia laris di enjin carian Google Malaysia. Ramai blogger Malaysia yang telah ambil kesempatan untuk bertanding dalam kontest SEO yang menawarkan hadiah wang tunai yang cukup lumayan ini. Sejumlah wang tunai sehingga RM2,000 disediakan untuk para pemenang.

Fuh .. memang banyak, dan memang lumayan. Boleh dikatakan, mana-mana blog yang berjaya menang kontest ini boleh dianggap mendapat duit raya 2016. Kontest SEO menggunakan keyword RF3 World Firmax3 Malaysia dinamakan Contest Cari Duit Raya 2016 ini dianjurkan oleh rakan blogger yang tidak asing lagi iaitu Akma Omar - akmaomar.com.

Keyword RF3 World Firmax3 Malaysia Laris

Contest yang telah berlansung lebih 2 bulan ini mengumpulkan lebih 20 orang blogger yang sememangnya hebat-hebat dalam teknik SEO. Anda boleh tengok senarai blog yang ambil bahagian di pautan ini - Senarai Peserta Contest Cari Duit Raya 2016

Saya sendiri ambil bahagian dalam kontest ini untuk melihat sejauh mana keupayaan SEO menggunakan template baru blogspot G Fusion 2 yang saya perolehi dari rakan blogger dari seberang - Arlina Design.

Kedudukan Blog Mengikut Kata Kunci - RF3 World Firmax3 Malaysia

Setakat hari ini (27hb Jun 2016), blog yang sedang ungguli carta carian di Google Malaysia untuk keyword atau kata kunci RF3 World Firmax3 Malaysia adalah seperti di bawah:
RF3 World Firmax3 Malaysia
Blog-blog yang bukan asing lagi dalam teknik SEO. Dan yang paling menarik perhatian saya ialah kedudukan tempat pertama yang bukan direct menggunakan pendekatan tajuk entri sama dengan keyword dipertandingkan.

URL - http://www.dammahumnib.com/2016/03/rf3-world-firmax3-malaysia.html
Tapi tajuknya ialah Krim Firmax3 RF3 World Malaysia

Dan entri ini kekal berada di top enjin carian sejak awal contest ini dimulakan. Memang hebat! Salah satu kelebihan pada entri tersebut adalah kerana jumlah backlink yang diterima dari entri penyertaan peserta yang lain, sebagai penaja bersama.

Kalau ikut teori SEO tipikal, memang sangat sukar entri tersebut untuk dipintas melainkan satu perubahan algorithma Google berlaku.

Saya masih lagi berharapan untuk muncul di top 5 ... tetapi itulah, ketajaman saya dalam ilmu SEO tidak seperti dulu lagi, sudah kurang mantap dan gelaran Pakar SEO Malaysia pun sudah dikira boleh dilucutkan serta-merta .. hahaha..

Selamat berjaya buat semua. Saya merasakan keputusan kontest ini akan diketahui tidak lama lagi. In Sha Allah, ia akan diketahui beberapa hari sebelum raya 2016 ....

Tahniah juga kepada syarikat RF3 World sebab berjaya menaikkan nama jenama dan produk Firmax3 di enjin carian.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. wah, tak sangka saya rank no 3. hahha tapi domain dah expired. tak renew lagi >.<

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…