Langkau ke kandungan utama

Panduan Memasak Nasi Arab Sedap

Panduan memasak Nasi Arab yang sedap. Siapa peminat Nasi Arab? Siapa yang nak mencuba untuk memasak Nasi Arab sendiri? Haa ... siapa yang bekerja tapi merasakan tak ada masa untuk memasak Nasi Arab sendiri, maka mungkin anda patut baca entri ini sehingga habis, manalah tahu dari hanya belajar memasak Nasi Arab, boleh menjadi sebagai sumber rezeki pula.

Ok. Sekarang sudah ada panduan untuk memasak Nasi Arab sendiri lagi sedap dan in Sha Allah, mudah dipraktikkan. Semuanya terkandung dan ditunjukkan secara langkah demi langkah menerusi video CD di dalam Panduan Memasak Nasi Arab.

Panduan Memasak Nasi Arab Sedap

Panduan Memasak Nasi Arab Sedap
Ada antara kita dah tahu memasak nasi Arab, tetapi malangnya nasi yang dimasak tidak seperti yang dimakan kalau singgah di restoran yang menjual nasi Arab ini. Nak cari nasi Arab yang sedap memang mudah dah sekarang ni, gunakan telefon pintar je boleh cari lokasi restoran dan kedai jual nasi Arab yang best seluruh Malaysia.

Anda boleh je masak nasi Arab secara segera dengan gunakan perencah siap dimasak seperti yang dijual oleh Reen's Kitchen. Perencah ni blogger terkenal Redmummy pun syorkan... hoho. Tapi, kalau mahu jadi betul-betul pakar memasak nasi Arab, maka mungkin boleh belajar terus menerusi CD Panduan Memasak Nasi Arab.

CD Panduan Langkah Demi Langkah Memasak Nasi Arab

Panduan Memasak Nasi Arab Sedap
Panduan ini mengandungi:
  • Langkah demi langkah untuk memasak nasi Arab Ayam yang sedap.
  • Langkah demi langkah menyediakan nasi Arab Ayam yang mudah dan pantas.
  • Tips dan rahsia menjadikan nasi Arab menyelerakan.
  • Ebook resepi Nasi Arab.
  • Bonus bagaimana nak berbisnes menjual Nasi Arab.

Saya pernah kata, jika mahu bisnes berjaya, jadilah pakar kepada sesuatu. Ya, pilih satu produk dan jual; tetapi sebelum ini anda perlu jadi seseorang yang benar-benar tahu mengenai produk tersebut.

Apakata anda jadi seorang pakar memasak Nasi Arab .. hoho ... dan jadikan ia produk seperti berjayanya rakan saya membuat coklat moist sehingga berjaya menjadi seorang jutawan hebat - Anis Choc Melt.


Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…