Langkau ke kandungan utama

Panduan Memasak Nasi Arab Sedap

Panduan memasak Nasi Arab yang sedap. Siapa peminat Nasi Arab? Siapa yang nak mencuba untuk memasak Nasi Arab sendiri? Haa ... siapa yang bekerja tapi merasakan tak ada masa untuk memasak Nasi Arab sendiri, maka mungkin anda patut baca entri ini sehingga habis, manalah tahu dari hanya belajar memasak Nasi Arab, boleh menjadi sebagai sumber rezeki pula.

Ok. Sekarang sudah ada panduan untuk memasak Nasi Arab sendiri lagi sedap dan in Sha Allah, mudah dipraktikkan. Semuanya terkandung dan ditunjukkan secara langkah demi langkah menerusi video CD di dalam Panduan Memasak Nasi Arab.

Panduan Memasak Nasi Arab Sedap

Panduan Memasak Nasi Arab Sedap
Ada antara kita dah tahu memasak nasi Arab, tetapi malangnya nasi yang dimasak tidak seperti yang dimakan kalau singgah di restoran yang menjual nasi Arab ini. Nak cari nasi Arab yang sedap memang mudah dah sekarang ni, gunakan telefon pintar je boleh cari lokasi restoran dan kedai jual nasi Arab yang best seluruh Malaysia.

Anda boleh je masak nasi Arab secara segera dengan gunakan perencah siap dimasak seperti yang dijual oleh Reen's Kitchen. Perencah ni blogger terkenal Redmummy pun syorkan... hoho. Tapi, kalau mahu jadi betul-betul pakar memasak nasi Arab, maka mungkin boleh belajar terus menerusi CD Panduan Memasak Nasi Arab.

CD Panduan Langkah Demi Langkah Memasak Nasi Arab

Panduan Memasak Nasi Arab Sedap
Panduan ini mengandungi:
  • Langkah demi langkah untuk memasak nasi Arab Ayam yang sedap.
  • Langkah demi langkah menyediakan nasi Arab Ayam yang mudah dan pantas.
  • Tips dan rahsia menjadikan nasi Arab menyelerakan.
  • Ebook resepi Nasi Arab.
  • Bonus bagaimana nak berbisnes menjual Nasi Arab.

Saya pernah kata, jika mahu bisnes berjaya, jadilah pakar kepada sesuatu. Ya, pilih satu produk dan jual; tetapi sebelum ini anda perlu jadi seseorang yang benar-benar tahu mengenai produk tersebut.

Apakata anda jadi seorang pakar memasak Nasi Arab .. hoho ... dan jadikan ia produk seperti berjayanya rakan saya membuat coklat moist sehingga berjaya menjadi seorang jutawan hebat - Anis Choc Melt.

advertisement


Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …