Langkau ke kandungan utama

Saji.my Mudahkan Cari Burger Bakar dan Nasi Arab

Kalau bab makan semua orang suka. Rakyat Malaysia antara warga dunia yang terkenal dengan pelbagai citarasa, malah ada statistik menunjukkan rakyat Malaysia berbelanja agak besar juga untuk makan-makan ni. Inilah rezeki limpah ruah diberikan kepada rakyat Malaysia, boleh merasa pelbagai jenis makanan termasuklah yang sedang hangat sekarang - Burger Bakar dan Nasi Arab. Burger Bakar yang best dan Nasi Arab yang sedap tetapi murah memang dicari.

Saji.my Mudahkan Cari Burger Bakar dan Nasi Arab

Saji.my - Pencarian Tempat Makan Sedap di Malaysia

Nak mencari Burger Bakar yang sedap dan lazat, penuhi citarasa anda walau di mana anda berada? Cubalah anda cari menerusi Saji.my. Laman web ini boleh berikan informasi yang cukup baik untuk anda merasi kelazatan yang ada pada menu terbaharu rakyat Malaysia ini.
Burger Bakar satu fenomena makanan di Malaysia. Jadi, agak mendukacitakan bagi diri kalau tak pekena burger unik ini. Mungkin anda patut cuba Burger Bakar Abang Burn (klik).

Satu lagi menu atau makanan yang tengah hangat diperkatakan sekarang ialah Nasi Arab. Nasi Arab bukan menu asing, malah telah lama ada di Malaysia, cuma semenjak dua menjak ini ia jadi terkenal. Mungkin kerana ramainya pelancong dari Timur Tengah yang datang ke Malaysia.
Nasi Arab Damsyik di Senawang

Ehemm .. Nasi Arab bukan makanan untuk orang Arab ye ... :P. Masakan ini sekarang sudah dipelopori ramai tukang masak Malaysia. Walaupun orang tempatan yang menyediakannya, ia tetap tidak lari dari resepi asalnya iaitu Timur Tengah. Tak caya? Cuba tengok Nasi Arab Damsyik (klik) yang ada di Senawang!

Tapi, kalau anda mencari originaliti, jangan gusar sangat; menerusi Saji.my anda boleh dapatkan pelbagai pilihan restoren yang ada di Malaysia, dari utara hingga ke selatan yang boleh memberikan anda rasa terbaik resepi Timur Tengah ini.

Nasi Arab dan Burger Bakar, jika mahu mencari mana lokasi yang terbaik untuk menikmatinya, silalah jenguk laman web Saji.my ini. Pasti anda tidak kecewa, jika kecewa ... maklumkan sahaja, dan Saji.my akan mencarinya untuk anda!
tempat makan sedap di bangi

Antara keistimewaan Saji.my yang boleh anda manipulasi untuk selera tak hingat anda ialah ...
  • Ada peta tempat makan yang best-best.
  • Anda boleh beri cadangan tempat makan yang menarik.
  • Anda boleh tengok gambar original mereka yang dah cuba masakan restoren tertentu.
  • Anda boleh cari tempat makan menarik berdasarkan tempat serta jenis makanan


Jadi, kalau tetiba terasa mahu mencari tempat makan menarik sekitar tempat anda, atau yang berdekatan, boleh cuba Saji.my.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. selalu melawat saji.my ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebuah laman web yang menarik kan?

      Padam
  2. best.. senang nak cari tempat makan pasnih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah pasal Cikgu Hailmi, perlu ada laman web penuh informasi macam ni supaya senang nak cari tempat makan, lagi yang kena dengan bajet serta selera .. ye tak?

      Padam
  3. Assalam
    Belum kesampaian nak menikmati Burger Bakar ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah dengan saya, lepas ni memang guna Saji.my la nak cari tempat makan best ...

      Padam
  4. saji.my nie antara blog yang mudah untuk mengetahui tempat makan yang menarik..

    BalasPadam
  5. Nasi Arab....

    Nak cari tempat selain dekat Cyberjaya... Kalau ada yang lagi dekat dengan Rawang lagi bagus

    www.broframestone.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm kalau tak ada, bolehlah buka satu .. hehehehe kan kan

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…