Masak Nasi Arab Mudah Reen's Kitchen

Nak masak Nasi Arab dengan mudah? Saya ada jawapannya. Saya tahu ramai yang gemar makan Nasi Arab. Saya sendiri penggemar Nasi Arab, dan kalau merasa makan Nasi Arab ni, memang kena pergi ke restoren la. Tapi, alhamdulillah Reen's Kitchen telah mengeluarkan satu produk best,Yemen Mehndi, Nasi Arab mudah masak hanya di rumah.

Memang mudah nak masak Nasi Arab Yemen Mehndi ni jika anda dapatkan dari Reen's Kitchen. Malah, ia sangat menjimatkan. Dari sekotak Nasi Arab Reen's Kitchen ini, anda boleh sediakan hidangan untuk enam orang, malah boleh sehingga lapan orang untuk satu hidangan - iaitu hanya dari sekotak Nasi Arab Reen's Kitchen ini.

Cara Masak Nasi Arab Mudah Reen's Kitchen

Masak Nasi Arab Mudah Reen's Kitchen

Memang tidak menghairankan kerana beras yang digunakan adalah beras basmathi extra long. Dalam setiap kotak akan ada beras dan juga rempah ratus yang diperlukan untuk masak Nasi Arab yang sedap dan menyelerakan. In Sha Allah, anda akan masak Nasi Arab dengan mudah hanya ikuti tatacara berikut:

Tatacara Masak Nasi Arab Yemen Mehndi Mudah Reen's Kitchen

  1. Basuh dulu beras Nasi Arab Reen's Kitchen dan rendam selama 20-30 minit.
  2. Panaskan rice cooker dengan letakkan sedikit minyak masak. Minyak masak yang sesuai boleh gunakan minyak Zaitun atau minyak sayuran.
  3. Apabila minyak telah panas, masukkan rempah ratus yang telah disediakan.
  4. Gaul rempah ratus itu agar nampak sebati.
  5. Hiris dua labu Bawang Merah dan dua tiga ulas Bawang Putih.
  6. Masukkan bawang-bawang yang telah dihiris nipis itu ke dalam rice cooker tadi.
  7. Masukkan 600ml air dalam rice cooker.
  8. Akhir sekali, tapis beras yang telah direndam tadi dan masukkan ke dalam periuk nasi.
  9. Nasi Arab akan masak dalam 20 minit.

Selesai. Dari sekotak Nasi Arab Reen's Kitchen ini bolehlah dihidang bersama kari ayam, kari lembu, kari kambing atau masakan kurma mengikut selera anda.
Masak Nasi Arab Mudah Reen's Kitchen

Samada anda percaya atau tidak, blogger terkenal Redmummy pun gunakan produk ini untuk masak Nasi Arab, malah ... anak dia yang masakkan Nasi Arab ini, nampak sangat mudah sekali. Jika tak percaya, anda boleh rujuk Fanpage Nasi Arab Reen's Kitchen (klik) ini.

Nasi Arab Homemade Reen's Kitchen

Nasi Arab homemade yang mudah disediakan. Dengan harga yang cukup berpatutan - RM15 sekotak, anda boleh sediakan hidangan untuk 6-8 orang! Tidakkah itu jimat .. jika nak bandingkan dengan makan di restoran masakan Arab?

Untuk mendapatkan Nasi Arab Yemen Mehndi ini, boleh rujuk:

Atau boleh SMS atau WhatsApp:
  • 0133094309 / 0105662547
  • Email: reenbodyshop@gmail.com

{ 19 comments.. read them below or add one }

kucha lana kucha lana December 11, 2014
wowo sedap nasi arab nie bro..nanti belanja gua tau..hahaha
ezaiza Iza ezaiza Iza December 11, 2014
Sedapnya, mmg peminat nasi arab, boleh cuba terutama time cuti2 ni,...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 12, 2014
Mudah dan cepat nak masak nasi arab dengan Reen's Kitchen ni .. memang terbaik.
akubiomed akubiomed December 12, 2014
Wah ada Nasi Arab segera. Senanglah nak buat Nasi Arab macam nih.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 12, 2014
Lagipun berbaloi dengan nilai .. kalau kat kedai sepinggan seorang dah berbelas ringgit ... ni RM15 leh dapat makan ramai orang.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 12, 2014
Mai la sini .. datang rumah .. jemputan terbuka ni.
Cer Cite Cer Cite December 12, 2014
Wah nampak sedap. Penah cuba buat, last jadi nasi herba bunga cengkih...
TunSha Ayunie TunSha Ayunie December 12, 2014
tengok pun dah sedap bro...
Mak Jemah Jual Vitamin Mak Jemah Jual Vitamin December 12, 2014
tak pernah beli lagi nasi arab ni, nampaknya harus kena ada sekotak kat rumah sebab kadang bila ada idea konon nak makan beriani ke nasi arab ke bila terfikir rempah ratus tak cukup, tak jadi nak masak. ada ni mmg mudah, tambah kari je siap!
aizamia3 aizamia3 December 12, 2014
Tengok ayam tu tergoda mata ni.. ;)
Denaihati Denaihati December 12, 2014
Ada pakage macam ni semua orang dah boleh buat nasi arab kat rumah.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 14, 2014
Memang mudah sangat kalau ada pek segera macam ni, apatah lagi beras merupakan beras original untuk buat Nasi Arab terbaik.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 14, 2014
Serius senang ada pakej gini nak masak Nasi Arab mudah je.
kedaionlinemy kedaionlinemy December 25, 2014
This comment has been removed by the author.
KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 25, 2014
tgok nasi nya panjang2,,, tu yang sedap tuuu wau - kedaionlinemy.com
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 25, 2014
Bagus blogger ni buat bisnes nasi arab dalam kotak ... jual online.

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.