Meta Robot Super Duper Bahaya Untuk Blogger?

Meta robot bahaya untuk blogger? oleh Faizal Dahan (www.hpmurah2u.com). Percaya atau tidak, saya sedang alaminya. Hari pertama tukar kepada meta tags yang katanya "super duper meta description" telah membuat hati tersenyum. Manakan tidak, dari jumlah uv suam-suam kuku,dengan menggunakan meta tags yang super duper tu, jumlah uv terus melonjak ke 700 uv sehari. Dah lama saya tak dapat jumlah uv sebanyak itu disebabkan kesibukan yang saya alami.

Menjelang beberapa hari kemudian, saya sangatlah pelik. Apa dah jadi dengan blog saya ni. Dari uv yang tiba-tiba melonjak tinggi, terus menjunam ke bawah paras uv yang memalukan. Saya dengan pantasnya membelek-belek webmaster untuk tengok apa masalahnya.

Meta Robot Super Duper Bahaya Untuk Blogger?

Meta Robot Super Duper Bahaya Untuk Blogger?
Search queries terus menjunam. Makin parah, rasa google dah banned blog saya kalau tengok keadaan ini. Crawl index pun makin menurun dan senang cerita..semua menurun dengan drastik. Paling saya tak puas hati. Bila submit sitemap ke google...saya tidak pernah alami macam ni
Meta Robot Super Duper Bahaya Untuk Blogger?
Berdasarkan paparan di atas, anda tengoklah teruk sangat hasilnya. Saya dah ikut cara-cara hantar sitemap ke webmaster seperti blog HasrulHassan buat. Masih seperti terpapar.

Jadi kalau anda teringin nak pakai guna meta tags yang super duper tu. Baik fikir baik-baik. Di bawah adalah contoh meta tag yang agak super tu ....


Kalau anda dah guna meta tags tu..cuba check di http://www.seoworkers.com/

Mesti ia akan warning jangan gunakan meta robot. Oleh yang demikian, fikir-fikirkanlah.

Entri ini telah disediakan oleh +Faizal Dahan untuk tips blogging dan panduan blogger. Ia merupakan pengalaman sebenar rakan blogger saya ini semasa nak melakukan penambahbaikkan dalam blog untuk dapatkan apa yang dihajati.

Kena ingat ehh rakan blogger semua, bukan semua benda yang dikongsi berkaitan tips blogging adalah bagus untuk blog kita. Kena buat ujikaji dan rasai sendiri. Untung blogger seperti Faizal Dahan yang guna dan rasa kesannya, dan alhamdulillah, berkongsi dengan kita semua akan bahaya meta robot super duper yang digunakannya. In Sha Allah, semoga ia beri manfaat buat semua.

Faizal Dahan merupakan penulis blog untuk www.hpmurah2u.com


{ 13 comments.. read them below or add one }

Sentiasa Panas Sentiasa Panas September 10, 2014
Perkongsian pengalaman yang berguna. Jangan terlalu taksub memanjat kepuncak nanti jatuhnya mcm kelapa tua..:)
Kiz MySelf Kiz MySelf September 10, 2014
Huhu... Bahyo ado dimano mano
blogger lelaki blogger lelaki September 10, 2014
dah check..ada jugak meta tag aku yang kena warning
titan titan September 10, 2014
Hoho..baru tau ke. Benda ni bahaya bila salah guna.
muhammad naim Abdullah muhammad naim Abdullah September 10, 2014
Pakai yang standard dah ok. kena rajin SEO la.. hehe

http://pemudattbc.blogspot.com/2014/09/syria-mujahidin-malaysia-syahid.html
hpmurah2u hpmurah2u September 10, 2014
Tenkiu hh..:) byk ilmu di blog hh yg menjadi panduan sy.
eimah siti eimah siti September 10, 2014
thanks...nk check jap...dari tadi seoworkers mcm lmbt ja...huhu...asyik2 kena time-out..
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah September 10, 2014
*garu2 kepala* masih terlalu byk sy kena belajar tentang ilmu blogging ne..
AMIR AMIR September 11, 2014
SATU INFO YANG BERGUNA
JAWATAN KOSONG TERKINI JAWATAN KOSONG TERKINI September 13, 2014
Perincian tak pasti tapi akibatnya sangat menakutkan...ada sesiapa boleh jelaskan kenapa dari UV 700 blh menjunam tiba2 disebabkan meta tag 'super dupa' ni ye??
reezluv reezluv October 01, 2014
homai punya la detail kemain...hoho
Ismail Ahmad Ismail Ahmad December 05, 2014
Ouh..ngeri juga tu..boleh jd mcm tu kena guna yg biasa..

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.