Langkau ke kandungan utama

Rahsia Tudung Radiusite Berjaya

Adakah anda nak tahu rahsia Radiusite jual tudung dan berjaya? Radiusite merupakan salah satu jenama tudung yang terhasil daripada kebijaksanaan dan kepintaran seorang pelajar universiti yang juga seorang blogger Malaysia. Sehingga kini ramai anak-anak gadis remaja cantik belaka-belaka yang telah pun mengenali tudung jenama Radiusite.

Radiusite awal-awal dulu merupakan satu blog kendalian seorang pelajar cantik daripada UiTM bernama Ika. Ketika itu, blog Radiusite boleh diakses di sini - radiusite.blogspot.com. Mula berniaga secara online menerusi blog sejak dari belajar di UiTM lagi. Dan dia berniaga bisnes tudung ini sehinggalah ke hari ini. Sehingga kini, Fanpage Radiusite dah cecah lebih 700 ribu Likes. Dan laman web Radiusite telah berkembang dengan jayanya. Pemiliknya, dulu blogger yang jual tudung secara kecil-kecilan, sekarang dah jadi jutawan!
Rahsia Tudung Radiusite Berjaya

Ika Radiusite - Dari Pelajar Menjadi Jutawan Tudung Online

Ika, seorang blogger; pemilik Radiusite telah memulakan bisnes tudung menerusi Twitter, Instagram dan juga Facebook.

Jutawan kerana jual tudung je. Apakah rahsia buat duit dengan bisnes tudung yang digunakan oleh pelajar cantik ini sehingga kini menjadi antara jutawan tudung di Malaysia?
Rahsia Ika Radiusite berjaya jadi jutawan tudung online
Cik Epal, MdmLily Lilo dan Ika Radiusite. Kredit Foto: Miss Lily Photo

Rahsia Tudung Radiusite Berjaya

Mungkin anda tak tahu, salah satu kejayaan dan rahsia Radiusite ialah memperkenalkan manik pada fesyen tudung. Saya boleh katakan, tudung Radiusite adalah yang mula-mula atau pioneer meletakkan manik pada tudung sehingga menjadi ikutan dan trend fesyen tudung. Fesyen tudung bermanik menjadi satu fenomena yang mengangkat jenama ini dikenali dengan mudah.
Foto cantik Ika Radiusite
Ika Radiusite kini bergelar isteri. Kredit Foto: ikaradiusite.blogspot.com


Radiusite salah satu website  yang saya kagum. Pada saya apa yang menyebabkan dia boleh sampai ke tahap itu kerana ialah ilmu yang dia ada dan juga kesabaran dia. Juga penting ialah kesanggupan untuk melabur agar jenama dapat diperkenalkan dengan lebih meluas.

Anda mahu bisnes anda berjaya dan untung berlipat kali ganda? Cuba baca ni - Kursus Online Shopievo - ia merupakan salah satu langkah untuk anda berjaya di dalam bisnes secara online.



Komen

  1. nk meniaga tudung lah. eh huhu

    BalasPadam
  2. pergh....
    mawardi nak jadi tauke tudung laa pulakkk.. haha

    BalasPadam
  3. assalamualaikum hh...bestnya usaha tangga kejayaan...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, berkat sabar dan pandai ambil peluang serta kreatif .. jadikan IKA blogger yang kaya raya dengan bisnes tudung yang pelbagai.

      Padam
  4. Nak berniaga ni satu kena ADA KEJUJURAN ..bukan jujur pada diri saja tapi jujur pada orang lain jugak ..Tanpa kejujuran anda buat apa sekalipon tak ke mana ..Jadi sebelum nak memulakan perniagaan tanamkan dalam2 sifat JUJUR dalam diri kita ..InsyaAllah BERJAYA ... JUJUR ITU PENTING ..

    BalasPadam
  5. wah! rezeki dia kan..dgn tudung jadi jutawan..alhamdulillah..seriusly baru tau..

    BalasPadam
  6. bangga dengan dia kerana mampu mnejadi jutawan dalam usia yang begitu muda!

    BalasPadam
  7. bangga dengan dia kerana mampu mnejadi jutawan dalam usia yang begitu muda!

    BalasPadam
  8. memang berhajat utk expand bisnes ke bidang tudung pula..

    sedang lakukan market researching :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Jualan Big Baby Fair - Diskaun 80% Pelbagai Jenama Terkemuka

Jualan Big Baby Fair - Diskaun sehingga 80% pelbagai jenama terkemuka. Wow .. tawaran cukup menarik yang sememangnya mendapat perhatian saya. Dengan penantian kelahiran baby baru, saya anggap kempen jualan Big Baby Fair ini bagai 'pucuk dicita ulam mendatang'.

Saya juga pasti, para ibu bapa yang mempunyai anak kecil akan tertarik dengan pelbagai tawaran menarik dan diskaun yang diberikan oleh Lazada - salah satu gedung beli-belah online yang popular dan terbesar di rantau ini.
Big Baby Fair oleh Lazada Malaysia - Peluang Jimat Banyak Untuk Produk Bayi Sebagai seorang bapa yang setuju dengan gaya hidup yang mementingkan penjimatan dan perbelanjaan secara berhemah, saya sangat mengalu-alukan kempen ini. Anda bagaimana? Takkan tak teruja kot?

Dengan peningkatan kos sara hidup, anda sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Saya dapat lihat matlamat ini cuba dijayakan oleh Lazada menerusi kempen ini. Ia satu kempen menarik dari Lazada khas buat ibu b…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Tukar Password Streamyx dan TM WiFi Secara Online

Cara tukar password Streamyx dan Wifi secara online. Saya sebenarnya dah lama nak kongsikan mengenai tatacara untuk tukar kata laluan (password) streamyx serta TM Wifi secara online. Sebelum ini, saya tercari juga tutorial mengenai cara nak gantikan password lama servis internet Streamyx ini, tapi susah nak jumpa. Jadi, untuk memudahkan saya di kemudian hari, maka saya sediakan panduan ringkas ini. In Sha Allah, ia mungkin berguna untuk panduan rakan-rakan pengunjung dan pembaca budiman yang lain.

Mengapa perlu tukar? Selalunya saya akan tukar password Streamyx dan TM Wifi apabila saya merasakan ada seseorang sudah tahu kata laluan yang saya gunakan untuk akses internet menerusi akaun Streamyx, sama juga dengan TM Wifi. Ia juga adalah langkah saya untuk had capaian internet untuk anak-anak saya apabila nampak lambang TM Wifi yang disediakan di sesetengah lokasi. Al maklumlah, anak-anak sekarang dah pandai guna gajet sendiri. Bila tahu ada lokasi akses TM Wifi, mulalah mereka berdampin…