Langkau ke kandungan utama

#SBB2014 Saloma Bistro Kini Bermula..

Berada di Saloma Bistro bersama puluh...ratus blogger memang amat mengujakan. Ada yang baru, ada yang lama, ada yang dulu, ada yang kemudian. Masing-masing bawa cerita dan pengalaman sendiri. Saya dalam kesempatan yang ada, cuba dengan kekacakan tak seberapa cuba mahu mengenali sisi luar dunia blog mereka ini. #SBB2014 #SBBYEOS2014 Saloma Bistro kini bermula..... ada cerita menarik dari saya awal perjalanan ke Saloma Bistro ...:)

Pengalaman awal pagi yang menarik, saya bertemu dengan blogger manis dari Universiti Nilai, Ninie Kamaruddin (ninieykamarudin.blogspot.com). Hadir atas ajakan rakan blogger lain Hazanis (hazanis.blogspot.com) yang juga turut serta dalam #SBB2014.

#SBB2014 Saloma Bistro Kini Bermula.

#SBB2014 - Blogger Ninie Kamarudin
Sedikit dialog benar campur rekaan...
"Cik tumpang tanya..mana Jalan Ampang?" Tanya blogger manis dengan senyuman ini.
"Erkkk nak ke mana?" 
"Saloma Bistro, ada event blogger"
"Ohh ye ke?" Hehehe...buat buat tak tahu... 

Tengok muka kasihan, saya pun tak sampai hati nak buat onar kampungan. Ok, saya dan Niniey dengan bantuan Waze dalam hp, menuju ke lokasi. Alhamdulillah, kami berdua sampai dengan selamatnya.

Dari luar dah terasa kemeriahannya #sbb2014 #sbbyeos2014...

Dan ini pula kemeriahan awal bila menjenguk ke dalam Saloma Bistro...

Gambar Kemeriahan Awal #SBB2014 #SBBYEOS2014

Gambar Sepetang Bersama Blogger 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014
Gambar Sepetang Bersama Blogger 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014
Gambar Sepetang Bersama Blogger 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014
Gambar Sepetang Bersama Blogger 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014
Gambar Cun Sepetang Bersama Blogger 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014

p.s: Entri ini ditulis semasa saya berada di dalam dewan Saloma Bistro .... hehehe... 


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. mcm best je...nk join tapi mcm xready nk sebaris dgn otai2

    BalasPadam
  2. seronoknya jumpa ramai blogger...update lagi ye HH...heheh

    BalasPadam
  3. meriahnya...nanti update lagi yer...^_^

    BalasPadam
  4. kwnku disitu... berbaju purple.. tertawa riang.. haha

    BalasPadam
  5. Lain kalilah kut...bila lebih berjaya.

    BalasPadam
  6. Kalau pergi ni, mesti terpinga-pinga xtau nak buat apa. Maklumlah xde sorang pun dikenali... Nyorok bawah meja kot, haha!

    BalasPadam
  7. Seronok nyaa... sgt jeles... huhu

    BalasPadam
  8. Akhirnya dpt jgk jumpa dan bercakap dgn tuan HH ni. Yehaaaa :) insyaAllah jumpa lg nanti
    #Sbb2014 terbaik

    BalasPadam
  9. Hehehehe. Nice to meet u bro hh. Bro memang sempoi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah saya ... :) Boni Kacak very talented person ... best lagu Yeos tu ... seriusss ...

      Padam
  10. assalamualaikum hh...wah seronoknya dpt berjumpa semuanya...:)

    BalasPadam
  11. memang tersangat meriah event ni...tak sempat nak bertegur sapa dengan HH hari tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aiseh ... takpe ... lain kali mungkin

      Padam
  12. Memang best dan sangat2 meriah. Berbaloi pergi

    BalasPadam
  13. Gembira dpt bersalam & jumpa dgn HH.. Majlis yg sgt meriah & mmg penuh kenangan manis.. mmg best & berbaloi hehee.. :D

    BalasPadam
  14. Xde pun muka gua dalam nie

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …