Skip to main content

Tips Hantar URL Blog ke Lebih 40 Enjin Carian

Mungkin ada yang tahu, mungkin juga ramai yang tak tahu. Tips yang akan saya kongsikan ini merupakan antara perkara terawal saya lakukan apabila saya menyiapkan satu-satu blog. Setiap kali ada tempahan buat blog, saya akan pastikan bahawa blog tersebut menerima pendedahan di enjin carian. Saya sendiri setiap dua atau tiga bulan sekali akan hantar URL blog ini ke lebih 40 enjin carian di internet.

Tips Hantar URL Blog ke Lebih 40 Enjin Carian

40 enjin carian! Perghh mesti banyak masa akan terbuang kan? Err .. sebenarnya tidak, saya hanya menggunakan satu perkhidmatan yang membolehkan saya hantar URL blog-blog saya ke lebih 40 enjin carian ini. Tak susah, dan anda tak perlu daftar pun. Hanya masukkan butiran dikehendaki dan walla .... dalam masa beberapa minit sahaja, blog anda sudah pun diterima untuk berada di dalam beberapa enjin carian seluruh dunia.

Apa perlunya hantar sehingga begitu banyak? Ok, pertama sekali adalah untuk membina backlinks bagi blog anda. Kebanyakkan enjin carian tersebut adalah merupakan direktori yang mengumpulkan laman web dan blog. Jadi, dengan cara ini ia akan memudahkan penyenaraian tersebut.
Tips Hantar URL Blog ke Lebih 40 Enjin Carian

Bagaimana caranya? Ok, anda hanya perlu ke Submit Express (klik). Isikan butiran disediakan, dan kemudiannya, lihat dalam email anda untuk beberapa confirmation fasa kedua. Cukup mudah, hanya klik pautan-pautan yang diberikan, dan in Sha Allah ... blog anda akan disenaraikan di enjin carian yang disenaraikan.
Tips Hantar URL Blog ke Lebih 40 Enjin Carian
Cubalah. Ianya percuma, malah anda bakal dapat banyak tips menerusi email anda mengenai SEO, trafik blog, dan banyak lagi ....

Saya dah lama cuba dan gunakan untuk blog-blog kendalian saya, dan hasilnya memang bagus. Cubalah ya ....


Comments

  1. terima kasih kerana berkongsi tentang entry ini..

    ReplyDelete
  2. info yang sangat berguna..tq berkongsi

    ReplyDelete
  3. wow.. dapat info terbaru lagi, yg ni salah1 cara lg, tq sharing

    Entry terbaru blog saya...Ducati Panigale 1199 Superleggera Mempersonakan

    ReplyDelete
  4. Terima kasih..Anda adalah sifu saya.. Halalkan segala ilmu yang dipelajari.

    ReplyDelete
  5. Terima kasih abg hasrul...kene cuba ni

    ReplyDelete
  6. gua tak pernah try ni..thanks bro

    ReplyDelete
  7. Terima kasih bro hasrul untuk tip ni...bertambah ilmu

    ReplyDelete
  8. wahhh.... terima kasih mr HH dgn info ini!^^

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum..bro HH,

    terima kasih bebanyak ilmu nie...

    mselim3

    pls: insaallah pape nanti mselim3 cuba...

    ReplyDelete
  10. Oh HH!!! Thanks untuk info yang sangat bagus. Ini yang saya perlukan... Saya da jatuh hati pada blog ni.

    ReplyDelete
  11. Owh yang hari tu bro tunjukkan hantar ke Bing.. yang ni lagi banyak terus sekali harung..hehehe

    ReplyDelete
  12. Thanks 4 sharing..sangat berguna untuk org baru mcm saya.. =D

    ReplyDelete
  13. nak cuba la...terima kasih HH..:D

    ReplyDelete
  14. info yg sgt bguna bro HH :) thanks !

    ReplyDelete
  15. Terimakasih byk2 kongsi ilmu ini

    ReplyDelete
  16. Terimakasih byk2 kongsi ilmu ini

    ReplyDelete
  17. tak sangka ada alternatif ni. tq bro :-)

    ReplyDelete
  18. terima kasih byk2 bertambah ilmu

    ReplyDelete
  19. terima kasih...wah mesti cuba ni

    ReplyDelete
  20. waaa....40 ???banyak gilakss tapi okay gak...nak trylah....

    tq sifu comel :)

    ReplyDelete
  21. ilmu yang cukup berharga.terima kasih banyak

    ReplyDelete
  22. nampak macam menarik? betul boleh menjadi? saya hendak cuba..

    www.shakroil.com

    ReplyDelete
  23. Tq bro kongsi tips ini. Ni baru memudahkan kerja.

    ReplyDelete
  24. Banyak saya dapat tips menarik di blog ni, terima kasih Tuan Hasrul Hassan.

    ReplyDelete
  25. bookmark dulu, nanti2 bila free, nak baca semula. Tqvm

    ReplyDelete
  26. terima kasih bro...terus buat =)

    ReplyDelete
  27. tq HH..seronok landing sini

    ReplyDelete
  28. Saya suka penulisan ini. Ianya membuka minda tentang dunia internet blogging.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.