31 Oktober 2013

Tips Hantar URL Blog ke Lebih 40 Enjin Carian

Mungkin ada yang tahu, mungkin juga ramai yang tak tahu. Tips yang akan saya kongsikan ini merupakan antara perkara terawal saya lakukan apabila saya menyiapkan satu-satu blog. Setiap kali ada tempahan buat blog, saya akan pastikan bahawa blog tersebut menerima pendedahan di enjin carian. Saya sendiri setiap dua atau tiga bulan sekali akan hantar URL blog ini ke lebih 40 enjin carian di internet.

Tips Hantar URL Blog ke Lebih 40 Enjin Carian

40 enjin carian! Perghh mesti banyak masa akan terbuang kan? Err .. sebenarnya tidak, saya hanya menggunakan satu perkhidmatan yang membolehkan saya hantar URL blog-blog saya ke lebih 40 enjin carian ini. Tak susah, dan anda tak perlu daftar pun. Hanya masukkan butiran dikehendaki dan walla .... dalam masa beberapa minit sahaja, blog anda sudah pun diterima untuk berada di dalam beberapa enjin carian seluruh dunia.

Apa perlunya hantar sehingga begitu banyak? Ok, pertama sekali adalah untuk membina backlinks bagi blog anda. Kebanyakkan enjin carian tersebut adalah merupakan direktori yang mengumpulkan laman web dan blog. Jadi, dengan cara ini ia akan memudahkan penyenaraian tersebut.
Tips Hantar URL Blog ke Lebih 40 Enjin Carian

Bagaimana caranya? Ok, anda hanya perlu ke Submit Express (klik). Isikan butiran disediakan, dan kemudiannya, lihat dalam email anda untuk beberapa confirmation fasa kedua. Cukup mudah, hanya klik pautan-pautan yang diberikan, dan in Sha Allah ... blog anda akan disenaraikan di enjin carian yang disenaraikan.
Tips Hantar URL Blog ke Lebih 40 Enjin Carian
Cubalah. Ianya percuma, malah anda bakal dapat banyak tips menerusi email anda mengenai SEO, trafik blog, dan banyak lagi ....

Saya dah lama cuba dan gunakan untuk blog-blog kendalian saya, dan hasilnya memang bagus. Cubalah ya ....


Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

35 Komen Tips Hantar URL Blog ke Lebih 40 Enjin Carian

terima kasih kerana berkongsi tentang entry ini..

info yang sangat berguna..tq berkongsi

wow.. dapat info terbaru lagi, yg ni salah1 cara lg, tq sharing

Entry terbaru blog saya...Ducati Panigale 1199 Superleggera Mempersonakan

Terima kasih..Anda adalah sifu saya.. Halalkan segala ilmu yang dipelajari.

Terima kasih abg hasrul...kene cuba ni

gua tak pernah try ni..thanks bro

Terima kasih bro hasrul untuk tip ni...bertambah ilmu

wahhh.... terima kasih mr HH dgn info ini!^^

Assalammualaikum..bro HH,

terima kasih bebanyak ilmu nie...

mselim3

pls: insaallah pape nanti mselim3 cuba...

Oh HH!!! Thanks untuk info yang sangat bagus. Ini yang saya perlukan... Saya da jatuh hati pada blog ni.

Owh yang hari tu bro tunjukkan hantar ke Bing.. yang ni lagi banyak terus sekali harung..hehehe

Thanks 4 sharing..sangat berguna untuk org baru mcm saya.. =D

nak cuba la...terima kasih HH..:D

info yg sgt bguna bro HH :) thanks !

Terimakasih byk2 kongsi ilmu ini

Terimakasih byk2 kongsi ilmu ini

tak sangka ada alternatif ni. tq bro :-)

terima kasih byk2 bertambah ilmu

terima kasih...wah mesti cuba ni

waaa....40 ???banyak gilakss tapi okay gak...nak trylah....

tq sifu comel :)

ilmu yang cukup berharga.terima kasih banyak

nampak macam menarik? betul boleh menjadi? saya hendak cuba..

www.shakroil.com

Tq bro kongsi tips ini. Ni baru memudahkan kerja.

Banyak saya dapat tips menarik di blog ni, terima kasih Tuan Hasrul Hassan.

bookmark dulu, nanti2 bila free, nak baca semula. Tqvm

terima kasih bro...terus buat =)

tq HH..seronok landing sini

Saya suka penulisan ini. Ianya membuka minda tentang dunia internet blogging.


EmoticonEmoticon