Senarai Blog untuk Bloglist Ramadan Raya 2019

Bisnes di Shopee
Alhamdulillah, tidak lama lagi akan menjelma bulan penuh keberkatan buat umat Islam sedunia. Ia adalah bulan mulia untuk memperbaiki diri dalam setiap aspek. Bulan ramadan adalah bulan pengampunan dan bulan untuk mendapatkan limpahan pahala serta rahmat Allah S.W.T.

Banyak sejarah hebat berlaku di dalam bulan mulia umat Islam ini. Dari sejarah tersebut, umat Islam belajar banyak perkara tentang bagaimana untuk menjadi seorang Muslim terbaik untuk diri dan untuk masyarakat. In Sha Allah, Ramadan tahun ini kita semua cuba untuk menjadi diri lebih baik dari sebelumnya.

Senarai Blog dalam Bloglist Ramadan Raya 2019

Bloglist Ramadan Raya 2019
Sebagai meraikan bulan Ramadan yang bakal menjelma ini, saya telah membuka peluang untuk rakan-rakan blogger untuk menempatkan blog mereka di dalam satu bloglist khas iaitu Bloglist Ramadan Raya 2019.

Blog-blog yang tersenarai adalah berdasarkan kepada penyertaan ringkas menerusi laman FB Page rasmi blog ini di pautan berikut - https://www.facebook.com/hasrulhassancom

Saya telah membuka penyertaan pada 24 April 2019 lalu menerusi satu post khas di dalam page rasmi blog ini. Blogger yang berminat untuk masukkan blog mereka dalam bloglist hanya perlu menjadi follower page, dan like post tersebut seterusnya meninggalkan link blog mereka di ruangan komen.

Blogger yang berminat tidak perlu membuat sebarang posting pun, tetapi jika ada yang menyediakan blog post khas untuk 'segmen' fb page tersebut, saya ucapkan berbanyak terima kasih.

 
Okeh.

Senarai Blog

Berikut adalah senarai blog yang sudi memeriahkan ruangan Bloglist Ramadan Raya 2019:

  1. https://seramsejuk.com
  2. https://www.kickstory.net
  3. http://www.ceritaita.com
  4. http://ninamirza.com
  5. https://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com
  6. http://www.linliena.com
  7. https://seindahcerita.blogspot.com
  8. http://www.huhahuhajerr.com
  9. https://thezuriat.com
  10. https://www.shikinrazali.com
  11. http://www.atiehilmi.com
  12. http://www.astraveller.com
  13. https://www.sislin76.com
  14. https://www.rodiahamir.com
  15. http://www.shuhaidakabdy.com
  16. http://www.marshaliza.com
  17. https://www.zafirahkama.com
  18. https://www.ruggedmom.com
  19. http://www.anasuhana.com
  20. https://juliaali.blogspot.com
  21. http://www.fizarahman.com
  22. http://www.suriaamanda.com
  23. http://www.mimiazirah.com
  24. https://www.ciktie.com
  25. http://www.cikza.com
  26. http://www.irismyra.com
  27. http://www.azirahman.com
  28. http://www.mamapipie.com
  29. http://www.khatyaiman.com
  30. http://www.greenappleku.com
  31. http://www.mariafirdz.com
  32. http://www.kakgojes.com
  33. http://www.maisarahsidi.com
  34. http://www.miazain.com
  35. https://www.aynorablogs.com


Tahniah kepada 35 blog ini yang telah disenaraikan di atas. Dukacita juga saya ingin maklumkan terdapat beberapa blog yang tidak dapat disenaraikan atas sebab-sebab tertentu. Antaranya ialah masalah seperti di bawah ini.

Blog tidak disenaraikan

Jadi, saya mohon maaf banyak-banyak buat blog yang tidak berjaya disenaraikan dalam post ini. Saya harap ia tidak patahkan semangat untuk terus menulis blog.

Buat blog yang disenaraikan di atas, in Sha Allah, dalam masa terdekat ini .. saya akan masukkan ke dalam bloglist Ramadan Raya 2019 seperti dijanjikan.

[Dah Baca?] Panduan Adsense Revive - Diskaun RM20 Untuk Pembeli Dari Blog Inil

Apa untungnya?

Pertama sekali, blog anda akan dapat backlink percuma dari blog ini (hasrulhassan.com). Keduanya, blog anda akan 'berkongsi' trafik dengan blog ini, in Sha Allah, blog anda akan dapat tempias trafik walaupun tidak beribu-ribu sehari dari blog ini.

[Dah Baca?] 2.5 Juta Jumlah Pageviews untuk Tahun 2018

Ketiganya ialah, saya akan dapat tahu entri-entri terbaru blog anda, dan membolehkan saya membina dinamik menerusi ruangan komen kelak.

Dalam dunia blog Malaysia, amat penting jalinkan kerjasama dan saling membantu sesama blogger. Walaupun dunia blogger dah tak semacam dahulu, namun masih ramai blogger yang sentiasa memeriahkannya dengan entri-entri baharu yang best dan sesuai dibaca semua peringkat.

Mereka tak jelak untuk menulis dan update blog masing-masing.

Anggaplah post ini sebagai penghubung antara blogger dan blog lain. Jom nanti imarahkan dunia blog Malaysia.


Post a Comment

23 Comments

  1. Alhamdulilah...no 13..
    Terima kasih Tuan...
    Terus rasa semangat nak update, harini saya blur macam penat nak menulis, tiber nampak posting ni, terus rasa bersemangat plak....maseh Tuan HH !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh update lebih banyak posting. Blog ni kena update selalu, baru nampak impak positif dalam jangkamasa panjang

      Delete
  2. HH kenapa blog saya jadi This site can't be reached yea, saya pon tak tahu kenapa jadi macam tu, boleh bagi tahu tak kenapa?

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah... terima kasih bro HH

    ReplyDelete
  4. Tak sempat nak join aritu. Tahniah pada yang terpilih

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah, akan datang peluang yang lain kelak

      Delete
  5. Alhamdullilah terpilih dalam bloglist Ramadhan Raya 2019.. terima kasih tuan..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah terima kasih tuan. .terasa tetiba rasa bersemangat balik.. lama tak join bloglist dan segmen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tujuan nak naikkn semangat sesama rakan blogger

      Delete
  7. Wahhh... Yeahhhhh Seronok nya!
    Alhamdulillah, terima kasih bro HH dinatas peluang dan ruang yang di beri.
    InsyaAllah, nina akan terus berkongsi cerita dan resipi dalam blog.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah terima kasih.. dapat n0 14 yeahhh

    ReplyDelete
  9. Tahniah buat yh terpilih.. I support u ol walaupun mama xterpilih hihi

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah ada rezeki blog saya terpilih. Terima kasih tuan HH.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah. No. 30. Terima kasih kerana beri peluang dan Salam Ramdhan buat semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena usaha untuk sentiasa update blog dengan post terkini .. :) bila dah masuk bloglist ni

      Delete
  12. Alhamdulillah, terima kasih HH

    ReplyDelete
  13. Tahniah buat yang tersenarai.. Terima kasih kerana sudi bekerjasama dgn Blog kami...

    ReplyDelete
  14. tahniah buat yg tersenarai.. ter miss.. tak sempat join.. hihi..
    anyway tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe .. tak pe .. ada je peluang lain. In Sha Allah

      Delete
  15. Alhamdulillah tersenara . Tq HH

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Alhamduilillah tersenarai.. Trima kasih HH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Semoga perkenalan dan persahabatan alam maya ini akan kekal lama.

      Delete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.