19 Blog Baru Untuk Diterjah

Borong Online dari China
Senarai blog baru perlukan sokongan. Hari tu saya ada tanya menerusi FB personal saya, "Siapa ehh baru tulis blog? Kalau baru dua tahun, meh tinggalkan link blog korang di bawah.".. maka ramailah juga yang sudi tinggalkan link di ruangan komen status berkenaan.

Saya memang dah niat untuk senaraikan blog yang dianggap baru - kurang dari dua tahun 'bernyawa'... ikut blog-blog yang disenaraikan di situ. Lama juga saya biarkan status tu .. dan hari ini barulah dapat saya kumpulkan mana yang kena dengan kategori saya nakkan tu.

Senarai 19 Blog Baru Untuk Diterjah (Edisi 2018)

19 Blog Baru Untuk Diterjah


Blog adalah medium yang dah lama wujud di internet ini. Sejak Google mengambil alih Blogspot, maka makin banyak blog yang tumbuh bagai cendawan. Al maklumlah, platform ini adalah platform percuma, lepas tu boleh buat duit USD pulak dengan Google Adsense.

Siap dah disediakan widget khas untuk blogger blogspot letakkan Adsense ni dalam blog.

Kalau blog masih belum lagi dibuat sebagai lubuk buat duit USD ni, boleh baca panduan berikut - Panduan Adsense Untuk Blogger Malaysia

Setiap hari akan ada je blog baru yang diwujudkan. Ia samada dihasilkan oleh blogger yang sama, ataupun oleh seseorang yang baru sahaja mahu mencuba menulis blog sendiri. Mereka menulis blog dengan pelbagai tujuan.

Ada yang cuba ekspresi diri. Ada pula sekadar meluah pendapat. Ada pula yang mahu berkongsi cerita tentang keluarga, percutian dan hobi mereka yang suka bershopping.

Blog Baru Perlukan Sokongan

Mari lihat beberapa senarai blog di bawah, yang mungkin memenuhi citarasa anda untuk mengikuti (follow) dan membaca.

  1. https://akuchentacamera.blogspot.com/
  2. http://sitimariammorshidi.blogspot.com
  3. http://www.oohdeo.com
  4. https://alongmurni.blogspot.com/
  5. http://cheqsempoi.blogspot.com/
  6. http://gengtravelbyviolet.blogspot.com
  7. http://www.bondachanteq.com/
  8. http://www.ibumengandung.my/
  9. http://www.cakapsinilah.com/
  10. https://bejelita.com
  11. http://www.sishawa.com/
  12. https://bulletinindah.blogspot.com/
  13. http://abamkorie.com/
  14. https://www.kisahresepi.com/
  15. http://limatipsihat.com/
  16. http://www.myarosli.com/
  17. https://anakdenesor.blogspot.com/
  18. http://ciknurul23.blogspot.com/
  19. https://www.akufitness.blog/


Wahh ... banyak juga blog-blog baru yang usianya kurang-lebih dari 2 tahun. Saya harap penyenaraian ini setidak-tidaknya akan membuatkan ramai lagi yang tahu dan sedar akan kewujudan blog-blog ini.

Oh ya, saya tak hyperlink setiap url tu disebabkan faktor HTTPS pada sesetengah blog yang tidak berfungsi dengan baik. Ia akan menjejaskan faktor keselamatan blog ini, dan mungkin juga blog lain.

Jadi, kalau nak terjah, anda perlu select baris url blog tersebut, klik kanan  pada mouse komputer, dan bukalah link tersebut di tab yang baru.

Kalau anda juga ada blog, mahu blog disenaraikan seperti ini, atau masuk ke ruangan bloglist .. pastikan anda follow saya di FB ye, atau ikuti blog ini di Fanpage Blog ini di sini - https://www.facebook.com/hasrulhassancom

p.s: Kalau nak blog anda disenaraikan secara automatik dari semasa ke semasa, rajinlah komen blog ini .. hehehe .. 




Samsung Galaxy Note 9

Post a Comment

2 Comments

  1. Wahhh terima kasih kena sudi letak blog sy di Blog Hasrul ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh terima kasih juga sebb sudi ikuti blog ini.

      Delete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.