Panduan Adsense Untuk Newbie

Panduan Adsense Blogger. Panduan Google Adsense Dalam Bahasa Melayu untuk Blogger Malaysia. Anda seorang penulis blog? Anda mempunyai blog dalam bahasa Melayu atau English? Anda mahu blog anda menjana income dalam USD setiap hari? Mengapa tidak menggunakan servis pengiklanan percuma Google Adsense untuk menjana pendapatan menerusi blog anda?

Dengan Google Adsense, anda tidak perlu menjual apa-apa. Dengan Google Adsense, blog anda tidak perlu ada ramai pengikut. Dengan Google Adsense, anda boleh buat duit setiap hari secara automatik, dalam matawang USD!

Ketahui Bagaimana Saya dan Ramai Blogger Di Malaysia Buat Duit USD Dengan Google Adsense dan Dibayar Terus Oleh Google Sendiri!


Panduan Adsense - Bagaimana Nak Buat Duit USD Dengan Blog Percuma
Nama saya, Hasrul Hassan. Saya sudah mempunyai laman web sendiri sejak tahun 2007 lagi. Kemudian, saya beralih kepada blog pada tahun 2009 menerusi platform percuma blogspot. Saya belajar buat blog sendiri tanpa bantuan sesiapa.Antara tujuan asal saya menulis blog ketika itu adalah untuk mempromosikan produk-produk bisnes yang saya ceburi. Ketika itu, saya menggunakan blog sebagai medium hebahan dan juga untuk promosi.

Lama-kelamaan, saya dapat tahu ada cabang yang lebih best dalam menjana duit di internet ini, iaitu menerusi Google Adsense. Lebih menarik ialah, saya dapat buat duit dalam matawang USD dengan Adsense ini, dan pembayaran pula dibuat secara automatik ke akaun bank saya setiap bulan.

Dengan Google Adsense, tanpa jual apa-apa di blog, saya boleh menjana duit USD setiap hari secara automatik sehingga USD100 setiap bulan!

Apakah Itu Google Adsense?

Google Adsense adalah merupakan platform pengiklanan di internet yang diuruskan oleh syarikat enjin carian terbesar di dunia iaitu Google Inc. Menerusi Adsense, pemilik laman web, blog, forum, atau apa sahaja media di internet termasuklah video boleh mendapat peluang menjana pendapatan dalam USD secara mudah, tanpa perlu jual apa-apa.


Bagaimana Anda Dibayar Menerusi Adsense?

Pengiklan bayar Google untuk iklan. Google bayar anda untuk letak iklan. Ini caranya bagaimana Google membayar anda setiap hari menerusi Adsense. Apa yang perlu anda buat hanyalah meletakkan satu kod HTML khas (hanya copy-paste) Adsense ke dalam blog anda, dan biarkan iklan tersebut ditayangkan.

Itu sahaja. Anda hanya perlukan letakkan kod yang diberikan sahaja dalam blog anda. Mudah!

Anda akan dibayar bagi setiap klik iklan tersebut dan juga bagi setiap 1000 tayangan iklan tersebut di blog anda.

Letak Kod Iklan >> Iklan Keluar Di Blog Anda >> Anda Dibayar Untuk Setiap Klik/Setiap 1000 Paparan Iklan

Aha .. best kan? Sebab itulah ramai blogger diam-diam buat duit dengan blog mereka tanpa anda sedari. Mereka tak menjual apa apa. Anda melawat blog mereka dan klik pada iklan mereka. Mereka tersenyum lebar kerana dapat duit daripada Adsense.

Anda tidak mahukah buat duit dengan cara ini? Anda tidak perlu hasilkan blog yang hebat. Anda tidak perlukan pengikut (follower) yang ramai. Memadai mempunyai sebuah blog yang simple yang punyai isi kandungan yang bagus untuk dibaca, ia sudah memadai untuk membolehkan anda menjana duit dengan Adsense.

Program Adsense Adalah Percuma

Anda jangan risau. Program Adsense adalah sebuah program buat duit di internet tanpa kenakan apa-apa bayaran kepada anda. Ianya sebuah progam percuma!!

Tetapi ...

Untuk membolehkan anda mula membuat duit dengan blog menerusi Google Adsense ini, anda perlu dapatkan akaun percuma dengan Adsense terlebih dahulu.

Ada syarat yang dikenakan. Tetapi jangan risau, syaratnya tidak ada kaitan dengan jumlah trafik blog anda, tidak mengira berapa jumlah pengikut blog anda, tidak ambil kisah samada anda seorang yang popular atau tidak. Asalkan blog anda ada trafik ... dan kandungan blog anda mantap, bermanfaat untuk orang lain membacanya, in Sha Allah .. tak ada masalah.

Bagaimana? Nak mula buat duit USD menerusi blog tak?

MEMPERKENALKAN RAJA ADSENSE REVIVE

Panduan Adsense Bahasa Melayu

Panduan ini telah membantu ramai penulis blog yang mahu menjana income USD menerusi blog mereka. Ia merupakan Panduan Google Adsense yang pertama dalam Bahasa Malaysia dan menjadi rujukan sejak tahun 2006.

Edisi ini merupakan edisi terbaru diterbitkan semula dengan kandungan yang terkini pada tahun 2017. Ianya ditulis oleh saudara Mohd Shamsuriyadi yang terkenal dengan buku-buku buat duit Internet diterbitkan oleh PTS Publication.

Harga panduan ini adalah RM80. Ia merupakan sebuah ebook (format pdf) yang mudah untuk anda baca menerusi komputer mahupun telefon bimbit (smartphone) anda.

Dalam ebook Panduan Raja Adsense Revive, anda akan menerima 10 modul yang telah dipecahkan agar memudahkan anda membangunkan blog anda. Ia disusun mengikut langkah demi langkah yang perlu anda lalui untuk memaksimakan peluang untuk anda mendapat duit daripada Google Adsense ini.

Panduan Adsense
 
 1. Pengenalan
  Ia pengenalan untuk Modul Panduan Raja Adsense ini. Ia adalah untuk persediaan mental dan fizikal untuk menghadapi cabaran dalam menulis blog bagi program Google Adsense ini. Ramai yang gagal bertahan disebabkan pelbagai isu. Ia akan dikupas di dalam modul ini.
 2. Pemilihan Niche atau Topik
  Langkah pertama ialah memilih niche atau topik yang terbaik untuk anda buat untuk pasaran Malaysia. Saya juga mengupas beberapa blog yang berjaya yang boleh dijadikan rujukan dalam pembangunan blog anda sendiri.
 3. Pembangunan Blog
  Seterusnya ialah pembangunan blog samada mengunakan blogger atau wordpress. Dalam modul ini, banyak menyentuh tentang pengunaan wordpress yang dihos sendiri. Tools dan plugin yang digunakan untuk membantu pengurusan blog anda.
 4. Penulisan Artikel
  Artikel memainkan peranan yang sangat penting bagi sesebuah blog agar bertahan lama di enjin carian. Ia perlu dirancang dan ditulis dengan cara tertentu. Ia perlukan latihan yang lama untuk aktiviti penulisan ini.
 5. Search Engine Optimization
  Ia adalah rahsia bagaimana blogger berjaya mendapat ranking yang terbaik di enjin carian. Ia cara bagaimana untuk artikel mereka tampil pada kedudukan pertama apabila di cari oleh pengguna internet. Terdapat 2 cara SEO iaitu Onpage SEO dan juga Offpage SEO akan dibincangkan dalam modul ini.
 6. Teknik Pemasaran Pantas
  Dalam modul ini, saya menunjukkan bagaimana untuk mendapatkan traffik dengan pantas. Sebagus mana sesebuah blog tidak berguna jika tiada pelawat. Sebab itu, modul ini dibuat agar anda boleh mengajak pelawat ke blog anda.
 7. Mendapatkan Akaun Google Adsense
  Akaun Google Adsense sangat sukar untuk diperolehi. Namun, dalam modul ini saya berikan 3 cara untuk mendapatkan akaun Google Adsense Penuh. Terdapat 2 jenis akaun Google Adsense iaitu Penuh dan juga Hosted.
 8. Blog Monetization
  Selain daripada Google Adsense, anda akan tunjukkan cara lain untuk anda menambah pendapatan blog anda. Pendapatan ini penting untuk membolehkan anda menampung kos-kos yang bakal ditanggung dalam pembangunan blog anda.
 9.  Akaun Adsense Hosted
  Selain akaun penuh, anda juga boleh memiliki akaun Hosted Adsense iaitu menerusi Blogger dan Youtube. Saya tunjukkan langkah demi langkah untuk mendapatkan akaun Hosted Youtube dan bagaimana untuk anda upgrade kepada akaun Google Adsense Penuh dengan akaun Hosted ini.
 10. Isu Penting dan Tips
  Sebagai penutup modul Panduan Raja Adsense, ia akan membincangkan pantang larang yang seringkali terlupa sehingga menyebabkan kehilangan akaun Google Adsense mereka
 

Harga Diskaun Panduan Adsense Revive

Berita baik untuk pembaca blog ini, anda boleh mendapatkan diskaun sebanyak RM20 untuk panduan ini. Hanya masukkan kod "HasrulHensem" ketika mahu checkout.

Rujuk paparan di bawah ini, tentang cara nak dapatkan harga diskaun ini ...

Diskaun ini terhad, dan anda hanya boleh claim diskaun ini menerusi pautan di bawah ini sahaja. Ia merupakan satu TAWARAN SULIT daripada saya untuk pembaca blog ini, yang mahu menjana income menerusi blog dengan Adsense. Tidak mahukah blog anda jana income USD setiap hari??full-width

Berminat?

KLIK SINI UNTUK MENDAPATKANNYA