24 April 2018

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Dah lama tak nampak rakan-rakan blogger buat segmen ni. Kali ini, saya nak anjurkan sebuah segmen untuk semua blogger Malaysia. Rasanya inilah segmen pertama saya buat untuk tahun 2018. Segmen khas untuk rakan blogger ini dinamakan Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018.

Segmen ini saya anjurkan untuk projek blogwalking sempena bulan Ramadan dan Raya 2018. Jadi, apabila disebut blogwalking tu, pastilah saya akan sediakan satu bloglist khas menggantikan senarai blog yang ada di sidebar blog saya tu. Nak join tak?

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018
Segmen ini akan berlangsung bermula dari 24 April hingga 29 April 2018. Jadinya, ada tempoh selama 5 hari untuk rakan blogger menyertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018 ini.

Cara Sertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Syaratnya mudah sahaja.
  1. Mestilah blogger Malaysia dan ada blog yang aktif.
  2. Tulis sebuah post berkaitan segmen ini.
  3. Gunakan banner segmen ini dan muatkan dalam post tersebut.
  4. Senaraikan lima aktiviti yang akan anda lakukan dalam bulan Ramadan (macam kira azam la) dalam post tersebut. Kalau boleh aktiviti ini mesti sesuatu yang boleh jadikan anda lebih baik dari Ramadan sebelum ini. Contohnya: Saya akan sholat berjemaah terawih selama 20 malam pertama tanpa tinggal atau Saya akan cuba banyakkan sedekah awal pagi sepanjang Ramadan.
  5. Pastikan ada satu link yang menuju ke blog ini atau blog post ini.
  6. Dah siap, tinggalkan URL post segmen tersebut ke ruangan komen di bawah.

Mudah sahaja kan?

Saya akan sediakan satu post khas untuk senaraikan semua peserta untuk mudahkan blogwalking dilakukan antara peserta segmen mahupun rakan blogger lain. Malah, saya akan sediakan satu blog list untuk peserta segmen di sidebar blog saya dan akan kekal berada bermula dari 2 Mei hinggalah abis semua orang beraya Aidilfitri tahun ini .. hehe...

Orait?

Jom meriahkan segmen ini. Ingat ye, saya akan terima penyertaan sehingga 29 April 2018 sahaja. Bila link post penyertaan diberikan selepas tarikh tersebut, saya tak terima dah.

Segmen ini bertujuaan untuk semarakkan lagi hubungan antara rakan blogger dengan aktiviti blogwalking, selain melafazkan azam untuk ibadah dan amalan baik di bulan Ramadan tahun ini.

Penulis blog freelance sejak 2010. Berkeluarga dan bekerja di rumah sebagai house husband.  Lulusan Ijazah. Menetap di Penang. Mesra dipanggil HH. Untuk berhubungan atau pertanyaan - klik looket.me/hasrulhassan

32 Komen

Saya cuba ...
Terima kasih HH ..

https://www.sislin76.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadhan-raya-2018.html

sy join ;D

http://www.umifuzy.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Salam. Kita join ;)

http://www.ceritamak.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

https://belogsjm.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Join juga .. http://www.rasadantips.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Join juga .. http://www.rasadantips.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

https://kakitravelkhairuddin.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Ate, Teman join.

Salam..nak join gak https://www.kickstory.net/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

saya join..

http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Assalamualaikum wbt..

Terima kasih kepada Abang Hasrul untuk segmen ini..
Saya join yer..

http://azlanrumadi.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadhan-raya-2018.html

Semoga Allah memberkati dan merahmati selalu.

AZLAN RUMADI
www.azlanrumadi.blogspot.my

singgah sini & join :D

http://www.farhanajafri.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

bismillah... aida join :)
http://www.adianiez.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

join :)

www.sayidahnapisah.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

saya join ye :)

http://www.kasihjuju.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

saya cuba.. :)

http://husnahusainin.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Alhamdulillah... CM join :)

https://cikmasland.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018-cm.html?m=1

Mrs. A join

https://mrsablogstori.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Join.. :)

http://www.huhahuhajerr.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

join segmen

https://sayazarulfarhana.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Ciktie join ye

http://www.ciktie.com/2018/04/segmen-hasrulhassancom-blogwalking.html?m=1

Assalamualaikum..

Lea join ye..

http://www.leaazleeya.com/2018/04/segmen-hasrulhassancom-blogwalking.html

Awa join... Terima kasih...

http://www.sishawa.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Salam HH saya join yea :

http://www.bondezaidalifah.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Salam HH, Fiza pun join ye 😊
www.fizacrochet.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html?m=1

dah join jugak!

http://www.ceritaita.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Mama join ye
http://www.mamapipie.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

allhamdulillah saya join
http://www.sheilainspire.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

http://aerillhassan.blogspot.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

Assalamualaikum . .

S.K. join . . Semoga murah rezeki . . Ameen

http://stnrsyfh.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

join...

http://darihatimissmulan.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

hai,,,saya pun join jugak ni http://www.ehbelogaku.com/2018/04/segmen-hasrulhassan-ramadan-raya-2018.html

New comments are not allowed.