Top 5 Paling Trending di Malaysia 2017

Borong Online dari China
Tahun 2017 memaparkan banyak kisah suka dan duka. Ada di antaranya telah menjadi viral di media sosial dan juga internet. Impaknya juga hebat kerana ramai yang sudah ada pengetahuan menggunakan teknologi dari tapak tangan. Dalam dunia teknologi ini juga, ramai yang telah menggunakan enjin carian terutama Google untuk mendapatkan info dan maklumat.

Anda tentu nak tahu apakah perkara paling trending sepanjang tahun 2017 ini. Apa yang rakyat Malaysia cari, siapakah yang paling trending di enjin carian, dan apakah berita paling ramai mahu tahu pada tahun 2017.

5 Paling Trending di Malaysia Tahun 2017

Senarai Paling Trending Malaysia 2017
Paling Trending Malaysia 2017
Menerusi Google's Year in Serach 2017, saya senaraikan kepada anda 5 yang paling trending merangkumi beberapa kategori. Adakah anda juga termasuk di dalam kalangan mereka yang mencari info dan maklumat yang serupa dalam senarai paling trending 2017 ini? Meh sama-sama saksikan ye .. huhuhu....

Carian (Searches)

  1. BR1M
  2. Hero Seorang Cinderella
  3. SEA Games
  4. Titian Cinta
  5. SAPS NKRA

Orang (People)

  1. Izara Aishah
  2. Gal Gadot
  3. Hannah Delisha
  4. Afifah Nasir
  5. Aiman Tino 

Filem (Movies)

Fast and Furious 8 - Filem Paling Trending Malaysia 2017
  1. Fast and Furious 8
  2. Justice League
  3. Beauty and the Beast
  4. Wonder Woman
  5. It 

Berita (News)

  1. JJPTR
  2. Petrol price Malaysia
  3. Budget 2018
  4. MRT Malaysia
  5. Lembaga Getah Malaysia

Peranti (Devices)

iPhone 8 - Peranti Paling Trending Malaysia 2017
  1. iPhone 8 plus
  2. iPhone X
  3. Oppo F5
  4. Huawei Nova 2i
  5. Huawei P10  
Jadi bagaimana? Ada tak dalam senarai di atas tu .. anda tak tahu menahu langsung? Jika ada ... ini tunjukkan bahawasanya anda tidak ikuti perkembangan semasa di Malaysia .. ekekeke ...
[Dah Baca?] Senarai 12 Movie Best di Pawagam 2018
Apa lagi yang trending sepanjang tahun 2017? Ikuti video di bawah ini ....




Samsung Galaxy Note 9

Post a Comment

3 Comments

  1. Sudah jangka BRIM meletup semua nak updated kan..haha blog mana paling trending 2017 menanti entri sifu HH hal ini..sebab mood bagus so nak tengok mana blog paling trending 2017. Yang pasti blog Etuza tak masuk langsung ...

    ReplyDelete
  2. tau pasal semua ni tapi takda keyword trending di blog saya jugak. marilah ber huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. mama tak tau pun haha.. nampak sangat tak tau perkembangan anyway tq for sharing HH

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.