Klik Sini Untuk Tempahan
The Gift of Living, sebuah iklan mengenai Zakat dari MUIS Singapore. Saya tidak pernah tengok apa-apa iklan TV dari Singapore. Rumah saya tak ada Astro, rumah saya tak ada iPTV .. tapi ntah macam mana, saya boleh terjumpa iklan mengenai zakat ini terbitan Islamic Religious Council of Singapore di YouTube.

Sebuah iklan mengenai kepentingan zakat yang bagus. Malah, ia menunjukkan bagaimana kita boleh memberi sesuatu kebaikan tanpa gunakan wang ringgit, asalkan kita melakukannya dengan ikhlas. Dengan keikhlasan, kita akan gembira dengan apa yang kita buat dalam kehidupan kita.

Zakat ialah mengenai keikhlasan memberi. Ia bukan satu paksaan walaupun Islam mewajibkan umatnya untuk menunaikan zakat, terutama sekali zakat fitrah di bulan Ramadhan. Kena ingat, zakat ada banyak jenis, anda mungkin boleh baca ni - Bayar Zakat Dah Dipermudah

The Gift of Living - Sebuah Iklan Zakat MUIS Singapore

The Gift of Living - Sebuah Iklan Zakat MUIS Singapore
What binds us as a community? We believe, it starts with strong family bonds and positive values that are passed down from generation to generation. Watch Hakim's journey as he learns about kindness and giving. #givers.

Video Iklan The Gift of Living - Ikhlas dari MUIS Singapore

Meh tonton iklan The Gift of Living ini, dari MUIS Singapore.


Jom kita jadi seperti Amir ni .... in Sha Allah.


3 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. aduh...xleh tgk la utube nih...block...waaaaaa

    Jom tgk kat sini..sape mamat ni Misteri Pemuda Bernama Daniel Tyler

    ReplyDelete
  2. Boleh tonton nanti ni. Mesti mengusik jiwa

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.


Klik Sini
Previous Post Next Post

Advertisement


Bisnes Shopee

Advertisement


Mudah Kerja Dengan 176 Template COPYWRITING - The Story Selling! Ayat Padu Hanya Isi Tempat Kosong Sahaja!! KLIK SINI untuk DOWNLOAD

Tawaran Sertai Kelas Online SHOPEE. Free Ebook Diberikan.KLIK SINI. Guna Telegram.

Advertisement