Pintasan To Top Dengan Imej Untuk Blogspot

As-Salam. Tentu masalah bila entri terlalu panjang, nak kembali ke atas nak guna tetikus jadi leceh. Maka, salah satu caranya ialah dengan menggunakan 'jalan singkat' yang boleh anda sediakan di blog anda. Tak susah mana, hanya letakkan script berkaitan, dan blog ada sudah ada pintasan untuk kembali ke atas.

Saya suka nak kongsikan kepada anda beberapa pintasan kembali ke atas yang boleh anda gunakan dalam blogspot anda. Ia merupakan satu pintasan menarik kerana ia dilengkapi dengan script bagi membolehkan ia muncul bila diperlukan sahaja - iaitu apabila pengunjung blog anda sudah tiba atau berada di akhir entri atau penghujung blogspot anda.
Pintasan To Top Dengan Imej Untuk Blogspot

Dan lagi, pintasan yang saya kongsikan ini adalah pintasan dengan imej yang menarik untuk dilengkapi dalam blog anda. Ada beberapa pilihan saya sediakan kepada anda, terpulang untuk pilih mana menjadi kesesuaian untuk blog anda.

12 Pilihan Pintasan To Top Dengan Imej Untuk Blogspot


Menarik tak?Ada banyak pilihan yang boleh anda gunakan dalam blog anda. Hanya Add HTML/Javascript dan letakkan di sidebar blog anda. Save dan lihat hasilnya.

Selamat mencuba.

Kredit: http://www.scrolltotop.com/Post a Comment

8 Comments

 1. tq bro HH atas perkongsian...mmg berguna gadget ni...khususnya kpd blogger yang suka buat entri panjng...bg memudahkan pengunjung/pembca jgk~

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum HH, thanks sharingggg. lawa tu. dulu pernah pakai bila tukar template hilang pulak. rasa malas2 pulak nak edit. anyway sheila mohon nak masukkan link ni dalam tutorial list sheila yaaaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Boleh, saya tiada masalah untuk dicopy-paste entry2 saya ni

   Delete
 3. cantik dan simple. tapi kalau nak 'top tu letak di bahagian kiri blog. bagaimana ye?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm ... kena tukar js nyer fail la jawabnya.

   Delete
 4. Heyy heyy , blog kau manyak membantu .. cun

  ReplyDelete
 5. Heyy heyy , blog kau manyak membantu .. cun

  ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.