Traveloka Banner

Syarat Permohonan Iklan Innity

As-Salam. Innity merupakan antara syarikat pengiklanan internet di Malaysia, malah platform pengiklanan Innity merentasi Asia Tenggara, termasuklah Filipina dan China. Ia merupakan antara syarikat pengiklan internet yang mempunyai pengaruh dan antara yang dihormati di kalangan pengiat media online di Malaysia. Menerusi entri ini, saya akan dedahkan mengenai syarat permohonan iklan Innity buat blogger Malaysia.

Testimonial Pengguna Innity

Testimonial mereka yang telah menggunakan khidmat Innity:

Innity has been representing CARI.com.my, and selling online digital ads for CARI for over 4 years. Innity, without a doubt, is one of the best online media partners we have as they not only support what we need from time to time but also continue to provide advice and suggestions that are very valuable to CARI.

They are a business partners that truly supports and grows together with their clients. We are sure to continue to use their services for many more years to come.

We selected Innity as our online media partner not only because of the online advertising technology they provide, but also because of the level of services they provide to us. We know we can count on Innity whenever we need help. - Cari.com.my
Innity have proven to be an efficient and effective interactive agency who has delivered top notch advertising campaigns. What sets them apart in the industry is their flexibility to customize campaigns and we have been very impressed with the speed at which they act upon with regards to addressing technical issues. Malaysiakini has had an excellent working relationship with Innity since 2007 and we expect their professional standards to reach even higher levels in the years to come. - Malaysiakini.com
Syarat yang ditetapkan oleh Innity memang ketat, bukan sebarangan blog boleh mendapatkan khidmat Innity ini. Malah, blog seperti Panduan Blogger ini pun belum tentu dapat - saya pernah apply tetapi ditolak sebanyak 2 kali.
Panduan Blogger Blogspot Syarat Pohon Iklan Innity

Kenapakah syaratnya begitu ketat sekali? Ini adalah kerana ia mempunyai 3 kategori pengiklanan yang memaksimumkan perolehan atau pendapatan bagi blog yang mempunyai iklan Innity ini - iaitu CPM (cost per thousand impressions), CPE (Cost Per Engagement) dan CPC (Cost Per Click). Dan dikatakan ramai blogger yang mempunyai blog dengan trafik tinggi mendapat imbuhan dan pendapatan lumayan daripada Innity ini.

Jana Pendapatan Blog Sehingga RM5K Sebulan

Malah, ada rakan blogger pernah dedahkan bahawa Innity membolehkan blog menjana sehingga RM4-5K sebulan! Tetapi, anda tidak akan jumpa mana-mana blogger yang dedahkan secara terperinci pendapatan daripada Innity kerana syarat yang telah ditetapkan.

Syarat Permohonan Iklan Innity

  • Mesti mempunyai minima 200,000 paparan (pageviews) sebulan. Minima 40,000 pengunjung unik sebulan. Blog mestilah padat dengan kandungan (contoh diberikan - Malaysiakini.com).
  • Blog mestilah berfungsi pada semua level, tiada entri 404 atau yang tidak boleh dicapai.
  • Tidak boleh mengandungi kandungan berbentuk bacaan dewasa atau lucah.
  • Tidak boleh ada kandungan yang memasukkan muatturun kandungan audio atau video; termasuklah online-streaming atau perkongsian fail.
  • Mesti dikemasikini isi kandungan jangkasama harian.
  • Trafik ke blog mestilah dari sumber sah, dan bukan dari teknik-teknik yang meragukan,
 Agak-agak boleh dapat? Kalau boleh, cubalah mohon ... klik sini: Apply Innity

Saya memang tak dapatlah, sebab blog saya tak ada kriteria yang dipenuhi.




Advertisement

Rahsia Shopee

Post a Comment

12 Comments

  1. fairus mohamad noor21 May 2013 at 08:48

    tq share..agak susah jugak nak memohon iklan innity ni..

    ReplyDelete
  2. pernah apply sekali. tak lepas. hampeh.. tapi dgn komli pn dah okey sgt.

    ReplyDelete
  3. memang berat syarat innity nih.. huhuhuhu.

    ReplyDelete
  4. Errkkk..jauh panggang dari api laa nak dapatkan..hehe..tapi sy akan usaha insyaAllah

    ReplyDelete
  5. 40,000 UV sebulan? haha. penat jugak nak mencari UV seramai tu

    ReplyDelete
  6. Sekitar 1,000 ++ UV sehari, fuhh, berapa besar bandwith nak subscribe tu?

    ReplyDelete
  7. Nurmujahidah Ismail30 May 2013 at 12:54

    tak tercapai akalku,, hehe

    ReplyDelete
  8. sukmawati binti haron8 June 2013 at 15:49

    belum tercapai lagi ler nie.....

    ReplyDelete
  9. Sekarang ni memang susah dah nak dapatkan Innity sebab syaratnya sangat ketat. Tak ramai dah blogger Malaysia yang dapat.

    ReplyDelete
  10. Fuh!!! lap peluh bila baca syarat-syaratnya...Fida ni dah la blogger biasa2 jer..Uv sehari nak dapat 100 view hmmm..agak berat gak..tapi akan cuba gak

    ReplyDelete
  11. Hehe....nak jaga adsense ni pun cukup susah, x berani nak try innity walaupun curious jg... :D

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.