As-Salam. Teknik ini adalah teknik lama, yang mungkin sesetengah dari anda tak berapa tahu. Ia satu teknik untuk meningkatkan jumlah follower (guna Google Friends Connect) blog. Teknik ini dikatakan teknik comel kerana cara dan kaedahnya nampak comel ... :) serius ni.

Teknik ini ramai blogger remaja yang buat sebab yang suka benda-benda yang comel ni adalah kebanyakkan blogger remaja, terutama remaja perempuan.

3 Teknik Comel Meningkatkan Jumlah Follower Blog
Guna Avatar Paling Comel di Blogger Profile

Sesetengah orang suka follow sesebuah blog jika tuan punya blog tu comel. Maka, pastikan avatar dalam profile anda tu adalah wajah anda paling comel, kalau boleh gambar waktu kecik dedulu ... hehehehe.... seperti yang ditunjukkan dalam contoh di atas - 1

Guna Simbol Pada Nama Blog

Cara ini akan membuatkan nama blog anda berada di tempat paling atas senarai blog seseorang follower blog anda. Dengan nama blog menarik, ditambah pula dengan simbol yang menjadikan blog anda berada di senarai teratas, tentu pengikut baru sesebuah blog mahu tahu siapakah empunya blog tersebut ... seperti yang ditunjukkan dalam contoh di atas - 2

Guna Favicon Blog Menarik Perhatian

Favicon yang unik boleh menarik perhatian. Cuba reka satu favicon yang melambangkan blog anda dengan menambah ciri-ciri comel.

Teknik yang HH kongsikan ini perlu diadun bersama, tak boleh tidak ... ketiga-tiga perkara di atas perlu anda sebagai satu first impression. Baru-barulah tahap kecomelan itu diganda tiga. Avatar dah comel, nama blog pun dah comel ... siap berada di senarai pertama pula ... dan ditambah lagi dengan favicon yang menarik hati.

Cubalah, kerana dari pengamatan HH, banyak blogger remaja khususnya perempuan akan dapat ramai follower dengan kaedah dan teknik ini. :) Mereka suka menggodek senarai blog yang difollow oleh seseorang blogger apabila melihat ada avatar comel ...

Belum mencuba, dan mahu tambah pengikut blog? Cubalah .... oh ya, pastikan anda sudah cukup comel untuk berbuat demikian ..hehehehe... :P


15 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

 1. Nak kena tukaq favicon nii.. XD

  BalasPadam
 2. Hahahaha ... ada gak yang perasan ehh ..hahahhahaha

  BalasPadam
 3. fairus mohamad noor30 April 2013 pada 8:19 PG

  favicon saya dah tkr..oh ya ..saya belum ckup comel utk berbuat spt demikian..haha..tq share bro

  BalasPadam
 4. yang no 3 tu nak tukar macam mana? banyak kali try tapi tak jadi

  BalasPadam
 5. Itu Favicon, ohh tak tahu cara nak tukar? Ok, nanti saya buatkan satu tutorial khas buat @iu-hazirah

  BalasPadam
 6. heh heh.. stalker blog emas putih ye.hehehe

  BalasPadam
 7. Perasan jugak selalunya blogger wanita yang suka guna simbol-simbol comel ni dekat nama.

  BalasPadam
 8. assalamualaikum hh...oh ye ke ! kena cari gambar comel2 la kalau mcm ni...:)

  BalasPadam
 9. tq untuk tips ini :-)

  BalasPadam
 10. pewit... kantoi HH skodeng skodeng Uzu.... :p

  BalasPadam
 11. cam mana nak tukar /...saya budak baru belajar..tq

  BalasPadam
 12. Ala kena jd abg hensem la pulak oops hehe...

  BalasPadam

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement

BERMASALAH DENGAN HARTA PUSAKA?

Panduan Mengurus Harta Pusaka dan Hibbah. - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement