As-Salam. Anda tentu nak tahu blog-blog manakah yang mendapat tempat paling baik di dalam rangking Alexa untuk akhir tahun 2012. Jika ya, HH telah sediakan untuk anda, blog-blog yang tersenarai sebagai blog pelbagai genre dalam carta Alexa terkini - Disember 2012.

Top Blog Malaysia Alexa Rank Disember 2012

20 Top Blog Malaysia Alexa Ranking 2012



Nama BlogRanking Dunia (Global)Ranking Malaysia (MY)
Beautifulnara.com1448382
Penpatah.blogspot.com2504598
Paultan.org1530599
Denaihati.com19716116
Rotikaya.com23406124
Amanz.my24450132
Blogserius.blogspot.com22409143
Ohbulan.com26047144
Amenoworld.blogspot.com42032247
Darisungaiderhaka.blogspot.com63778330
Soyacincau.com49035339
Kujie2.com68428342
Ciktom.com73392344
Eyriqazz.com71061354
Puanbee.com62075361
Erapasca.com67176368
Mediapermatangpauh.blogspot.com59779381
Benashaari.com67011404
Hasrulhassan.com96129471
Broframestone.com72034485

HH masukkan semua blog yang dirasakan sesuai untuk berada di dalam carta. Semua blog disenaraikan adalah daripada 500 blog dan laman web ranking paling top Alexa.

Untuk info, Alexa merupakan satu bentuk penarafan ranking blog berdasarkan jumlah trafik yang diterima yang dikumpul serata dunia dan juga mengikut geografi tempatan. Ia adalah berbeza dengan Google Pagerank (PR) yang mementingkan soal kredibiliti sesebuah blog.

Blog yang punyai Ranking Alexa yang baik tidak semestinya mempunyai Google Pagerank (PR) yang baik. Dua-dua adalah berbeza. Blog yang punyai kedudukan Alexa yang baik juga tidak semestinya juara dalam SEO, kerna sumber trafik sesebuah blog adalah tidak terbatas.

26 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. terbaiklah bro hasrulhassan.. insyaallah tak lama lagi boleh potong abang nara pulak.. amiiinn

    BalasPadam
  2. teringin nak letakkan blog fyna sebaris dengan blog-blog yang tersenarai diatas.

    BalasPadam
  3. nk juga masuk ranking alexa :)

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/jadi-ahli-shaklee-hanya-2-jam-sehari.html

    BalasPadam
  4. Tumpang tnya.bile keputusan pemenang rm 50 utk blog pilihan blogger baru tu akan diumumkan.saya seorng yg menyertainya huhu. rasanye segmen tu dh lama tamat

    BalasPadam
  5. semua blogger hebat2 nih.:)

    BalasPadam
  6. salam. Memang hebat...rakan blogger ini.

    BalasPadam
  7. saya tak nak masukkan...hihi... yg ke 20k+++ hahaha... kalau duit dah kaya tu...

    BalasPadam
  8. Wah, tahniah! Mohon share =D

    BalasPadam
  9. Tahniah HH...You deserved that!!!

    BalasPadam
  10. Sudah diumumkan dan dah ada pemenang dah. RM50 untuk seorang pemenang, dan RM20 untuk 2 pemenang.

    BalasPadam
  11. Manakala yang lain akan terima trafik blast dari blog ini.

    BalasPadam
  12. Terima kasih kerana sudi menyokong blog ini ...

    BalasPadam
  13. Terima kasih. Terima kasih kerana memberikan sokongan.

    BalasPadam
  14. Hehehe...andai benar .. kan ke best tu @google-83d458a03dfa4ea81e2f99324d6334a1:disqus

    BalasPadam
  15. Terima kasih .. boleh share atau jadikan entri di blog anda ...

    BalasPadam
  16. Usaha, teknik, taktik ... semua kena ada

    BalasPadam
  17. Ohh terlalu jauh nak dibandingkan, sukar nak gugat blog yang ceritanya hampir 100 peratus kisah gossip artis ni

    BalasPadam
  18. ranking yg baik tak semestinya blog tu 'kaya'
    dapat penajaan selalu...huk huk huk


    btw - terimakasih utk senarai ini. rasa mcm tak lama je kedudukan kak jie, tempat tu akan diisi oleh blogger muda yang lebih cergas yang sedang 'mengejar' sebab kak jie dah penat ( baca : tua )

    BalasPadam
  19. He he he terima kasih atas senarai ni HH , alexa ni susah nak ramal , kadang2 atas , kadang2 bawah , jadi apa yang saya buat ? berdoa agak saya tak jemu update blog hehehee ... terima kasih ..

    BalasPadam
  20. bro nak masuk segmen tambah trafik tu..sekali dah tutup ke ruang komen? alahai..entry dah siap pun ni...http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2013/01/segmen-2013-tambah-trafik-tambah.html

    BalasPadam
  21. Sekarang Alexa gua makin ke laut.. Bukan sikit, tetapi berganda-ganda jauhnya...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement

BERMASALAH DENGAN HARTA PUSAKA?

Panduan Mengurus Harta Pusaka dan Hibbah. - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!






Advertisement