Periksa Skor SEO Blog Anda Dengan ChkMe

As-Salam. Sebelum ini, HH ada beritahu tips bagaimana nak tahu blog kita tu mesra SEO. Kali ini, mungkin untuk lebih menyakinkan, anda boleh periksa skor SEO (Search Engine Optimization) blog anda menggunakan aplikasi yang disediakan oleh ChkMe.

Lihat hasil skor yang HH peroleh daripada salah satu blog HH yang diterapkan nilai SEO ini:

Skor SEO ChkMe untuk Lelaki TujuhNam



Alhamdulillah, blog peribadi HH tu mendapat skor 100 peratus untuk SEO Score. Ini bermakna struktur blog HH iaitu Lelaki Tujuh Nam tu mesra SEO. Cuma mungkin, entri-entri yang ada di dalam blog tu je belum lagi mesra SEO.

Haa... ada beza yer .... struktur blog yang mesra SEO tak semestinya akan menghasilkan blog yang boleh menjana trafik menerusi enjin carian, anda masih perlu menajamkan skil pada on page SEO iaitu menerapkan ciri-ciri SEO pada setiap posting dan entri blog.

HH dah pernah bagi petua dan tips ke arah membentuk entri yang mesra SEO, terletak pada diri anda nak cuba atau tidak je.

Kepada sesapa nak periksa skor SEO blog anda, bolehlah ke pautan ini: ChkMe SEO Score Analyzer


Copywritting template

Post a Comment

16 Comments

  1. wah..ada juga cara untuk check ye..

    ReplyDelete
  2. dah check...82%..huhuhu..nk wat cmne lg 18%?

    ReplyDelete
  3. lama dah nak cari benda ni... akhirnya jumpa juga.. terima kasih~~

    ReplyDelete
  4. uikkkk heheheh... mia tak berapa kisah pasal ni... huhuhu patut diberi penekanan ni. tq for the info..

    ReplyDelete
  5. Sama-sama ... kena rajin gelintar dunia internet ni ..macam2 ada ...

    ReplyDelete
  6. Hehehehee... sendiri mau carikkkk lo ... nak cari minta bantuan yang pakar ...kena bayar tuuuu

    ReplyDelete
  7. Cantiklah entri ini, sesuai untuk saya menguji tahap SEO sesebuah entri. Semoga ia dapat membantu di mana kedudukan entri kita.

    ReplyDelete
  8. Hanya mendapat 59% terhadap SEO search. Ini sudah pasti memerlukan pengedita terhadap blog.

    ReplyDelete
  9. Salam....
    Apa dimaksudkan Website Keyword, bagaimana nak letakkan website keyword ini di blog kita?? Harap Tuan HH dapat membantu. TQ...

    ReplyDelete
  10. tak berapa faham la plakk..hehe

    ReplyDelete
  11. ohh..boleh plak check seo blog la nih ye..

    ReplyDelete
  12. macam baru dapat markah exam pula. . .hehe

    ReplyDelete
  13. Sekadar 80% sahaja..banyak lagi kena belajar nie

    ReplyDelete
  14. Baru check seo.. alhamdulillah 91%

    ReplyDelete
  15. thanks for info...alhamdullilah seo 100%

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com