As-Salam.
Sekarang ni, makin banyak pula blog yang masuk dalam majalah. Dan pihak editor majalah lak, tak lokek untuk berkongsi dengan pembaca mereka .... satu trend kini untuk majalah paparkan blog-blog tertentu di dalam keluaran mereka setiap bulan.

Mungkin pihak penerbitan dan editorial nampak betapa hebat aura blogger Malaysia ni. Apatah lagi blog-blog yang dah ada ramai followers, paling tidak mesti yang ada ratusan followers. Selalunya bila blog baru ada ratus-ratus followers ni, kebanyakkan follower boleh dikatakan pembaca setia.

Pihak majalah masukkan blog A dalam terbitan. Si blogger A akan buat entri blognya masuk majalah. Majalah itu dicari dan dibeli pula oleh peminat dan pembaca blog berkenaan - atau paling tidak oleh blogger A sendiri.

Majalah laku, dan blog A pula semakin dikenali. Win-win situation.

Antara majalah yang sering paparkan blog dalam terbitan mereka - Majalah Intrend, Remaja, Yezz, Rapi, Hijabista .... dan beberapa yang lain, yang HH tak sempat nak keluarkan dari peti otak ni.

*p.s: Merasa jugaklah blog ni masuk majalah ..... terima kasih ye InTrend.


Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Advertisement

CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement