10 Simple Search Engine Optimization (SEO) Guide

10 Simple Search Engine Optimization (SEO) Guide. Jika anda seorang blogger yang ingin mencuba pendekatan Search Engine Optimization (SEO) untuk menerima trafik ke blog, di sini saya kongsikan satu artikel yang dapat membantu pemahaman anda, serta menyelitkan teknik-teknik mudah yang diberikan.

Teknik yang diberikan memang digunakan oleh kebanyakkan blogger seperti DenaiHati, Kujie, Arifshah, 2dayblogger, dan ramai lagi. Cubalah praktikkan dan lihat perubahan pada trafik anda dalam beberapa bulan.

Untuk pengetahuan, semua cara-cara ini saya pernah tampilkan satu persatu secara santai di blog ini, namun mungkin untuk pemahaman lebih baik anda boleh baca artikel ini dikongsikan oleh Active Search Result. Ianya ditulis oleh Craig Bucknall, yang merupakan pemilik dan Pengarah Urusan sebuah syarikat grafik dan rekaan laman web berpangkalan di Sydney.

10 Simple Search Engine Optimization (SEO) Guide

10 Simple Search Engine Optimization (SEO) Guide

1. Page Title

Forget using 'Welcome to my website' as your page title, if you really want to attract target media specify your keywords and list your product keywords separated by an | (hold Shift + backslash key) symbol (eg: Digital Cameras | Video Cameras) will boost the strength of your chosen keywords, in this case Digital and Video Cameras.

2. Page Filenames

Still naming your page filenames as products.htm or aboutus.php, why not add some weight to your website and help the SE distinguish from the multitude of pages with generic names and again utilise your keywords into your filenames (eg: paper_back_novels.htm) for a Book selling site with this link to the list of Paper Back Novels.

3. ALT Tags

Again keywords play a huge part in the design of your site and another area to include these words is in your image 'ALT" tags.

4. Header Tags

Getting back to your Page Title, there is no point in making the heading text "Welcome to my Website" especially if you are selling Garden Tools. Using , and tags to emphasize your Products and Services in order of importance, lets the SE's.

5. Bold Text

Got something to say?, say it in Bold Text, this tells the SE that this text is important and relates strongly to your content and keywords and should be taken notice of.

6. Keywords

Some say they aren't that important anymore to getting results in the SERPS (Search Engine Result Pages) but using them correctly can add to your sites overall effectiveness. Concentrate on 3 - 4 keyword phrases (eg: "custom website design" or "web site design" for web site designers) and make sure they are used in the first and last paragraphs of your home page content.

7. Google Toolbar

Not only a search tool the Google Toolbar displays each sites Page Rank according to Google on it popularity and web presence.

8. Alexa Toolbar

Download the Alexa Toolbar.

9. RSS Feeds

Want to increase traffic? well consider starting a RSS Feed on your website with important news items relating to your business and your chosen profession then link these to your articles.

10. Article Writing

Article writing is another way to cross promote your site with helpful information for others and with links back to your site.

Sumber: http://www.ArticleGeek.com - Free Website Content

Kalau tak faham, cuba baca entri ini yang telah sebelum ini HH sediakan: 8 Cara SEO Mudah Untuk Blog



Post a Comment

8 Comments

  1. Terima kasih. Perkongsian berguna. Baru nak berjinak-jinak main SEO ni (^________^)

    ReplyDelete
  2. ada yang tak faham. tolong transate BM guna bahasa yang mudah boleh? ALT tu apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua ni merupakan summary je, HH pernah tampilkan entri2 berkaitan ... cuba jelajah dan klik ...:) lihat pada arkib PANDUAN MENULIS BLOG.

      Delete
  3. Sgt berminat dgn SEO ni..
    Harap dapat belajar dari otai2 semua..
    Bow..

    ReplyDelete
  4. terbaik..

    SEO adalah terbaik kepada blogger sama ada yg newbie mahupun sudah pro.

    ReplyDelete
  5. You forgot to include in your guide the importance of creating a well-crafted entry for the meta description tag. Entries in this tag are used by Search Engines, especially Google, as listing description – the accompanying two sentences in length texts below a clickable link. Some studies reveal that having a description that provides more view of what the surfer is about to see converts more than a clickable link accompanied with a bogus or auto-generated description. That is to say, if you aim to get more targeted visits, you should optimize both page title and meta description very well.

    Andrew
    Professional Search Engine Optimization

    ReplyDelete
  6. Bab rss feed tu saya masih mencari info...tq atas ingatan seo ni

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com