As-Salam.
Salah satu cara untuk meningkatkan trafik serta pageviews blog adalah menggunakan perkhidmatan agregator blog - sebuah laman yang akan mengutip serta menyiarkan entri-entri blog kepada ahli-ahlinya dan ping ke seluruh laman maya.

Ia suatu laman web yang penuh informasi daripada blog-blog yang menjadi sebahagian daripada komuniti. Biasanya kita perlu mendaftar untuk menggunakan khidmat agregator ini. Dan sebagai timbal-balik menyiarkan dan menyebarkan entri-entri daripada blog kita, pihak laman web berkenaan akan minta kita bekerjasama samada dengan meletakkan widget mereka ataupun meletakkan banner mereka.

Widget ini akan memuatkan entri-entri daripada blog lain, berdasarkan kriteria dan jenis entri yang kita telah tetapkan semasa membuat setting widget.

Anda boleh cuba menggunakannya beberapa pilihan web agregator ini. Untuk info, laman-laman ini adalah separa automatis di mana anda perlu menyertakan entri2 anda untuk ping secara manual. Anda perlu rajin dari sehari ke sehari untuk pergi ke laman-laman ini untuk ping entri blog anda.

Senarai Laman Web Agregator Malaysia

  1. Ping Busuk
  2. OhBelog
  3. GuaBlog 
  4. GengCyber
  5. Innit Nuffnang
  6. Blogged.MY **

**Automatik ping disediakan tetapi perlu login dan tekan ping.

9 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Advertisement

CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement