Klik Sini Untuk Tempahan
As-Salam.
Jangan mudah lupa diri. Kadangkala bila dah naik dan blog dah jadi popular, terus dabik dada. Uhh bukan dalam soal blogging je ada isu cam ni, kat tempat lain pun sama. Dan pasti ayat ini akan digunakan - "Manusia Mudah Lupa!" .....

Hmm itulah, banyak sangat tertelan semut dan makan banyak bebenor kepala ikan... kita jadi sering terlupa. Kita lupa siapa yang bantu kita naik dalam dunia blog ni, walaupun ia kadangkala secara tidak langsung.

Yang hanya kita nampak adalah usaha kita ... usaha sendiri .. ye ke? Bukan ada dibantu oleh blogger lain ke? Ecehhh ... hmmmm .... ye la sangat ... kalau benarlah kan, tentu blog2 HH yang lain tu dah ada juta2 pageviews ... :P

Hmmm, kita nak blog kita diketahui umum, kita pasti memerlukan satu sama lain ... dan nanti pusing2 kita akan jumpa orang yang sama gak yang bantu menaikkan dan mempopularkan blog kita yang tak seberapa ni. Bukan ramai blogger yang ada kemahuan nak bantu secara direct blogger lain ...sampaikan blog yang maki hamun blog dia pun dia bantu naik ..... hmmm .... adehhh ...

Jadi, ringankan jari - bukan mulut untuk nyatakan terima kasih tu, baik kepada blogger beso mahupun blogger kecik ... tapi apa yang HH nampak le kan ... blogger kecik dan newbie lah yang paling ringan jari nak ucap terima kasih ni .. hmm ...

*p.s: Terima kasih buat semua yang dah berikan sokongan kepada blog ini.

37 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. SAMA-SAMA, KITA X MENYUMBG PUN..KOMEN KDG2..HUHU, selamat menyambut hari raya aidil fitri...

    ReplyDelete
  2. Tanpa mereka sapa lah kita...heheh..bersatu kita teguh..bercerai...kita roboh....

    ReplyDelete
  3. tak kira la beso ke kecik seseorang blogger tu tapi sebagai manusia kita kene sentiasa berpijak pada bumi yang nyata...kita takkan berjaya dalam sekelip mata...paling kurang mesti ada bantuan dan sokongan dari pihak lain...

    ReplyDelete
  4. SALAM,
    SELAMAT HARI RAYA DAN MAAF ZAHIR BATIN ! PIHAK LF AKAN MENGAMPUNKAN SEGALA DOSA (JIKA ADA, YG SENGAJA ATAU TIDAK SENGAJA)

    ReplyDelete
  5. Betul tu. Sy berblogging pun pasal nak berkenalan dengan blogger2 lain. Bukan kenal pun semua. Hanya mencari karya-karya menarik untuk menambah ilmu dan berkongsi pendapat. Tanpa mereka hilanglah motif saya berblog. hik3.

    ReplyDelete
  6. saling membantu antara rakan blogger. terima kaceh. terima kaceh. hehe. =)

    ReplyDelete
  7. terima kasih kembali...;)

    utk info speed trap klik sini http://hotkebaya.blogspot.com/2011/08/senarai-speed-trap-sepanjang-musim.html

    ReplyDelete
  8. tanpa blogger otai yg sudi bantu siapalah kami yg msh mentah ni..

    ReplyDelete
  9. betol. ada ramai blogger hebat yg berlagak. nak tinggal jejak kat blog lain pun x hingin, apa lg nak baca. diorang x sedar, yg naikkan diorang tu, blogger jugak kan!

    BLOGGER HEBAT JANGAN BERLAGAK!

    ReplyDelete
  10. setuju sangat..ader yg kita msg kt cbox,buat derk jer...malu plak raser...:),almaklum la kita ni new blogger...

    ReplyDelete
  11. Salah satu perkara yg blogger terkenal takleh nafikan adalah blogger newbielah yg banyak membantu mereka. Mereka lah yg tlg mempromosikan blogger tersebut di blog mereka dsbnya. Hehe

    ReplyDelete
  12. saya belum femes lagi.. andai diberi rezeki , dan blog saya sering dikunjungi. saya barharap dan sentiasa ingatkan diri agr tidak lupa diri. bukan dlm dunia blog.. juga dlm pengajian dan sepanjang kehidupan ini.

    ReplyDelete
  13. apakah ciri2 blogger feymes yg berlagak eh? kena senaraikan jugak tu. sbb kdg2 mgkin diorg tak sedar diorg nmpk mcm berlagak dan lupa diri, tp sbnrnya tak. cuma salah faham..
    bahaya jgk tu. kang jd fitnah, n timbul pnyakit hasad dengki dan busuk hati.. heheh..

    mujuq aku tak pemes mcm hang.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah nak disenaraikan, hati tak sama. Mungkin pada kita, dia buat itu dan ini kita anggap itu ciri sombong sedangkan itu memang sifat dia.

      Aku pun tak femes, kalau aku femes, tentu dah ramai yang naik nyampah ngan aku.

      Delete
  14. agak menegrikan ayat bro nih...hehehe minta2 dijauhkanlah sifat2 yg tak bape nk comey tue...:)

    ReplyDelete
  15. Betul tu...Saya dah follow blog ini.

    http://dedahkini.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, semoga maju jaya. Done follow u too ..hehehe

      Delete
  16. hhmmm...beruntung blogger pemes ni...letak pict duduk termenung pun ramai gak yang masuk..hihihi...

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Terima kasih kerana anda suka .. boleh copy jika mahu. :)

      Delete
  18. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 3606 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    ReplyDelete
  19. saye x femes..hehe =)
    jom jenguk cni nak?
    ---> http://noraqilahjohari.blogspot.com/2012/06/saya-awak-atau-awak-yang-sombong.html

    ReplyDelete
  20. waduh jauh lagi nak popular nyer hehehe

    ReplyDelete
  21. saya setuju dgn bro HH...mmg npk ada dikalangan yg bergelar otai bsikap sedemikian..
    ingatlah..kita semua bermula dari bawah..rakan itu perlu.

    ReplyDelete
  22. Setuju.. boleh try automatik share blog artikel di www.tinjau.net

    ReplyDelete
  23. Saya setuju ....lumrah manusia mmg begitu

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. Sorry td salah komen.. nak komen entry mengenai RAKAN BLOGGER UNTUK ANDA KENALI tertulis pulak di entry ini.. almaklum bukak entry HH banyak page hehe..

    alang2 di sini saya pun nak komen entry ni hehe.. yup sangat2 setuju.. tanpa mereka yang membantu susah untuk naik dengan sendiri .. Kita saling perlu memerlukan.. Dan saya nak terima kasih kepada HH kerana antara yang banyak membantu blog saya dari mula hinggalah sekarang.. really appreciate it.. semoga blog HH terus maju jaya hendaknya.. :)

    ReplyDelete
  26. saya paling respect aman, mungkin founder amanz.my, rasanya satu malaysia kenal blog amanz.my, tambah2 peminat bidang IT, tapi aman ni sempoi, tak sombong, low profile.. tak bermegah2 macam sesetengah blogger tu.

    ReplyDelete
  27. tertarik ngan tajuk entry nie.. yela blogger famous memang mudah lupa diri... tapi tak semua yang lupa diri tul tak
    http://www.klik-aje.com/

    ReplyDelete
  28. yup, setuju ngan bro... kita berjaya bukan sebab usaha sendiri aje :)

    ReplyDelete
  29. Salam,.

    saya baru lagi dalam arena blog2 nie..seram juga dengar smpai ada isu cmnie ye..

    bg tjuk ajar nk create blog yg cun..tq..

    lastly..sape2 nk try this, checkit out..

    http://www.formulaluarbiasa.com/recommends/jutawanmuda

    ReplyDelete
  30. Bukan hanya setakat blog; Banyak perkara buat manusia sering alpa.
    Yang membantu selalunya orang2 kecil yang dianggap tidak berkepentingan. Lumrah manusia walau di mana berpijak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.


Klik Sini
Previous Post Next Post

Advertisement


Bisnes Shopee

Advertisement


Mudah Kerja Dengan 176 Template COPYWRITING - The Story Selling! Ayat Padu Hanya Isi Tempat Kosong Sahaja!! KLIK SINI untuk DOWNLOAD

Tawaran Sertai Kelas Online SHOPEE. Free Ebook Diberikan.KLIK SINI. Guna Telegram.

Advertisement