As-Salam.
Jika blog anda telah berjaya berada di dalam bloglist seseorang terutama di dalam blog-blog yang mempunyai ramai pengunjung dan pembaca, makanya ... anda harus bijak 'mencuri' trafik dengan sentiasa update, dan menjadikan blog anda berada di dalam senarai teratas bloglist tersebut.

Dan bagi HH pula, secara peribadinya ada kala di waktu tiada idea nak terbitkan apa, HH akan gunakan entri2 yang ada dalam bloglist untuk eloborate lebih, dan dah tentulah akan berikan kredit atau backlink kepada entri atau blog tersebut. Inilah dinamakan satu perkongsian. Dan inilah caranya HH menghargai mereka yang follow, mereka yang join segmen ... mungkin tak dapat nak tunaikan semua, tetapi mencuba yang sebaik dan sebolehnya untuk orang lain kecapi apa yang blog ini kecapi.

Blog ini naik pun atas hasil usaha rakan-rakan follower dan blog2 yang menyenaraikan blog ini dalam bloglist, termasuklah Mazidul Akmal (satu ketika dahulu), Ben Ashaari, Anastasyea, Mak Dara, Penulis Senja, EqbalZack, Mastura, Tao Tau, Wacanaku, Mas Saari, Azman Roslan dan ramai lagi yang tak dapat nak titipkan satu persatu ....

Jadi, apa yang penting - update dan pastikan blog anda berada di atas sekali!


13 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. btol tuh..always update n pstikan sentiasa di atas..heeeeee

    ReplyDelete
  2. alamak...rugi nyer tak sempat join segmen uncle...huhuhu

    ReplyDelete
  3. ooo ade segmen ke? CS on9 slalu ptg ke mlm tu pun jenguk2 mana yg update time tu smpat la sggah... xpela xde dlm bloglist asalkan sudi2 jenguk... harini sempat buat 2 n3 hehe

    ReplyDelete
  4. xsempat nk join!!..huhuhu.....bz ngan klas laa..

    ReplyDelete
  5. xsempat nak join..singgah sini:)

    ReplyDelete
  6. tak larat nak sentiasa update blog. huuhyu

    ReplyDelete
  7. hehe, bagus-bagus.

    p/s : blog alien tak masuk dalam bloglist kat sini eh?

    just tanye jek, huhu

    ReplyDelete
  8. masa berblog tak sama. lagi pun pc dengan internet tak berapa mantop! Ahaks!

    ReplyDelete
  9. nak kena rajin update la ni..

    ReplyDelete
  10. sya update tp kat bloglist bro masih entri yg lama.. knp ek?

    ReplyDelete
  11. tgh duk pikir ni....nice info..

    ReplyDelete
  12. ooo gitu kena update sokmo yek :)

    ReplyDelete
  13. Woot woot, tak termampu nk updated selalu :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.


Klik Sini
Previous Post Next Post

Advertisement

Bisnes Shopee

Advertisement


Mudah Kerja Dengan 176 Template COPYWRITING - The Story Selling! Ayat Padu Hanya Isi Tempat Kosong Sahaja!! KLIK SINI untuk DOWNLOAD

Tawaran Sertai Kelas Online SHOPEE. Free Ebook Diberikan.KLIK SINI. Guna Telegram.

Advertisement