Mata selalu salah tafsir.
Salam ...
Jangan mudah percaya dengan apa yang anda lihat, ia kadangkala boleh menipu kita. Guna akal! Bukan semua perkara yang di depan mata itu 'benar', jadi jangan buat keputusan terburu-buru. Kaji dulu.

Kebanyakkan dari kita memang suka melatah (saya pun sama), tanpa usul periksa terus membuat kesimpulan melulu yang akhirnya menjerat diri sendiri. Jangan sampai termakan diri sendiri .. nanti sapa yang malu? Saya jugakkk .. uhh tak rela u.

Bagi mereka yang di luar sana yang sentiasa menjadi perhatian mata-mata nakal, jagalah diri anda sebaiknya, kerana diri anda telah diberikan akal - satu ciptaan hebat Tuhan. Jangan sesekali membelakangkan akal anda. Kerana mengejar apa yang penting di mata orang lain .. anda sanggup membiarkan diri anda 'ditelanjangkan' oleh mata-mata yang liar mencari kesalahan. 
Adakah kebenaran yang dicari atau sekadar helah untuk kelihatan ganjil?

Guna akal bila melihat.
Jadi... jangan menjadi 'penipu' kepada mata-mata tanpa akal ini .... kelak merana .. anda juga.

Kesimpulan ... jangan jadi si 'penipu' dan jangan jadi 'mata-mata' liar ...  keduanya yang pasti mesti guna AKAL!

Gambar: Weird.com

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Advertisement

CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement