28 Mei 2017

Hadiah RM10,000 Untuk Blogger - Lazada Ramadan Raya Blogger Contest

Berita baik untuk blogger Malaysia. Anda boleh menang hadiah berupa baucer tunai sehingga RM10,000. Lazada Malaysia akan memilih sebanyak 80 orang blogger bertuah dalam kontest ini yang dinamakan Lazada Ramadan Raya Blogger Contest, bermula dari 19 Mei hingga 23 Jun 2017.

Peluang untuk menang terbuka luas kerana pemilihan para pemenang adalah secara random. Jadi, apa yang perlu anda buat sebagai seorang blogger hanyalah menyediakan artikel yang ditetapkan dan terbitkan di blog anda.

RM10,000 Untuk Blogger - Lazada Ramadan Raya Blogger Contest

RM10000 Untuk Blogger - Lazada Ramadan Raya Blogger Contest
Ramai rakan blogger saya yang sudah mula menulis untuk kontest ini, dan ada yang telahpun hantar penyertaan mereka untuk peluang menang hadiah lumayan bernilai keseluruhan RM10,000 dalam bentuk baucer tunai.

Kontest ini berlangsung selama 4 minggu di mana setiap minggu akan ada pemenangnya mengikut topik yang telah diberikan.

Setiap Minggu Ada Pemenang

Paling best, setiap minggu .. baucer bernilai RM100 akan diberikan kepada 3 orang blogger terpilih. Dan kontest ini pula tidak terhad pada satu penyertaan. Anda boleh menyertainya banyak kali, ini bermakna anda boleh menang lebih daripada sekali dalam Lazada Ramadan Raya Blogger Contest ini.

Syarat dan Cara Sertai Kontest

Orait, berikut adalah syarat-syarat kontest ini yang perlu anda ikuti:
  1. Pertandingan ini bermula 19 Mei sehingga 25 Jun 2017 (4 Minggu)
  2. Sepanjang 4 minggu pertandingan ini, akan ada topik berbeza setiap minggu. Peserta boleh memilih salah satu dari topik-topik tersebut. Peserta juga boleh menyertai lebih dari sekali.
  3. Untuk menyertai pertandingan ini, peserta hendaklah menulis tentang topik yang ditetapkan mengikut tarikh kontest tertentu.
  4. Setiap artikel mesti mengandungi screenshots produk Lazada seperti diceritakan dalam setiap blog post.
  5. Peserta kontest wajib menyatakan kempen 'Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale' (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) yang akan berlansung dari 19 Mei hingga 30 Jun 2017.
  6. Peserta dikehendaki untuk hantar link penyertaan (url blog post) menerusi e-mail ke contest@lazada.com.my dengan tajuk subjek emai: 'Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest '
  7. Pserta boleh menulis artikel dalam apa jua bahasa.
  8. Pemenang dipilih secara rawak.
 Okay, berikut adalah tajuk dan tema artikel yang perlu anda tulis untuk kontest ini.
    1. Minggu Pertama (19 May 2017 – 1 June 2017)
      1. Tajuk blog post: 'Nama Resepi'
      2. Tema: Delicious Ramadhan
        • Apa menu atau resepi berbuka puasa yang paling anda suka?
        • Kongsikan resepi tersebut
        • Produk apa yang boleh anda temui di Lazada untuk menyediakan menu resepi ini?
    2. Minggu Kedua (2 Jun 2017 – 8 Jun 201)
      1. Tema: My Ramadan Home
      2. Tajuk blog post: Bebas tetapi berkaitan dengan tema 
        • Bagaimana anda hias rumah untuk Raya?
        • Kongsikan tips untuk hias rumah sempena Hari Raya
        • Apa produk yang sesuai yang boleh diperoleh di Lazada untuk hias rumah anda (contoh: Perabot)
    3. Minggu Ketiga (9 Jun 2017 – 15 Jun 2017)
      1. Tema: Looking Good & Beautiful 
      2. Tajuk blog post: Bebas tetapi berkaitan dengan tema
        • Apa tema warna untuk Hari Raya anda?
        • Kongsikan butiran penampilan anda untuk raya kali ni.
        • Apa jenis penampilan, gaya atau pakaian yang anda mahu beli di Lazada sempena Hari Raya ini.
    4. Minggu Keempat (16 Jun 2017 - 25 Jun 2017)
      1. Tema: Travelling Back Home
      2. Tajuk blog post: Bebas tetapi berkaitan dengan tema
        • Di mana anda sambut Raya tahun ini?
        • Senaraikan keperluan anda untuk balik kampung
        • Apa keperluan yang boleh anda beli di Lazada untuk dibawa bersama semasa balik kampung?
Untuk bantu anda mencari produk berkaitan dengan setiap tajuk blog post dan tema artikel anda, boleh rujuk pada link di bawah ini.
  • Delicious Ramadhan (link) : Kitchen Appliances
  • Bazaar Ramadhan (link) : Groceries 

Hadiah Kontest

Bergantung dengan jumlah penyertaan keseluruhan, samada 15, 20, 50 atau 80 pemenang seperti berikut:
  1. Kurang dari 100 penyertaan (15 pemenang)
    • 15 x RM100
  2. Lebih daripada 100 penyertaan (20 pemenang)
    • 1st Prize: 1 x RM400
    • 2nd Prize: 8 x RM150
    • 3rd Prize: 11 x RM100
  3.  Lebih daripada 200 penyertaan (50 pemenang)
    • 1st Prize: 1 x RM500
    • 2nd Prize: 16 x RM150
    • 3rd Prize: 33 x RM100
  4. Lebih daripada 300 penyertaan (80 pemenang)
    • 1st Prize: 1 x RM600
    • 2d Prize: 35 x RM150
    • 3rd Prize: 44 x RM100 
Jadi? Macamana .. menarik tak kontest ni? Memang sesuailah dengan mereka yang mungkin tak ada idea nak menulis blog post sepanjang ramadan ni, maka bolehlah tulis artikel ikut tajuk dan tema dalam Lazada Ramadan Raya Blogger Contest ni, manalah tahu .. boleh menang hadiah yang disediakan.

Share Untuk Peluang Lebih Tinggi Menang Lebih

Ini juga peluang untuk rakan blogger yang berdaftar sebagai affiliate Lazada untuk jana income tambahan sempena bulan Ramadan tahun ni.
Post Raya Bazaar - Semuanya Di Bawah Rm99
Oh ya, jangan lupa untuk kongsikan kontest ini pada rakan-rakan yang lain. Lebih ramai yang menyertai, lebih banyak hadiah wang tunai boleh menang. Anda hanya perlu klik butang share/like di bawah ini sahaja.

Nak buat duit sebagai affiliate di bulan puasa ni tak? Muat turun panduan ni - Jana Income Menerusi Affiliate - Bisnes Online Tanpa Modal

Semoga berjaya buat semua.

Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

7 Komen Hadiah RM10,000 Untuk Blogger - Lazada Ramadan Raya Blogger Contest

menarik sangat reward yang ditawarkan tu.. memang sangat berbaloi..

Boleh dijadikan idea untuk menulis entri baru di blog ... sambil cuba untuk menang kontest ni ..

oho..best ni..boleh masuk setiap minggu ke cmne?

Hebatnya... Saya cuba na.

Idea ada dah. Cuma bizi bisnes dan study online dan now bergelut tanda paper exam. Susah sikit la nak fokus ke entri blog. Huhu... Macam mana nak jadi affiliate Lazada Sifu?

Setiap minggu boleh join. Katakan minggu ni tak dapat join, join yang minggu akan datang ...

Ada, saya ada post pasal cara nak jadi affiliate Lazada ni ..

nak hentar artikal kat mana ye?


EmoticonEmoticon