Langkau ke kandungan utama

Bekas Calon PTD Dedah Sumber Rujukan Untuk Lulus Exam Online

Bekas Calon PTD Dedah Sumber Rujukan Lulus Exam. Ramai bekas calon peperiksaan online untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik sebelum ini telah mendedahkan sumber rujukan untuk lulus exam, ada di antaranya sudah pun menjawat jawatan tetap sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41.

Jika anda merupakan calon yang akan menghadapi peperiksaan untuk jawatan gred M41 ini, maka anda mungkin patut baca pengakuan-pengakuan mereka ini yang telah berjaya lulus exam PTD sebelum ini. Seterusnya jadikan ia sebagai satu pendorong untuk anda berjaya. Bekas calon PTD dedah sumber rujukan yang telah mereka gunakan untuk lulus peperiksaan online PTD ... anda dah bersedia?

Apa Kata Calon Exam PTD Sebelum Ini?

Tips untuk lulus peperiksaan PTD online
Bekas Calon PTD Dedah Sumber Rujukan Lulus Exam
Sumber Rujukan Untuk Lulus Exam Online PTD
Sumber Rujukan Untuk Lulus Exam Online PTD
Sumber Rujukan Untuk Lulus Exam Online PTD
Rujukan berbentuk ebook yang mereka maksudkan ialah ...
[+] Rujukan Peperiksaan Online PTD 2016 (Edisi November)
Ia sebuah ebook yang boleh anda muat turun dan baca menggunakan platform mudah alih seperti tablet dan juga telefon pintar anda. Ia diterbitkan dalam bentuk pdf agak dapat memudahkan anda untuk membacanya di mana-mana sahaja. Sesuai dengan namanya sebagai rujukan exam PTD.

Ia membantu calon peperiksaan PTD kerana ia mempunyai nota pantas untuk membantu calon menjawab seksyen A berkaitan pengetahuan am. Pengetahuan am memang luas, tetapi menerusi rujukan ini, ia lebih khusus untuk jawatan PTD dan untuk sesi peperiksaan November 2016.

Terdapat juga contoh soalan-soalan yang disediakan jawapan untuk seksyen atau bahagian B - Daya Menyelesaikan Masalah. Dalam ebook ini, anda boleh lihat contoh-contoh soalan dan membuat latih tubi untuk membiasakan diri dengan corak soalan yang akan ditanya semasa peperiksaan online nanti.
Sumber Rujukan Untuk Lulus Exam Online PTD
Sumber Rujukan Untuk Lulus Exam Online PTD
Sumber Rujukan Untuk Lulus Exam Online PTD
Sumber Rujukan Untuk Lulus Exam Online PTD
Berminat untuk berjaya lulus seperti calon-calon peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik sebelum ini? Jika anda konfiden, tak perlu dapatkan rujukan ini ... jika anda fikir anda perlu ada satu sumber untuk anda rujuk, baca dan buat latihan .. maka dapatkan pakej rujukan ini.
Rujukan Untuk Lulus Exam Online Pegawai Tadbir Diplomatik
[+] Rujukan Peperiksaan Online PTD 2016 (Edisi November)
Jangan tunggu saat-saat akhir, jadilah calon PTD yang bersedia awal dan susun strategi lebih mantab dari calon lain untuk berjaya lulus. Jika anda acuh tak acuh untuk hadapi peperiksaan online PTD ini, mungkin keputusan yang bakal anda terima juga ibarat acuh tak acuh untuk menyebelahi anda.

Usahalah dengan cara bijak dan betul.


advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Kalau muda-muda boleh juga akak cuba...

    BalasPadam
  2. Dengan adanya sumber rujukan untuk lulus exam ini akan membantu calon untuk jawatan pegawai tadbir diplomatik. Pengakuan mereka yang pernah lulus exam PTD ini diharap dapat membantu.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …