Langkau ke kandungan utama

Kisah Abang Polis Bernama Mohamad #StationStories

Kisah Abang Polis Bernama Mohamad dalam Shell #StationStories. Kisah abang polis bernama Mohamad ini saya seronok nak kongsikan kepada anda semua kerana ia ada nilai kekeluargaan yang tinggi. Kisah abang polis bernama Mohamad ini telah dimuatkan di laman web Shell menerusi #StationStories yang memaparkan banyak kisah menarik mengenai pelanggan-pelanggan di stesen minyak Shell.

Antara kisah yang menarik perhatian saya ialah kisah abang polis bernama Mohamad ini. Menerusi video Shell #StationStories yang saya kongsikan ini, Encik Mohamad akan beritahu mengenai kenangan manisnya di dalam PDRM, memberitahu mengenai isterinya dan juga mengenai ibunya.

Video Kisah Abang Polis Bernama Mohamad #StationStories

Part bila Encik Mohamad bercerita mengenai ibunya inilah yang membuatkan saya menulis artikel ini dan berkongsikan video ini untuk tontonan anda semua.

Antara perbualan yang menarik ...

"Apa yang abang suka tentang kerja abang?"
"Kerja saya ....yang paling saya minat ... aa ..aaaa..dapat bersama orang awam, .... berkhidmat untuk masyarakat ... untuk negara kita .. itu je la."

Kenangan manis dalam PDRM?

"Bertemu jodohlah .. kahwin dengan isteri pun sebab dia minat anggota pulis ..jadi saya dapat isteri jelah..hehehehehehe..."

Part paling best bagi saya ialah apabila ditanya soalan di bawah ini ...

Isteri Bukan Love of My Life ..

Adakah isteri abang love of your life? .. dan apa jawab abang polis bernama Mohamad ini?

Saksikan video Shell #StationStories - Kisah Abang Polis Bernama Mohamad

"Apa abang nak cakap pada ibu abang sekarang? Apa abang nak cakap?" ....
Dan jawab Encik Mohamad ......


advertisement


Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …