Langkau ke kandungan utama

Top Senarai Blogger Belia Cun (Part 2)

Top senarai Blogger Belia cun Malaysia. Ini merupakan sambungan dengan entri sebelum ini, yang telah senaraikan 20 blog daripada blogger yang berkeyakinan bahawa mereka adalah blogger belia cun di Malaysia. Tabik pada mereka yang telah memberikan link blog masing-masing dan cadangkan diri sendiri sebagai blogger cun Malaysia.

Kali ini, saya akan senaraikan lebih 20 blog lagi untuk diterjah. Peluang untuk anda mengenali mereka, dan peluang juga untuk mereka mengenali anda. Kepada rakan-rakan blogger dan pengunjung yang sudi singgah ke blog mereka ini, saya ucapkan jutaan terima kasih.

Ok, sepertimana saya katakan dalam entri yang lepas, tujuan saya menyenaraikan blog-blog dan blogger cun Malaysia ini adalah untuk memberikan mereka pendedahan serta kemungkinan peluang untuk kembangkan penulisan mereka. Jangan silap .. ini bukan senarai gadis-gadis cantik terdiri dari blogger untuk dijadikan isteri kedua, ketiga ... keempat mahupun yang pertama. Ini adalah satu inisiatif awal yang saya buat untuk mendedahkan sebanyak mungkin blog-blog yang ada di Malaysia.
Top Senarai Blogger Belia Cun (Part 2)

Top Senarai Blogger Belia Cun (Part 2)

Sekarang, meh lihat top senarai blogger Belia cun yang telah saya peroleh menerusi satu post di group Kelab Blogger Belia. Saya akan senaraikan berdasarkan format berikut: nama blogger (ikut profile FB) - nama blog - URL blog.

Untuk senarai blogger Belia cun Malaysia sebelum ini, boleh rujuk dengan klik - Top Senarai Blogger Belia Cun Malaysia (Part 1)

Senarai 20 Blogger Belia Cun

 1. Shiqin Sunshine - Blog Shiqin Sunshine (http://cinqleafclover.blogspot.com)
 2. Nur Diyana Zakhi - dia dyanzakhi (http://primrosebunga.blogspot.com)
 3. Hani Zahir - Hani Zahir (http://rareunic.blogspot.com)
 4. Tika Miyaka - small gulz with a big heart (http://tiqaamiyaka.blogspot.com)
 5. Nur Amieza Suhaini - Mieza Suhaini (http://kanvasdakwat.blogspot.com)
 6. Geng Satrika - Terlangkah ke Alam Misteri (http://lillysuryanimisterius.blogspot.com)
 7. Zushazrina Zulkifli - Zushazrina Zulkifli (http://lifeofusea.blogspot.com)
 8. Siti Hawa Achen - Angle Love Soldier (http://angellovesoldier.blogspot.com)
 9. Anizz Nissa Sophillea - Qaseh ku.. Qaseh ku... (http://adnan-daughter.blogspot.com)
 10. Ismi Maizura - Ismi Maizura (http://ismimaizura.blogspot.com)
 11. Iena dan Ieda Mansor - The Life of Mansor's Twins (http://aliltlebitofeverything.blogspot.com)
 12. Anis - Ans (http://ansdiyana.blogspot.com)
 13. Ash 'asrah' Mizzfrogycute - ash_asrah (http://catatansibudakkacamata.blogspot.com)
 14. Maisarah Humaira - MaisarahSidi.com (http://www.maisarahsidi.com)
 15. Nur Idayu Mat Jusoff - Cikgu Ayu dot My | Didik dengan Rasa Bertuah (http://www.cikguayu.my)
 16. Azza Mastura Abd Rahman - purple_blossom (http://azzamastura.blogspot.com)
 17. Hajar Shikin - HajarShikin.com (http://www.hajarshikin.com)
 18. Wardah Aneesa - Wardah Aneesa's Blog (http://cikannesweetyncool.blogspot.com)
 19. ....
 20. ....
Done. Siap. Beres sudah penyenaraian rakan-rakan blogger terdiri daripada blogger dari Kelab Blogger Belia, semuanya cun-cun belaka, cun di minda, di hati, luaran dan dalaman.

Tugas saya menyenaraikan blog dan blogger belia cun selesai, hanya dua post dengan menyaksikan 38 blog telah disenaraikan.

Apa yang mereka ini dapat adalah penyenaraian dengan backlink diberikan, juga pendedahan mengenai kewujudan blog mereka di dalam dunia blog Malaysia. Terima kasih pada yang turut serta, dan terima kasih kepada rakan blogger yang mencalonkan blog rakan mereka.

Semoga inisiatif saya ini akan diberikan peluang untuk dilakukan lagi akan datang, in Sha Allah.Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …