Langkau ke kandungan utama

Top Senarai Blogger Belia Cun (Part 1)

Top senarai Blogger Belia cun Malaysia. Ok, entri ini sudah lama dirancang, dan saya memang mahu membawakan kepada pengetahuan mengenai betapa ramainya blogger-blogger belia yang 'lawa-lawa' dan segak yang ada di Malaysia ini, yang berpotensi untuk diketengahkan. Menerusi blog post ini, saya akan menyenaraikan top senarai Blogger Belia yang berkeyakinan dengan rupa paras mereka sebagai anugerah dari Allah S.W.T.

Ok. Sebelum itu, eloklah saya perjelaskan niat dan tujuan saya. Memandangkan ramai yang sudah mengenali saya di dalam dunia blog Malaysia sebagai salah seorang blogger otai (old taimer atau tua) yang suka berkongsi info, tips, panduan, trik dan hampir segalanya berkaitan blogger, maka saya fikir eloklah saya sebagai blogger yang senior memperkenalkan blog dan blogger lain sebagai membuka ruang untuk mereka ini mendapat manfaat daripada menulis blog.

Top Senarai Blogger Belia Cun

Top Senarai Blogger Belia Cun
Mana tahu, mungkin satu hari nanti, akan ada pihak yang mahu mencari senarai blogger yang ada keyakinan ini untuk projek-projek tertentu, contohnya jadi duta produk ke, jadi penyeri cover majalah ke, dimuatkan dalam akhbar arus perdana ke, dapat peluang ditemuramah ke ... uhh macam-macam kemungkinan ada. Paling tidak, orang akan tahu kewujudan blog-blog tersebut.

Ok, mari lihat senarai-senarai yang telah dipilih secara khusus daripada group Blogger Belia Malaysia. Saya akan senaraikan seperti berikut:  nama blogger (ikut profile FB) - nama blog - URL blog.
Top Senarai Blogger Belia Cun (Part 1)

20 Senarai Blogger Belia Malaysia Cun Sokmo

 1. Nadz Irah - In a Nutshell (http://nadzirahata.blogspot.com)
 2. Iha Zaliza - Bila Budak Banyak Bebel Buat Bising (http://ihazaliza.blogspot.com)
 3. Ayue Idris - Ayue Idris Malaysian Blogger (http://www.ayueidris.com
 4. Wan Amiasyazlia Meor - Amia Tersepit Meja (http://miya4u.blogspot.com)
 5. Ayuni Rafilah - Ayuni Rafilah (http://ayunirafilah.blogspot.com)
 6. Sheda Ucu - Sheda Ucu | Beauty | Lifestyle | Blog Design | Review (http://www.shedaucu.com)
 7. Fatimah Din - fatimahdin5734 (http://fatimahdin5734.blogspot.com)
 8. Putery Memory - Malaysian Model and Blogger (http://www.puterymemory.com)
 9. Nilam Himawari - Nilam Syapina (http://nilamhimawari.blogspot.com)
 10. Firzanah Azhar - Firzanah Azhar's (http://firzanahazhar1.blogspot.com)
 11. Fiqa Nsz - FiQa Nsz (http://fiqansz.blogspot.com)
 12. Hazirah Shah - iuzira (http://www.iuzira.com)
 13. Ina Ainaa - Ina Ainaa (http://www.inaainaa.com)
 14. Amnnsha Nsr - Amanina Nasuha (http://adramycien.blogspot.com)
 15. Norasyimah Saifullah - Mizz Seven Dot Blogspot Dot Com (http://mizzseven.blogspot.com)
 16. Yaya Natsumi - yaya's story (http://yayaflanella.blogspot.com)
 17. Cikgu Zamrud - cikguzamrud (http://www.cikguzamrud.com)
 18. Inspirasi Fai - Blog Inspire Bunny (http://inspirebunny.blogspot.com)
 19. Ombak Bergigi - ombakbergigiofficial (http://ombakbergigis.blogspot.com)
 20. Reen Reena - REENA (http://www.mreena.com)
Ok cukup 20 blogger yang terawal ini.

Susunan di atas tidak ada kena mengena dengan tahap rupa paras mereka, dan pastinya pemilihan ini adalah bukan sekadar rupa, tetapi kerana keberanian mereka untuk meninggalkan komen di ruangan di sini - Kelab Blogger Belia

Boleh baca selanjutnya - Top Senarai Blogger Belia Cun (Part 2)

Cun Lawa Itu Subjektif

Mereka yakin bahawa diri mereka cun, walaupun mungkin tidak di mata orang lain. Kata seorang sahabat ... "setiap kita dilahirkan cantik lawa segak ... cuma bagaimana diri kita ketengahkan kecantikan yang sebenar di mata orang lain yang jadi ukuran"

Seperti mana di awal post ini, apa yang dibuat ini adalah untuk memberikan peluang buat blogger baru diperkenalkan.

Selepas Ini Mungkin Senarai Blogger Lain Pula ..

Ini merupakan antara inisiatif awal saya untuk ketengahkan ramai blogger Malaysia. In Sha Allah, di lain waktu, saya akan buat inisiatif lain pula, mungkin selepas ini dibuka peluang untuk blogger kacak pulak, atau mungkin untuk rakan blogger yang terdiri dari OKU ke, yang duduk kampung macam saya ke, yang merupakan seorang blogger dan juga usahawan ke.... semua ini akan saya buat sebagai tanda terima kasih kepada dunia blog Malaysia yang telah memberikan peluang untuk blog saya menyerlah, dan menjadi antara laman web dan blog berpengaruh di Malaysia.

Saya pernah buat post perkenalkan blog-blog baru satu ketika dahulu, malah saya pernah buat post mengenai blog-blog yang pernah masuk majalah, blog selebriti, dan banyak lagi post yang memperkenalkan blogger Malaysia, jadi ia bukan perkara baru buat diri saya. Semuanya bermula dari inspirasi rakan blogger saya yang sudah cukup dikenali di Malaysia iaitu Ben Ashaari.

Semoga apa yang saya lakukan ini dapat memberikan manfaat pada semua.
Dah baca post berikut:

advertisement


Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…