Langkau ke kandungan utama

Resepi Kebahagiaan - Filem Pendek Raya 2015 dari Maggi

Resepi Kebahgiaan adalah tajuk filem pendek Raya 2015 dari Maggi. Maggie nampaknya tidak lepaskan peluang untuk memeriahkan Raya 2015 dengan iklan Raya 2015 berbentuk sebuah drama pendek yang mengusik jiwa bertajuk Resepi Kebahagiaan.

Resepi Kebahagiaan menampilan dua watak utama yang dibawakan oleh Namron dan juga Beto Khusairi. Ini kali kedua saya diperlihatkan sebuah iklan Raya 2015 yang menampilkan Namron bersama Beto Khusairi berlakon dalam watak yang hampir sama di dalam sebuah iklan dengan tema yang sama. Sebelum ini, gandingan mereka berdua kelihatan di dalam iklan Raya 2015 oleh MAS bertajuk Fitrah.

Resepi Kebahagiaan - Filem Pendek Raya 2015 dari Maggie

Resepi Kebahagiaan - Filem Pendek Raya 2015 dari Maggie
Agak sayu juga filem pendek raya yang dibawakan oleh Maggi ini. Sebuah kisah keluarga di mana seorang anak lakonan Beto terpaksa hadapi kenyataan yang sukar apabila berhadapan dengan masalah ayahnya yang ada masalah alzeimer.

Ironinya ialah, terdapat desas-desus yang mengatakan produk Maggi antara punca penyakit Alzeimer ini...hohoho .. apapun enjoy lihat Resepi Kebahgiaan ini, sebuah filem pendek Raya 2015 dari Maggi.

Video Resepi Kebahagiaan - Filem Pendek Raya 2015 dari Maggie
Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Ironi kan. Ala, maggi syarikat laya boleh la buat iklan sedap sedap banyak duit nak beli iklan mahal-mahal.

    Dulu kecik-kecik mesti tunggu iklah raya petronas, iklan raya rtm.. Yang sedap-sedap.. Tapi sekarang tinggal maggi je la nak buat iklan sedap...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…