Langkau ke kandungan utama

Memanipulasi Blog Jana Pendapatan

Ramai yang sudah tahu bahawa blog boleh menjana income. Tetapi ramai yang masih lagi kurang mahir memanipulasi blog untuk menjana income. Sebenarnya cara-cara untuk buat duit menerusi blog telah banyak kali saya ceritakan. Namun, masih ada yang bertanyakan kepada saya bagaimana nak buat duit dengan blog - bagaimana nak jana income menerusi blog?

Saya pernah kata, untuk menjana income atau pendapatan dengan blog; perkara utama yang perlu dititik-beratkan ialah trafik blog. Untuk pertama kali menjana income menerusi blog, trafik adalah suatu perkara yang penting. Ramai yang masih tidak tahu cara memilih widget yang sesuai untuk tingkatkan trafik blog, malah ada yang tidak tahu bahawa terdapat tools tertentu untuk mencanakkan trafik blog sehingga ribuan hits setiap hari.
Memanipulasi Blog Jana Pendapatan

Untuk mendapatkan trafik blog, anda perlu update entri-entri dan terbitkan entri baru setiap hari. Tetapi masalahnya ialah, bukan setiap hari idea mudah nak masuk dan keluar dari kepala otak. Ada ketika, anda akan alami writers block - iaitu keadaan di mana anda tidak tahu nak tulis apa di dalam blog anda. Itu normal.

Saya juga pernah beritahu, antara cara nak dapatkan trafik percuma adalah menerusi laman sosial seperti Facebook, Twitter, Instagram mahupun Pinterest. Tetapi, ramai yang tidak melakukannya dengan betul.

Teknik 'Hitam' Dapatkan Trafik Blog Tinggi

Teknik hasilkan trafik blog bukannya semuanya 'putih'; ada juga cara 'hitam' untuk dapatkan trafik blog terutama bila cakap soal teknik memperoleh trafik blog menerusi pendekatan SEO (Search Engine Optimization). Bab ini memang saya kurang nak cerita di dalam blog. Saya ada cerita secara kias atau tidak secara direct; tetapi percayalah ada ketika anda perlu langgar lampu trafik light merah kerana keadaan simpang yang memang sudah terlalu sunyi.
Memanipulasi Blog Jana Pendapatan

Ok.

Semua perkara yang saya ceritakan di atas adalah merupakan teknik dan cara untuk memanipulasi blog bagi menjana pendapatan. Untuk membolehkan blog menjana pendapatan yang lumayan, sehingga 4 angka sebulan; anda perlu tahu rahsia-rahsia teknik yang betul bagi menghasilkan sebuah blog (atau beberapa blog) yang boleh memberikan income atau pendapatan.

Income Blog 5-7 Ribu Ringgit Dalam Masa Kurang Seminggu Dengan Trafik Blog Rendah

Anda mungkin terkejut andai saya katakan - ada blog yang tidak perlu pun mempunyai trafik yang hebat untuk menjana income. Serius. Saya pernah cerita bab ini di dalam blog yang menunjukkan bahawa terdapat blog yang pageviews sehari tidak sampai pun seribu tetapi boleh menjana income menerusi blog sehingga 5-7 ribu ringgit dalam masa kurang seminggu!

Terpengaruh Buat Blog Sendiri Kerana Trend


Ramai yang buat blog sendiri kerana ikut trend, tetapi dalam masa yang sama mahu blog yang dibina menjana income. Inilah masalah apabila bina dan buat blog sendiri hanya ikut trend. Main bina dan buat tanpa ilmu untuk membolehkan blog yang dihasilkan menjana income.
Memanipulasi Blog Jana Pendapatan

Dek kerana itulah, saya mohon anda agar anda cuba dapatkan segala-gala yang saya ceritakan di atas ini menerusi Usahawan Blog (klik).

Ia merupakan sebuah ebook panduan bagaimana nak memanipulasi blog bagi menjana income. Sebuah ebook yang sudah lama ditulis oleh rakan blogger Wordpress iaitu saudara Amirul Hafiz.

Anda tentu nak tahu dan lihat teknik serta cara digunakan oleh Amirul Hafiz ini sehingga berjaya peroleh income 4 angka sebulan menerusi blog. Anda tentu mahu tahu apakah tools penting bagi memperoleh trafik blog, dan apakah 'bahan' yang boleh anda ceritakan di blog sehingga membolehkan blog beri income yang konsisten setiap bulan.
Usahawan Blog

Menerusi ebook Usahawan Blog, anda akan diceritakan dan ditunjukkan akan 5 modul penting untuk memudahkan anda menjana income menerusi blog. Sebagai bonus kepada mereka yang mendapatkan ebook ini, satu video cara nak tarik trafik yang tinggi ke blog akan diberikan. Video tersebut akan pasti buatkan anda gembira, kerana ia akan tunjukkan teknik rahsia bagaimana untuk meledakkan trafik blog anda sehingga ribuan hits dalam jangkamasa singkat! Malah, ia membuktikan trafik blog boleh mencanak dalam masa kurang 24 jam!

Teruja?

Jadi, sekiranya anda serius nak tahu cara nak memanipulasi blog untuk menjana pendapatan, sila muat turun ebook Usahawan Blog ini tanpa ragu-ragu. Baca kandungannya dengan teliti, dan tonton beberapa video yang disertakan. In Sha Allah, anda tidak akan rasa sia-sia bila dah baca ebook Usahawan Blog ini.

Panduan dalam ebook ini tidak menjurus kepada menjana pendapatan 5 angka, kerana kenyataan tersebut hanya akan melemahkan semangat si pembeli apabila mengharapkan sesuatu yang luar biasa dalam jangka masa yang singkat.

Ebook Tuan Amirul Hafiz ini menceritakan langkah demi langkah, untuk kita menjana sekurang-kurangnya RM50 pada bulan pertama, dengan hanya menerusi BLOG.

Ebook yang praktikal dan wajar dimiliki oleh para blogger, yang mencari kaedah untuk menjana pendapatan sampingan dengan BLOG. - Aqif Azizan (Sifu Saya Dalam Pemasaran Internet)





Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Perkongsian yang menarik.

    Terima Kasih.

    BLOG REDMUMMY – BLOG WANITA MELAYU POPULAR
    http://izivio.com/blog-redmummy-hanis-zalikha/

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi membaca entri ini.

      Padam
  3. betul sgt bro HH.. sy rasa kena tau juga strength & weakness blog sendiri.. part mana yg boleh tarik audience mai blog kite.. tp tu laa..penat jugak ea, tak gunakan kudrat, idea tu kadang-kadang block jugak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Writer Block - Normal. Jangan risau, tetapi usahakan supaya blog menyajikan sesuatu yang boleh berikan manfaat pada orang lain dan juga diri sendiri.

      Padam
  4. sedikit demi sedikit lama-lama akan jadi banyak....blog HH banyak membantu blogger utk meningkatkan ilmu pengetahuan berkaitan blog....

    BalasPadam
  5. Nak bagi semangat ni....buat blog untuk bisnes dan content bagi jadi king di dalam blog....dapat buyer dari serach engine adalah yang paling best kerana kebanyakkanya adalah pembeli sebenar yang mencari apa yang mereka nak.....ilmu ni saya caj RM 3800...haaa..haa..mahai noooo...untuk yang berani sahaja...nampak tak bagaimana blog boleh jadi mesin buat duit dekat tuanya...

    BalasPadam
  6. nak dapat income lebih, kenalah usaha lebih kan

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …