Langkau ke kandungan utama

Video Cinta Terhalang Akhirnya Bertemu

Video kisah cinta terhalang antara dua insan yang akhirnya bertemu setelah sekian lama berhubung menerusi internet. Mungkin ada yang telah menonton kisah ini yang mula menjadi viral di laman sosial. Buat mereka yang belum tonton video ini, saya sarankan untuk tengok terutama mereka yang sedang hangat bercinta secara maya ni .. hoho.

Sebelum tu, sedikit kata nasihat untuk mereka yang bercadang nak cari pasangan menerusi internet ini terutama dari laman sosial seperti Facebook dan Instagram.

Kalau boleh, cubalah selidiki latar belakang pasangan samada lelaki mahupun perempuan. Bukan apa, zaman sekarang ni macam-macam penipuan boleh berlaku. Paling mudah ianya dilakukan menerusi internet.
Video Cinta Terhalang Akhirnya Bertemu

Di profile gambar cun cantik, tapi di luar .. hmm ...  cuba-cubalah dengar kata nasihat dari keluarga terutama ibu bapa, ada sebab mereka menghalang cinta maya anda... hoho .. ok, sila layan video tanpa gambar ini ... video tentang cinta terhalang yang akhirnya dijodohkan bertemu setelah sekian lama dijalin menerusi facebook.

Video Cinta Terhalang Akhirnya Bertemu


Dah tahu pengakhiran kisah ini? Bahaya bukan cinta menerusi internet ni? Di laman sosial bolehlah nampak cantik, anggun, kacak, lawa .. tetapi hakikatnya ... ada rahsia yang tidak nampak ...

Kasihan rasanya bila dah jalin 'cinta' punya lama di media sosial tetapi ...... hmm ... still, saya nasihatkan untuk mereka yang mahu jalin cinta cara macam ni ... jangan sampai anda terjebak dan membuang masa berharga anda.

p.s: Anda perlu tonton video ini dari awal sampai habis .. kalau tak tonton anda takkan tahu MESEJ SEBENAR yang ingin disampaikan.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Kalau dh jodoh ni, kot mana pun tak pa.. hehehehe

    BalasPadam
  2. mengharukan dan mengerikan ceritanya

    BalasPadam
  3. jodohpun kuat tapi tak boleh ditiru

    BalasPadam
  4. kena selidik dulu latarbelakang, jumpa dan bercinta kat interenet ni ada risikonya walau tak semua yang jahat, tapi kena lebih berwaspada..

    BalasPadam
  5. Perlu selidik dulu jangan redah je.. Biasanya mereka yang mudah 'terkena' adalah mereka yang tiada pengalaman. Paling penting kena selidik latar belakang, dapatkan nasihat orang tua terutama ibu sendiri. Bila dah kahwin kena ingat 1 perkara, apa saja yang berlaku kita takkan terlepas dari ibu (terutamanya). Renung-renungkan..

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. Uhh nak sedih apa kebendanya .... mana boleh, memang terlarang kot ... tgk tak video ni sampai habis?

      Padam
  7. maria punya la baca dgn enuh perasaan dgn harapan jodoh maria nnt setia mcm lelaki nie! tut tut rasa nak hentak plak pc nie kan! hahahahaha

    BalasPadam
  8. sebaiknya hati-hati dalam menjalin hubungan melalui dunia maya, selektif dan cari latar belakangnya biar tidak menyesal di kemudian hari

    BalasPadam
  9. nice sahre,,,,, cinta dan cinta..,, cinta memang buta

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…